Magazin 01.02.2023 04:55

SÜRPRİZ DÜET

Çağlar Alkaç, Kibariye ile yaptıkları "Hani Benim Gençliğim" düetiyle büyük ustaya yine bir selam duruşunda bulunuyor.
SÜRPRİZ DÜET

Ses tonunun Ahmet Kaya’ya benzetilmesiyle de dikkatleri üzerine çeken, kendine has ve özgün yorumuyla adından söz ettiren Çağlar Alkaç ve arabesk müziğin divası Kibariye’nin sürpriz düeti “Hani Benim Gençliğim” 3 Şubat Cuma günü Sony Music Türkiye etiketiyle müzikseverlerle buluşuyor.

Sözleri Yusuf Hayaloğlu’na, bestesi Ahmet Kaya’ya ait olan şarkının aranjesinde ise Kadir Okyay’ın imzası bulunuyor.

Ahmet Kaya klasikleri arasında yer alan şarkı; Çağlar Alkaç ve Kibariye’nin eşsiz yorumuyla yılın unutulmaz düetleri arasına ismini yazdırmaya aday.

Merhum sanatçı Ahmet Kaya’ya olan hayranlığıyla da tanınan Çağlar Alkaç; daha önce “Söyle” şarkısını da seslendirmişti.

Çağlar Alkaç, Kibariye ile yaptıkları “Hani Benim Gençliğim” düetiyle büyük ustaya yine bir selam duruşunda bulunuyor.

Çağlar Alkaç kimdir?

Çağlar Alkaç 1989 yılında Almanya Frankfurt’ta dünyaya gelmiştir. İstanbul ve Frankfurt’ta yaşayan sanatçı, aslen Ankara’lıdır.

Çağlar Alkaç henüz 6 yaşındayken dedesi Yusuf Alkaç’ın kendisine saz çalmayı öğretmesiyle müziğe olan ilgisini o yaşlarda kazanmıştır. Çocukluğu Ankara’da geçen sanatçı; müzikle birlikte futbol, dövüş sanatı gibi sporlarla uğraşmış, özellikle bir dönem Almanya’da profesyonel futbol yaşantısını sürdürmüştür.

21 yaşında Almanya Frankfurt’ta bir canlı müzik mekanı açıp sahne alan sanatçı, kısa sürede Almanya ve Avrupa’da ciddi bir dinleyici kitlesine ulaşmıştır. Tok bir sese sahip olan sanatçı özgün müziğin yeni sesi olarak görülmüştür.

2016 yılında “Yanacaksın” albümünü yayınlayan sanatçı, aynı yıl sanatçı Zeynep ile birlikte seslendirdiği “Sürü Sürü Aşklar” isimli şarkı ile de müzikseverlerden tam not almıştır. 2017’de “Ben Bilirim” EP’si ve 2019’da “Yüreğime Dokun” singleı ile müzikseverlerle buluşan sanatçının, söz ve müziği kendisine ait olan “Nereden Bileceksiniz” isimli çalışması, Ekim 2021’de Sony Müzik Türkiye etiketiyle yayımlanmıştı.