Kültür Sanat 20.07.2019 00:30

SANAT SU YARATIR SU SANAT YARATIR

Geçtiğimiz hafta sonu FC St Pauli'deki Millerntor Stadyumu'nda satılık sanat eserlerini sergileyen yaklaşık 100 sanatçı, su kaynaklarını ve sanitasyonlarını iyileştirmek için Mozambik'in kuzeyindeki WASH projelerine gelirlerini bağışladı.
SANAT SU YARATIR SU SANAT YARATIR

Dünyanın dört bir yanındaki 580 milyondan fazla insanın temiz içme suyuna erişimi yok. Bu yılın sloganına göre, "Su Bir İnsan Hakkıdır", Agua de Sankt Pauli Su Girişimi Viva'sı Millerntor Galerisi yine bu konuyu bir tartışma konusu haline getirdi.

 4.000 metrekareyi aşan Millerntor Gallery, su hakkını kutlamak için yerel ve uluslararası sanatçıları, müzisyenleri ve sanatçıları bir araya getirdi.

 Bağışın tamamı, Cabo Delgado ve Nampula illerinde 175.000 kişiye temiz içme suyu ve daha iyi temizlik koşulları sağlamayı amaçlayan bu yıl Mozambik'teki Oratta projesine gidiyor. Viva.con Agua ARTS Genel Müdürü Arne Vogler: “Mozambik'in kırsal bölgelerinde, nüfusun sadece yüzde 30'u güvenli içme suyuna erişebiliyor. Sadece yüzde 19'u tuvaletler gibi sıhhi tesislere sahip. Vakaların yüzde 90'ının kötü hijyen durumundan kaynaklandığı tahmin ediliyor.”

Su çok önemli. Biz kıymetini pek bilmiyoruz ama dünyanın en büyük problemlerinden biri SU.