Vakıf Katılım web
Dünya 26.05.2020 08:32 Güncelleme: 26.05.2020 07:25

Sudan Gençlik ve Spor Bakanı Buşi Kovid-19'a yakalandı

Sudan Gençlik ve Spor Bakanı Vela el-Buşi'nin yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.
Sudan Gençlik ve Spor Bakanı Buşi Kovid-19'a yakalandı

Buşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, gerekli sağlık önlemlerine uyacağını belirtti.

Bu arada Egemenlik Konseyi Sözcüsü Muhammed el-Fekki Süleyman da Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Buşi ile resmi bir iş gezisine çıktığını, bu sebeple kendisini karantinaya alacağını ifade etti.

Eski Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Taha Kovid-19’a yakalandı
Sudan’da yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanarak başkentteki Kuber Hapishanesi’ne konulan eski Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Osman Taha’nın da yeni tip koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Sudan'daki siyasi tutuklu aileleri komitesinden yapılan açıklamada, eski Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Taha ve eski Vali Abdurrahim Hüseyin'in tutuklu bulundukları Kuber Hapishanesi’nde Kovid-19’a yakalandığı belirtildi.

Hapishane yönetiminin, Kovid-19 testleri pozitif çıkmasına rağmen Taha ve Hüseyin ile onlarla temas ettiği belirtilen 7 mahkum için herhangi bir önlem almadığını iddia eden aileler, çoğu 65 yaş üstündeki yakınlarının 13 ayı aşkın süredir içeride olmalarının kanunlara aykırı olduğunu, kasten ölüme terk edildiklerini savundu.

Hükümetten ve Başsavcılıktan geç olmadan yakınlarının salıverilmesini isteyen siyasi tutukluların aileleri, sivil toplum örgütleri, insan hakları örgütleri ve Sudanlılara da destek çağrısında bulundu.

Vaka sayısı 3 bin 976’ya ulaştı

Sudan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 24 Mayıs itibarıyla 5 kişinin daha Kovid-19’dan hayatını kaybettiği, 45 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

Açıklamada, vaka sayısının 156 artarak 3 bin 976'ya, ölü sayısının 170’e çıktığı, şu ana kadar 503 kişinin de iyileştiği bilgisi paylaşıldı.