Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 13.07.2018 13:54

Sokak Köpeklerinin Dövülerek Feci Şekilde Öldürülmesine Yalanlama

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde çekilen ve iki temizlik görevlisinin sokak köpeklerini döverek, çöp kamyonunda presleyerek öldürdüğü görüntüler büyük tepki topladı. Belediyedense olayla ilgili yalanlama geldi.
Sokak Köpeklerinin Dövülerek Feci Şekilde Öldürülmesine Yalanlama

Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde meydana geldiği öğrenilen olayda, iki temizlik işçisi çöp arabasının arkasına attığı sokak köpeklerine ellerindeki sopalarla vurdu ve presleyerek ölümüne neden oldu. Bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülenen olay, sosyal medyada yayınlanınca hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oldu.
11 Temmuz akşamı meydana gelen ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerde iki temizlik işçisi, çöp arabasının arkasına attıkları sokak köpeklerine defalarca vuruyor. Çöp arabasının arkasına iyice sıkışan sokak köpekleri, bir işçinin pres makinesini çalıştırması sonucunda hayatını kaybediyor..

KÖPEK PRESLEME OLAYINA ACIGÖL BELEDİYESİNDEN YALANLAMA

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Aracın çöp toplama aracı olmadığını, sokak hayvanlarını toplamak için kullanılan başka bir amaçla da kullanılmayan eski bir araç olduğunu söyleyen Ertaş, aracı gazetecilerin incelemesini sağlayarak, yapılanın algı operasyonu olduğunu belirtti.
Ertaş, “Böyle bir konuyla gündeme gelmekten dolayı üzgünüz. Olayın gerçekleştiği gün birkaç vatandaşımız bir sokak köpeğinin saldırgan tavırlar sergilediği yönünde ihbarda bulunmuş. Görevlilerce vatandaşın rahatsızlığını gidermek amacıyla hayvan aparatı ile köpek yakalanıp araca konulmuştur. Köpeğin üzerindeki ufak yaralar belediyede tedavi edilip, yemek yedirilip ilçenin başka bir yerine bırakılmıştır. O araç çöp toplama aracı değildir. Belediyemizin imkanları çerçevesinde köpek toplama aracı olarak kullanıyoruz. Kanunen sokak hayvanlarını kapalı araçla toplamak gerekiyor. Görüntüde hayvan presleniyor gibi algı oluşturuluyor ama yakalanan köpek kapak kapatılırken dışarı çıkmak istediği için hayvan yakalama aparatı ile ayaklarının zarar görmesin diye kurtarılması için yapılıyor. Biz yakalama ile ilgili usulü tasvip etmiyoruz, bu nedenle gerekli idari soruşturma başlatıldı” dedi