Ramazan 30.05.2018 12:40

TİKA'dan Ürdün'deki Bin Yetim Çocuğa İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ürdün'de bin yetim çocuk için planlanan iftarprogramının ikincisini düzenledi.
TİKA'dan Ürdün'deki Bin Yetim Çocuğa İftar

Başkent Amman'daki Ürdün Çocuk Müzesi'nde gerçekleştirilen programa Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile Ürdün Sosyal Kalkınma Bakanlığı'na bağlı dernek ve yetimhanelerin bakımında olan 300'den fazla çocuk katıldı.

TİKA Amman Koordinatörü Esin Acar Ergin, yaptığı açıklamada, TİKA'nın bin yetim çocuğu ağırlamak istediği iftar programının ilkinin 22 Mayıs'ta düzenlendiğini, bu kez yine 300'ün üzerinde çocuğun katıldığı ikinci iftarı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ergin, "TİKA ailesi olarak bu iftarda Ürdünlü kardeşlerimizle birlikte olmak bizim için büyük bir mutluluk ve ayrıcalık." dedi.

Üçüncü iftar programının 5 Haziran'da yapılacağını aktaran Ergin, iftar öncesinde çocukların, müzedeki eğitici sergileri gezdiklerini ve bilim, teknoloji, doğa ve sanat alanlarındaki interaktif etkinliklere katılarak güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Programa katılan çocuklardan Yesri Ömer, çok mutlu olduğunu belirterek TİKA'ya teşekkür etti. Muhammed Nasır adlı Ürdünlü çocuk da arkadaşlarıyla bir arada olduğu için bu iftarın diğerlerinden daha güzel olduğunu söyledi.

Çocuklar, müzede düzenlenen iftar programında eğlenceyi ve öğrenmeyi bir arada yaşadıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.