Magazin 16.03.2023 04:56

Suzan Kardeş depremzede öğrencilerin sesi oldu

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı YEKÜV'ün gönüllüsü olan Suzan Kardeş burs alacak öğrenci sayısının artması için iş dünyası, cemiyet hayatı ve sanat dünyasının yanı sıra deprem bölgesi için eğitim bağışçısı olmak isteyen herkese çağrı yaparak destek olmalarını istiyor.
Suzan Kardeş depremzede öğrencilerin sesi oldu

Suzan Kardeş deprem bölgesindeki öğrencilerin sesi oldu. 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı YEKÜV’ün 2023-2024 eğitim yılı için başlattığı “Her Destek Bir Umut” projesi ile Hatay başta olmak üzere deprem bölgesindeki yüz ortaöğretim öğrencisine karşılıksız eğitim bursu verilecek. Vakfın gönüllüsü olan Suzan Kardeş burs alacak öğrenci sayısının artması için iş dünyası, cemiyet hayatı ve sanat dünyasının yanı sıra deprem bölgesi için eğitim bağışçısı olmak isteyen herkese çağrı yaparak destek olmalarını istiyor.

Ünlü sanatçı ve oyuncu Suzan Kardeş depremzede çocukların eğitimi için bir kez daha kolları sıvadı. YEKÜV Vakfı’nın eğitim gönüllüsü olarak çalışan ve adına vakıf içinde de fon kurulan sanatçı bir süre önce öğrenciler için ücretsiz konser de vermişti. Hatay ve Kahramanmaraş başta olmak üzere pek çok kenti etkileyen deprem felaketinden dolayı bölgeye yardım seferberliği başlamıştı. YEKÜV Vakfı’da 2023-2024 eğitim yılında yüz depremzede öğrenciye ilk yılı toplam beş yüz bin lira bütçeli “Her Destek Bir Umut” projesini başlattı. Proje ile belirlenecek beş ortaokul ve lisede eğitim gören toplam yüz öğrenciye burs şartlarını sağladıkları sürece üniversiteyi bitirene kadar karşılıksız burs verecek.

 

Vakfın adeta sesi olan ünlü sanatçı Suzan Kardeş projenin maddi olarak desteklenmesi adına iş dünyası, cemiyet hayatı ve sanat dünyasının yanı sıra deprem bölgesi için eğitim bağışçısı olmak isteyen herkese çağrı yaparak destekçi olmalarını istiyor. Ünlü sanatçı “Ülke olarak adeta kenetlendik. Hemen her alanda bölgeye destek ve yardım yağıyor. YEKÜV Vakfı’da depremzede çocuklarımızın eğitim hayatlarına dokunmak üzere önemli bir proje başlattı. Bende elimden geldiğince projenin duyulması ve sayının artması adına çaba harcıyorum. Yüz öğrenci sayısının daha fazla olması için bağışçı olarak çocuk okutalım” dedi.

 

YEKÜV Vakfı başkanı H. Işın Özdemir’de otuz bir yıldan bu yana otuz binden fazla öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini ve destek olduklarını dile getirerek “Her Destek Bir Umut projemizle depremden etkilenen öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürmeleri, moral ve motivasyonlarının yükseltilerek iyi olma hallerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Meydana gelen depremlerin uzun vadede çocuk ve gençlerimiz üzerinde izler bırakmasının yanı sıra olumsuz etkilerini bir nebze olsun hafifletmek istiyoruz” dedi.

 

YEKÜV karşılıksız eğitim burslarından faydalanan öğrencilere kaynak yaratıldıkça tablet, bilgisayar armağan edilerek sürekli iletişim ve psikolojik destek sağlanmasını da planlıyor. Ayrıca, Vakıf bünyesinde kurulacak YEKÜV AKADEMİ dijital platform ile burs alan öğrencilere iletişimin ve kültürel desteğin sürekliliği sağlanacak. YEKÜV vakfına yekuv@yekuv.org adresinden ulaşılabiliniyor.