Kültür Sanat 20.09.2022 14:16

Süreyya Operası'ndan Muhteşem Sezon Açılışı

Avrupa'da yükselen yıldız viyola sanatçısı Dana Zemtsov & en çok aranılan, Avrupa genelinde ünlü birçok sanatçıya yaptığı eşlikler ve solo performansları ile kariyerinin zirvesindeki piyanist Julien Quentin'den oluşan duo İstanbul'daki ilk konserleri için Süreyya Operası'na geliyor.
Süreyya Operası'ndan Muhteşem Sezon Açılışı

Avrupa’da yükselen yıldız viyola sanatçısı Dana Zemtsov & en çok aranılan, Avrupa genelinde ünlü birçok sanatçıya yaptığı eşlikler ve solo performansları ile kariyerinin zirvesindeki piyanist Julien Quentin’den oluşan duo İstanbul’daki ilk konserleri için Süreyya Operası‘na geliyor.

Sunacakları lirikten, metafiziğe son derece virtüözite gerektiren eserleri barındıran geniş programları ile bir viyola ve piyano resitali için çok alışılmadık bir müzik seçkisi vadediyor. 3 kuşaktır Avrupa’nın en ünlü viyolacı ailesinin en genç üyesi olan Dana ve Renaud Capuçon’dan Kian Sultani’ye kadar birçok ünlünün piyanisti olan Julien bu programda, Evgeny Zemtsov’un, Dana’nın büyük babası ve harika besteci, tarafından ona özel bestelenen Melodie im alten’de dahil olmak üzere Bach, Skriabin ve Carmen Fantasy gibi en ikonik klasik müzik parçalarının bir kombinasyonunu sunacaklar.

Ve bu harika oda müziği konserine özel hazırlandıkları Türk besteci Nejat Başeğmezler’in ilk defa çalacakları ‘Armağan’ adlı eseleri ile programlarını taçlandıracaklar.