Vakıf Katılım web
Emlak 18.07.2018 19:59

Seha Yapı Zermeram'ı 2019 Yılında Teslim Ediyor

Seha Yapı'nın Konya'nın en büyük su temalı karma konut projesi Zermeram'da teslim süreci başladı.
Seha Yapı Zermeram'ı 2019 Yılında Teslim Ediyor

Seha Yapı, 2019 yılında Zermeram ile birlikte 1.170 konut ve 125 ticari alanı müşterilerine teslim edecek. Ayrıca, Zermeram'ın temel atma yıl dönümü kapsamında da Zermeram’dan konut alanlara peşinde yüzde 10 indirime ek, yüzde 10 indirim daha sunuyor.

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki markası Seha Yapı, Anadolu’nun en büyük su temalı karma konut projesi Zermeram’ın temel atma yıl dönümü dolayısı ile Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu açıklamada bulundu. Uslu, öncelikle; millete kurşun sıkan hainler tarafından ülkemizde darbe teşebbüsünün yapıldığı gün Zermeram’ın temelini attıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Zermeram projemize teveccüh gösteren tüm müşterilerimize teşekkür ediyorum”

“O dönemki Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın teşrifleri ile ülkemizin geleceğine olan güvenimizin nişanesi, Zermeram’ın temelini 15 Temmuz 2016’da atmıştık. Aynı günün akşamında meydana gelen bu hain kalkışmayı bir kez daha lanetliyor, mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır sözünde birleşen, vatanı için adeta canından geçen milletimize sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.

15 Temmuz’da başlayan nöbetimize, işimizin hakkını vererek devam etmeliyiz. Bunu memleketimiz için bitmeyen bir nöbet olarak görüyoruz. Görevimiz; işimize ve vatanımıza sahip çıkmak... Her zaman olduğu gibi memleketimizin kalkınmasını ve kutlu yükselişini kesintiye uğramadan sürdürmesi için biz de Seha Yapı olarak elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. İnanıyoruz ki Zermeram’ın temelleri, 15 Temmuz gecesi daha da sağlamlaştı. Bu süreçte hem şirketimiz hem de ülkemizin ekonomisi ve kalkınma sürecine Zermeram projemize teveccüh göstererek katkı sunan tüm müşterilerimize ve iş ortaklarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

2019 yılında toplam 1.170 daire teslim edecek

Geçtiğimiz yıl Capital Dergisi’nin düzenlediği Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde, Türkiye’nin en çok proje üreten 6. şirketi olarak gösterildiklerini belirten Uslu, bugün itibarı ile Konya’da bulunan Zermeram, Yedirenk, Kanyonpark ve Seha Vadi Evleri ile İstanbul’da bulunan 3. İstanbul projelerinde toplam 2.746 adet konutun ve 277 ticari alanın inşaatını sürdürdüklerini dile getirdi. 2019 yılında 1.170 daire teslim edeceklerini ifade eden Uslu; “İstanbul Başakşehir’de hayata geçirdiğimiz 3. İstanbul; 1.203 konut, 212 dükkan ve 71 ofisten oluşuyor. Bu projemizin 719 konut ve 75 ticariden oluşan ilk etabını önümüzdeki yıl teslim edeceğiz. Yine önümüzdeki yıl, Konya’da inşa ettiğimiz Kanyonpark projemizdeki 98 daireyi ve 7 ticari alanı da teslim edeceğiz. Zermeram’da da ilk etabımızda bulunan 353 daire ve 43 ticari alanı teslim edeceğiz. Yani önümüzdeki yıl Allah’ın izni ile toplamda 1.170 daire, 125 adet de ticari alan teslim edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ilk ve tek kojenerasyonlu konutları Konya’da

Enerji tasarrufunu önemsediklerini ve birçok işlerinde önceledikleri konuların başında geldiğini belirten İskender Uslu, “Konutta kojenerasyon sistemini Seha Yapı olarak Türkiye’de ilk ve tek olarak biz hayata geçirdik. Ülkemizdeki tek kojenerasyonlu konut projesi Konya’da Yazır Mahallesi’nde inşa ettiğimiz Panorama Evleri’nde bulunuyor. Türkiye’de konutta ikinci kojenerasyon sistemini de inşallah yine biz hayata geçireceğiz ve Zermeram sakinleri de bu avantajlı sistemi kullanılmaya başlayacak” dedi.

Zermeram’da kojenerasyonun yanı sıra ortak giderlerin düşürülmesi amacı ile güneş panelleri ile elektrik üretimi yapılacağını da sözlerine ekleyen Uslu, konut ve ortak alanlarda enerji tasarrufu sağlayacakları projeleri ile müşterilerinin cebine olumlu yansıyacak tasarruf oranları elde edeceklerini belirtti. Uslu bunların dışında Zermeram’da gri su arıtma tesisi ve yağmur suyu depolaması ile yeşil alanların sulamasının da tasarruflu olacağını ve bu inovatif projeler sayesinde enerji kaynaklarının daha verimli kullanılacağını söyledi.

Teslime yaklaştığımız için satışlarımız ivme kazandı

Zermeram kaba inşaatının bitme aşamasında olduğunu ve bir taraftan da ince işin devam ettiğini söyleyen İskender Uslu; “İnşallah 2019 Haziran’da ilk etaptaki evlerimizi teslim etmeye başlayacağız ve Zermeram’da yaşam başlayacak. Bugüne kadar satışta olan etabımızın yaklaşık yüzde 60’ının satışını gerçekleştirdik. Teslime yaklaştığımız için satışlarımız ivme kazandı. Temel atma yıl dönümümüz vesilesi ile yaptığımız kampanyanın da çok cazip olduğunu ve hem oturum hem de yatırım için kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar Zermeram’dan konut alanlar aynı zamanda önemli bir yatırım yapma fırsatı da yakaladılar, çünkü; Zermeram satışa çıktığı günden bu yana konut sahiplerine yüzde 40 civarında kâr ettirmiş durumda” dedi.

Peşin alımlarda yüzde 10 indirime, yüzde 10 ek indirim Zermeram’da…

Zermeram projesindeki kampanya hakkında da bilgiler veren Uslu: “Bu değerli projeden ev sahibi olmak isteyenlere önemli fırsatlar sunmaya devam ediyoruz. Teslime bir yıldan daha az bir süre kalmışken aynı zamanda temel atma yıl dönümümüzü de kutladığımız bugünlerde Zermeram’dan konut alanlara peşinde yüzde 10 indirime ek, yüzde 10 indirim daha sunuyoruz. Birinci etaptaki tüm daireler için geçerli olan bu kampanyamız, 15 Ağustos’a kadar devam edecek” dedi.