Magazin 16.07.2019 00:30

"SENLE BENDEN CACIK OLMAZ"

Serkan Kaya, önceki akşam Kıbrıs'taki Nuh'un Gemisi Deluxe Hotel'de sahne aldı. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye unutulmaz bir gece yaşatan Kaya, sahneden hayranlarına selfie çekme dersi verdi.

“Zor Bela” şarkısıyla seyircisini selamlayan Kaya, yoğun ilgiye de karşılıksız kalmadı. Bayan hayranlarını sahneye çıkartıp halay çektiren Kaya, espri yapmadan da geçmedi. Sahneye çıkarttığı bayanlar için,”17 çiçek bir böcek” diye kendinse takılan şarkıcı, bir ara sahneden gözüne kestirdiği minik bir bebeği kucağına alarak öpücüklere boğdu.

 “Hemşom”

2 saatlik sahne performansı sonrası kameraların karşısına geçen Kaya, soruları yanıtladı. Dünya müzik listelerinde 1’ci sıraya çıkan Reymen, sorulunca Kaya,”Hemşom, Yusuf Aktaş. Şarkısını dinlemedim ama bugün öğrendim arkadaşlarımdan, çok fazla dinlenme oranı varmış. Tebrik ediyorum kardeşimi, onun gibi başarılı olan kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Sonuçta başarı tek başına elde edilen bir şey değil. Başarı halkın ona göstermiş olduğu ilgi ve alakalı bir şey. Takdir ediyoruz, tebrik ediyoruz. Yalnız fark ettiğimiz bir şey jenerasyon değişimi var, jenerasyon değiştikçe müzik tarzı da, aranjelerde şarkıların tarzı formatı da daha globalleşiyor, daha dünya müziği haline geliyor. Bunlar hoşlananlarda vardır, hoşlanmayanlarda vardır. Daha öncelerde değerli müzik insanları ağır müzikler yaptılar, gerçekten ses isteyen şarkıları seslendirdiler. Çok güzel seslere çok güzel şarkılar yapıldı. O dönemle bu dönemi kıyaslamak çok yanlış olur. Şimdi ki dönemde böyle bir gerçek var, nereye gider ucu, nerede biter bilemem, ama gençler şuan için memnun” diye konuştu.

“Oda kardeşimizin cahilliği”

Işın Karaca’nın,”Dinlenmeden beğeniliyorsunuz, piyasa o kadar elinizde” sözlerine Reymen’in,”Cahil olmak ne güzel şey, siz her şeyi biliyorsunuz, hayır üzülüyorum, inanmış bir de bu söylediğine. İngilizcesini yazıp inandırmış, yazık günah Allah esirgesin” sözleri Kaya’ya hatırlatınca,”Işın Karaca gibi değerli bir sanatçıya, öyle bir sese devasal bir sese cahil demesi yanlış olur. O da kardeşimizin cahilliği. Bence gitsin ablasından özür dilesin” diye konuştu. 10 saatteki 8 milyon tıklanmasıyla ilgili de konuşan Kaya,”Bunlarla ilgili hileler olmadı değil. 1 günde böyle bir rakama çıkartılıp da  böyle  göze batırılacağını  da tahmin etmiyorum yani” diye konuştu.

“İş çok çalışana emek verene”

İbrahim Tatlıses’le İzzet Yıldızhan’ın uzun yıllardır süren küslüğünün son bulduğu hatırlatılınca Kaya,”Onlar çok önceden barıştılar. İbrahim ağabeyin rahmetli annesinin yası için buluştuğumuzda İzzet ağabey de oradaydı. Biz zaten hepimiz bir araya gelmiştik orada. Küslüğü bilmiyorum” diye konuştu. 3 günlük dünyada kalp kırmanın manası yok diyen Kaya’ya küs olduğunuz, dargın olduğunuz sanatçılar var mı? Sorunsa,”Ben küs olmaktan yana olan biri değilim. Kavgadan gürültüden yana olan bir insan değilim. Ama bazı insanlar çok değişik, hiç ummadığın anda problemler çıkartabiliyorlar. Bir şeyler duyuyorsun sende duyduğun şeylere karşı  verdiğin cevaplar çok önemli. 3 günlük dünyada neyi paylaşamıyoruz. Ben mesela kendi adıma söylüyorum, ben birilerine niye mani olayım, niye engel olayım, o kadar çok yer var ki sahne var ki, sanatçı isteyen.  İş çok ama çalışana emek verene çok. Oturduğu yerden  hayal kurup da birilerinin kuyusunu kazanlardan da bir cacık olmaz” diye konuştu. Bir şarkı vardı, diyen Kaya,”Senle benden bir cacık olmaz” şarkısını söyleyip,”Bu şarkı da onlara hitap edelim” dedi. Serkan Kaya’nın bu sözleri uzun zamandır arasının açık olduğu Alişan’a mı gönderdiği merak konusu oldu.