Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 03.07.2020 23:30

SEKİZ SANATÇI FİLMİ DAHA DİJİTAL ERİŞİME AÇILIYOR

Temmuz seçkisinde yer alan Phillip Zach, Theaster Gates, Kim Heecheon, Rashid Johnson ve Ursula Mayer'in filmleri daha önce İstanbul Bienallerinde sergilenmiş olup, programda yer alan diğer eserler ilk kez erişime açılmaktadır.
SEKİZ SANATÇI FİLMİ DAHA DİJİTAL ERİŞİME AÇILIYOR

MEHMET AKİF KARAFAZLI

Temmuz seçkisinde yer alan Phillip Zach, Theaster Gates, Kim Heecheon, Rashid Johnson ve Ursula Mayer’in filmleri daha önce İstanbul Bienallerinde sergilenmiş olup, programda yer alan diğer eserler ilk kez erişime açılmaktadır.

İstanbul Bienali’nin seçkisinde Halil Altındere, Francis Alÿs, Song-Ming Ang, Volkan Aslan, Ozan Atalan, Ed Atkins, Alper Aydın, Rossella Biscotti, Kristina Buch, Vajiko Chachkhiani, Jonathas de Andrade, Elmas Deniz, Işıl Eğrikavuk, Jonah Freeman & Justin Lowe, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Theaster Gates, Anna Bella Geiger, Kim Heecheon, Suzanne Husky, Pierre Huyghe, Emre Hüner, Rashid Johnson, Amar Kanwar, Armin Linke, Maider López, Basim Magdy, Ursula Mayer, Melvin Moti, Georgie Nettell, Erkan Özgen, Zeyno Pekünlü, Cheng Ran, Mika Rottenberg, Pelin Tan ve Anton Vidokle, Kaari Upson, Adrián Villar Rojas ve Phillip Zach gibi sanatçıların filmleri yer alıyor. İstanbul Bienali otuz üç yıllık serüveninde türlü dalgalanmalar ve belirsizliklere karşı sanatı yanına alıp her zaman yeni yeşeren düşüncelerin, heyecanların, merakların izini sürdü. İstanbul Bienallerine katılan sanatçıların desteğiyle bir araya getirilen film seçkisi, bu dönemde sanatın daha yaygın bir erişim imkânı bulacağı umuduyla oluşturuldu.