Dünya 21.10.2016 23:04

'Terör örgütü DEAŞ, Irak'ta taktik değiştirdi'

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta taktik değiştirerek, içeriden vurma yöntemini kullandığını söyledi
'Terör örgütü DEAŞ, Irak'ta taktik değiştirdi'

YENİBİRLİK KERKÜK - Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta taktik değiştirerek, içeriden vurma yöntemini kullandığını söyledi. Salihi, "Kerkük'te bugün meydana gelen intihar eylemleri ve çatışmalar DEAŞ'ın Musul cephesinde kaybetmeye doğru gitmesinden dolayı taktik değiştirip, içten vurma savaşı başlattığını gösteriyor." dedi. Kerkük'ün güvenliğini sağlayan güçlerin tek bir etnik ya da mezhep grubu tarafından oluşmasının yanlış olduğunu yıllar önce söylemelerine rağmen bunun devam ettiğini belirten Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, ''Kerkük tüm Kerküklüler tarafından korunmalıydı. DEAŞ cephelerde kaybedeceğini anlayınca bu kez kentteki güvenlik zafiyetini değerlendirerek içten vurma yöntemine başladı. Bu yöntemi hiç kimse küçümsemesin, uzun zamandan beri uyuyan hücrelerini Kerkük'te besleyen örgüt bu hassas zaman diliminde devreye soktu.'' diye konuştu.

"Komşularımız ve uzaktaki dostlarımızın desteğine ihtiyacımız var"

Salihi,'' Türkiye başta olmak üzere tüm komşularımız ve uzaktaki dostlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Türkiye'nin Irak'ın güvenliğini sağlamak konusunda desteğini reddeden taraflar şimdi bir kez daha kendi güçlerini sınasınlar. DEAŞ bir tek bizim değil artık tüm dünya için düşman ve tehdittir.'' ifadelerini kullandı. 

Türkmenler tehlikede

Yaşananlardan Türkmenlerin en çok zarar görenler olduğunu söyleyen Salihi, sözlerini şöyle tamamladı: ''Olayların olduğu bölgeler dikkate alınırsa Türkmenlerin en çok yaşadığı bölgelerde güvenlik ihlali yaşandığı görülüyor. Türkmenlere ait semt ve iş yerleri zarar gördü. Türkmenleri de biz koruyoruz diyenlerin bugün bize ne cevap vereceklerini merak ediyorum.'' Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi'nin polis yeğeni Ercan Salihi bu sabah Kerkük'te DEAŞ'ın silahlı saldırısında hayatını kaybetmişti.