Spor 18.09.2018 23:48 Güncelleme: 19.09.2018 03:05

Fatih Terim'le 5 Yıl Sonra Mükemmel Başlangıç

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, D Grubu'ndaki ilk maçında Lokomotiv Moskova'yı Garry Rodrigues, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan'ın (P) golleriyle 3-0 yenerek Avrupa'ya galibiyetle başladı.
Fatih Terim'le 5 Yıl Sonra Mükemmel Başlangıç

Maçın başında rakibine baskı kuran Galatasaray, 5. dakikada Younes Belhanda ve 7. dakikada Yuto Nagatomo ile gol fırsatlarını değerlendiremezken, aradığı golü 9. dakikada buldu. Sol kanattan içeriye doğru yönelmeye çalışan Garry Rodrigues, ceza sahası dışından müsait bir şut açısı buldu. Rodrigues'in sert şutu yerden gitti. Lokomotiv Moskova'nın kalecisi Guilherme'nin müdahalesi sonrasında top havalanarak kaleye gitti ve Sarı Kırmızılılar 1-0 öne geçti. Cimbom, 15. dakikada, sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Guilherme'nin hatasını Serdar Aziz ile fırsata çeviremedi. Ignatyev'in uzaklaştırmaya çalıştığı topa Emre Akbaba'nın kafa vuruşu ise üstten dışarıya gitti. Bu pozisyondan 1 dakika sonra Garry Rodrigues, kendisinin ve temsilcimizin ikinci golüne çok yaklaşsa da, Cape Verdeli oyuncunun plasesi az farkla auta gitti.

LOKO'YA ETTEN DUVAR

Lokomotiv Moskova, maçtaki ilk net gol pozisyonunu 21. dakikada gerçekleştirdi. Sol kanattan Alexey Miranchuk'un ortasında Jefferson Farfan, topu uçan kafayla boş kaleye göndermeye çalışsa da son anda uzanan Fernando Muslera skorun dengelenmesine izin vermedi. 26. dakikada Garry Rodrigues'in sol kanattan açtığı yerden ortaya kimse dokunamadı ve top taça çizgisinin dışına çıktı. Galatasaray savunması, 29. dakikada Manuel Fernandes'in sol taraftan kurduğu köşe vuruşu organizasyonuna etten duvar ördü. Son 20-25 dakika içinde ani çıkışlar yapan Loko, temsilcimize tehlikeli anlar yaşatsa da topu kaleye gönderemedi ve Galatasaray ilk 45+1 dakika sonunda, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Badou N'Diaye (Galatasaray) ve Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova) top kapma mücadelesinde...

YENİDEN TEMPO; ARDINDAN GELEN İKİNCİ GOL

İkinci yarının başında etkisini sürdürmek isteyen Rus ekibinde Alexey Miranchuk, 50. dakikada, ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Fernando Muslera, yere uzanarak kaleye giden topun yönünü değiştirdi ve korner oldu. Lokomotiv Moskova akabinde kazandığı köşe vuruşunu iyi değerlendiremedi. Tempoyu yeniden arttıran baskı kurmaya başlayan Galatasaray, 53. dakikada Emre Akbaba ile ceza sahasından tehlikeli olmaya çalıştı. Ancak Loko savunması Emre'nin art arda 2 şutunu da engelledi. 56. dakikada da Badou N'Diaye'nin ceza sahası dışından etkili vuruşunda top kaleye doğru ilerledi. Ancak Guilherme topu parmaklarıyla kornere çeldi. Sarı Kırmızılılar, 67. dakikada Eren Derdiyok'un serbest vuruştan attığı nefis golle farkı 2'ye çıkardı. Temsilcimiz, Golden 4 dakika sonra Emre Akbaba net bir fırsattan daha yararlanamadı. Lokomotiv Moskova, 73. dakikada tehlikeli bir yerden frikik kazandı. Fakat Jefferson Farfan'ın vuruşu baraja çarptı. 76. dakikada, Fernando Muslera'nın uzun mesafeli degajında başlayan ani atakta topla buluşan Garry Rodrigues, 3. golün kıyısından döndü. Rodrigues'in plase vuruşu, Guilherme'nin son anda yaptığı müdahale ile kornere gitti. Temsilcimizde, 87. dakikada yaptığı faul sonrası Badou N'Diaye, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve Sarı Kırmızılılar kalan dakikaları 10 kişi oynadı. Sarı Kırmızılılar, Selçuk İnan'ın 90+3'te attığı penaltı golüyle maçın skorunu tayin etti ve karşılaşmayı 3-0 kazandı. Bu sonuçla Galatasaray, grubundaki ilk 3 puanını aldı.

GALATASARAY - LOKOMOTIV MOSKOVA

Stat: Ali Samiyen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu

Hakemler: Gianluca Rocchi, Mauro Tonolini, Filippo Meli, Luca Banti, Massimiliano Irrati, Matteo Passeri (İtalya)

Galatasaray: Muslera, Serdar Aziz, Garry Rodrigues (Dk. 90+1 Selçuk İnan), Eren Derdiyok (Dkç 82 Onyekuru), Belhanda (Dk. 73 Maicon), Linnes, Donk, Badou N'Diaye, Emre Akbaba, Fernando, Nagatomo

Yedekler: İsmail Çipe, Mariano, Sinan Gümüş, Ozan Kabak

Teknik Direktör: Fatih Terim

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Idowu, Manuel Fernandes, Höwedes, Krychowiak, Farfan, Corluka, Ignatyev (Dk. 69 Eder), Denisov, Kverkvelia, Al. Miranchuk (Dk. 86 An. Miranchuk)

Yedekler: Kochenkov, Barinov, Tarasov, Rotenberg, Lysov

Teknik Direktör: Yuri Semin

Goller: Dk. 9 Garry Rodrigues, Dk. 67 Eren Derdiyok, Dk. 90+3 Selçuk İnan (P)

Kırmızı Kart: Badou N'Diaye (Galatasaray)

Sarı Kartlar: Badou N'Diaye (2), Fernando (Galatasaray) Corluka, Idowu, Guilherme, Denisov (Loko)