Vakıf Katılım web
Magazin 25.10.2021 04:28

SANATSEVERLERLERİ HEYECANLANDIRAN DEV PROJE: MOZAİK

Türk Müziği alanında yapılmış en iddialı sahne performansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 Kasım'da Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış haftası etkinlikleri kapsamında sanatseverlerle buluşturulmaya hazırlanıyor. 
SANATSEVERLERLERİ HEYECANLANDIRAN DEV PROJE: MOZAİK

İhsan Özer'in sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan ‘Mozaik’ adlı dev konserde, Türk müzik kültürünün farklı renkleri, eşsiz bir sahne şovu ve teknolojiyle birleşerek izleyiciye büyüleyici anlar yaşatacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı koro ve topluluk sanatçılarından oluşan yüz elli kişinin ortak çalışmasıyla gerçekleşecek olan gösteride, klasik Türk Müziği'nin çok sevilen eserleri, halk müziği ezgilerine bağlanacak, sema ayinlerinin ruhu, zikirlerin heyecanıyla bütünleşecek, semahlardaki coşku, nefes ve deyişlerle süslenecek.  Halk dansları topluluğunun sanatçıları, zeybekten köçekçeye uzanan motiflerle Anadolu kültürünün ritmini yansıtacaklar.

Duygunun ve ritmin yoğun yaşandığı bu bütünlüğün izleyenler üzerindeki etkisi, teknolojinin imkanları kullanılarak zirveye  çıkarılacak.  Hologram teknolojisi ile büyük mutasavvıflar Yunus Emre ve Hacı Bektaş Veli sahnedeki gösterinin arasına katılacak ve sahnedeki müthiş müziğe artık bu dünyada olmasalar da sanal varlıklarıyla eşlik edecekler. Ayrıca son yüzyılın en büyük halk şairi Aşık Veysel, aynı teknolojiyle sahneye getirilerek kendi sesiyle bir şiirini seslendirecek.

Gösteriye katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı koro ve topluluklar şöyle:

İstanbul Devlet Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve

Mehter Bölümü Ramazan 2018

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu

Ayrıca Halk Dansları Topluluğu