Vakıf Katılım web
İstanbul 01.08.2022 11:07

SERDAR TUNCER İLE HAYATİ İNANÇ, 'YAZ AKŞAMLARI SOHBETLERİ'NDE ÜMRANİYELİLERLE BULUŞTU

Ümraniye Belediyesi tarafından belediye şehir meydanında 'Yaz Akşamları Sohbetleri' etkinliği düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye şair-yazar Hayati İnanç konuk oldu.
SERDAR TUNCER İLE HAYATİ İNANÇ, 'YAZ AKŞAMLARI SOHBETLERİ'NDE ÜMRANİYELİLERLE BULUŞTU

Ümraniye Belediyesi tarafından belediye şehir meydanında ‘Yaz Akşamları Sohbetleri’ etkinliği düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye şair-yazar Hayati İnanç konuk oldu.

‘Derdi Derman’ teması ile düzenlenen etkinlik şair-yazar Hayati İnanç ve program sunucusu-yazar Serdar Tuncer’in katılımıyla gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak katılan şair-yazar Hayati İnanç, vatandaşlara divan şiirleri ve hayatından anılarını aktardı. Vatandaşlar, Serdar Tuncer ile Hayati İnanç’ın sohbetini ilgi ile takip etti.

Hayati İnanç, Türk edebiyatına yön veren önemli şair ve düşünürlerden alıntı yaparak, öz medeniyetimize yön veren şahsiyetlerin örnek hayatlarından bahsetti. Tuncer, şair İnanç’ı anlatırken daha önce katıldığı konferanslarda sayısı azımsanamayacak bir hayran kitlesine sahip olduğunun altını çizdi.

Sohbetin son bölümünde Divan Şairlerimizin şiirlerinde beyitler okuyan İnanç, şiirlerdeki üsluba, kelimelerdeki nezaket, incelik ve manaya işaret ederek, yeni neslin bunlarla bağının kuvvetlenmesi için dur durak bilmeden çalışmamız gerektiğini vurguladı.

Programın bitimine doğru yüzlerce katılımcının yer aldığı alanda soru-cevap kısmına geçildi. Öte yandan Hayati İnanç alanda bulunan vatandaşlara kitaplarını imzaladı.