Vakıf Katılım web
Rize 25.11.2020 18:05

Rize Belediyesi tarafından Sahil dolgu alanında 'Arabalı Sinema Etkinliği' düzenlendi

Rize Belediyesi tarafından Sahil dolgu alanında 'Arabalı Sinema Etkinliği' düzenlendi. "Aracınla gel, eğlenceye katıl" sloganıyla Rize'de başlatılan "Arabalı Sinema Gecesi" etkinliğiyle sinema keyfi arabalara taşındı.
Rize Belediyesi tarafından Sahil dolgu alanında 'Arabalı Sinema Etkinliği' düzenlendi

Necati TUZCU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Rize Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sinema salonlarının kapalı olması nedeniyle sinema etkinliği düzenledi.Sahil Oto Parkında oluşturulan alana otomobilleriyle gelen vatandaşlar, "7. Koğuştaki Mucize" filmini izledi. Etkinliğe, yaklaşık 650 araç katıldı. 

Araçların içerisinde radyo frekanslarını ayarlayan vatandaşlar daha sonra filmin başlamasını bekledi. Kimi vatandaşlar öncesinden mısır patlattı kimi ise termoslara koyduğu çaylar ile etkinliğe araçlarının içerisinden katıldı. Rize Belediyesi ekipleri ise Covit-19 ile mücadele kurallarına uygun bir şekilde vatandaşlara patlamış mısır, limonata ve su dağıttı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu,  yaptığı açıklamada, Rizelilerin pandemi sürecinde sinema gösterimlerinden mahrum kalmamalarını istediklerini söyledi.

Açık alanda, herkesin arabasında izleyebileceği bir etkinliğin en sağlıklısı olduğunu belirten Alemdaroğlu, "Rize Belediyesinin çok büyük gayretleri var. Rize'de bir ilki yaşıyoruz. Yeni yeni etkinliklere vesile olacak pandemide önceliğimiz sağlığımızı korumak. Ama sosyal ihtiyaçlarımızı en sağlıklı şekilde karşılayacak etkinliklere de her zaman açığız. Umarım devamında farklı etkinlik yaşarız." dedi.

Alemdaroğlu, bu etkinliğin Türkiye'nin farklı yerlerinde örnekleri olduğunu ifade ederek, "Rize'de yapılıyor olması insanları mutlu etti. Algıyı değiştirdik. İstersek başarabiliriz. Hava şartları çok önemli. Çok fazla tarih erteledik yağışlı bölge olduğu için. Bu akşam çok iyi bir atmosferde Rizelilerin sahip çıktığı etkinlik, güzel bir akşam." diye konuştu.

Etkinliğe katılan bazı vatandaşlar ise filmi en önde izleyebilmek için 2 saattir arabanın içinde beklediklerini kaydederek, etkinliğin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Etkinliği çok beğendiğini ve ilk kez böyle bir etkinliğe katıldığını dile getiren Edanur Yıldırgan “Gerçekten çok memnun kaldık böyle bir pandemi sürecinde böyle bir şey yapılması güzel. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Arabanın içerisinde ve uzak mesafelerde izlemek bence çok güzel bir şey. Çok memnunuz şu anda. Daha önce hiç böyle bir etkinliğe katılmamıştım, ilk defa yapıyorum. Babam ve kız kardeşim ile birlikte geldik” dedi.

Ailesiyle birlikte arabasında film keyfi yapmak için etkinliğin gerçekleşeceği alana gelen Hüseyin Güntürk ise, “Etkinliği çok güzel buldum. Ailece geldik. Soğuk günlerde güzel bir etkinlik oldu” ifadelerini kullandı.

Sefa Teke isimli bir başka vatandaş ise kendi memleketinde daha önce bu tür etkinliklere katıldığını yalnız Rize’de ilk olduğunu dile getirerek “Çok güzel oldu, işten sonra Rize’de güzel bir ortam oldu. Devamının gelmesini istiyoruz. İnşallah devamı da gelir. Ücretsiz olması ayrıyeten güzel oldu. Daha önce kendi memleketimde katılmıştım. Şu an gurbetçiyim. Orada katılmıştım, burada ilk kez katılıyorum. Ben daha önce filmi izlemiştim burada yine izleyeceğim ama keşke burada izleseymişim. Yarım saat önce geldik, yerimizi bulduk ve şimdi bekliyoruz” dedi.

‘Rize Rize olalı böyle bir etkinlik görmedi’

Etkinliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren ve devamının gelmesini de istediğini sözlerine ekleyen Ahmet Pervane isimli başka bir vatandaş ise “Gerçekten çok müthiş bir etkinlik. Rize Rize olalı böyle bir etkinlik görmedi desek yeridir. Yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Herkes burada çoluk çocuk toplanıp buraya geldik. Pandemi döneminde böyle bir etkinlik olması insanları gerçekte mutlu etti. Herkes çok mutlu, İnşallah devamı gelir” şeklinde konuştu.