Spor 19.06.2019 21:41

Şampiyon Son Maçta Belli Olacak

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off'ta Fenerbahçe Beko, final serisinin 6. maçında Anadolu Efes'i deplasmanda 85-69 mağlup ederek seriyi son maça taşıdı.
Şampiyon Son Maçta Belli Olacak

Bertan ERMAN

Fenerbahçe Beko, maçın ilk 3 dakikasında 3 sayılık basketlerle başladı. Üçlükler, Nikola Kalinic ve Kostas Sloukas'tan geldi. Anadolu Efes ise, ilk hücumlarında basit hatalar yaptı. Sarı Kanaryalar, maçın ilk televizyon molasına 11-6 önde girdi. Çeyreğin kalan süresi, karşılıklı sayılarla geçti ve Fenerbahçe Beko, ilk 10 dakikayı 17-14'lük üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında, iki takım da dış atışlara yöneldi. Bu yönelimde Buğrahan Tuncer ile etkili olan Anadolu Efes, maçta 22-22'lik eşitliği sağladı. Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic de, 8-0'lık Efes serisine önlem almak için erken mola aldı. (8.05) Karşılaşma, mola sonrasında Ahmet Düverioğlu ile Bryant Dunston'ın boyalı alan düellosuna dönüştü. Ancak Anadolu Efes, Buğrahan Tuncer'in üçlükleriyle ve paslarıyla sergilediği x-factor performansı yeterli olmadı. Son 21 saniyede Ali Muhammed ve Kostas Sloukas'tan sayı katkıları alan Fenerbahçe Beko, devreye 38-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte, iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Fenerbahçe Beko, içeriyi zorlayarak bir skor üstünlüğü sağlasa da, farkı açmak için yeterli olmadı. Anadolu Efes, Krunoslav 7 sayı farkla gerideyken, Krunoslav Simon ile art arda 2 üçlük buldu ve maça yeniden ortak olma noktasına geldi.

Son 10 dakikaya 53-52 önde giren Sarı Kanaryalar'da Marko Guduric sahneye çıktı. Sırp şutörün art arda bulduğu sayılar. Kontrolün Fenerbahçe Beko'ya geçmesini sağladı. Anadolu Efes, Guduric ile ivme yakalayan rakibine cevap veremedi.

Karşılaşmayı 85-69 kazanarak seride 3-3'lük eşitliği sağlayan Fenerbahçe Beko'da maçın en skorer ismi Marko Guduric, 21 sayı ve 6 ribaundluk performansıyla yıldızlaştı. Anadolu Efes'te Shane Larkin, 16 sayı, 3 asist ve 3 top çalma ile mücadele etti.

FENERBAHÇE BEKO - ANADOLU EFES

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik Salonu / İstanbul

Hakemler: Aytuğ Ekti, Ziya Özorhon, Sinan İşgüder

 Fenerbahçe Beko 

E. Tırpancı, N. Melli 14, B. Hersek, M. Mahmutoğlu 10, N. Kalinic 10, K. Sloukas 11, E. Arna, M. Guduric 21, S. Güler, A. Muhammed 11, A. Düverioğlu 8, G. Datome

Başantrenör: Zeljko Obradovic

 Anadolu Efes 

S. Larkin 16, Y. Saybir 2, D. Balbay, M. Birsen, O. Bitim, S. Şanlı, A. Moerman 7, B. Tuncer 9, V. Micic 12, Ö. İlyasoğlu, B. Dunston 11, K. Simon 12

Başantrenör: Ergin Ataman

5 faulle çıkan oyuncu: Krunoslav Simon (Anadolu Efes)

1. Çeyrek: 17-14 (Fenerbahçe Beko Lehine)
2. Çeyrek: 38-36 (Fenerbahçe Beko Lehine)
3. Çeyrek: 53-52 (Fenerbahçe Beko Lehine)