Spor 30.11.-1 00:00 Güncelleme: 10.06.2019 12:50

TKF1L'de Play-off'a Kalan Takımlar Belli Oldu

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi'nde normal sezon netleşiyor.
TKF1L'de Play-off'a Kalan Takımlar Belli Oldu

Bertan ERMAN

Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi’nde, geride kalan 6. hafta maçlarının sonunda Koç Rams’ten sonra Play-off’a kalan takımlardan biri İstanbul’dan, diğeri ise Ankara’dan çıktı. Aldıkları galibiyetler neticesinde Boğaziçi Sultans ve ODTÜ Falcons, ile Gazi Warriors'ın mağlubiyetinin ardından İTÜ Hornets da Play-off'a kaldı.

EKSTRA FARKLA GELEN BİLET

Boğaziçi Sultans, geçtiğimiz cumartesi günü, Gazi Warriors’ı İstanbul’da konuk etti. Skor bakımından kısır geçen karşılaşmada 7-0 geriye düşen Sultans, Serhat Erdem – Kubilay Ceylan ikilisinin pas oyunlarından gelen touchdownlar ve bu touchdownlar sonrasında Furkan Tellioğlu’nun ekstra golü sonrasında 14-7 öne geçmeyi başardı. Warriors, son çeyrekte yapılan koşu touchdownı sonrasında farkı 1 sayıya indirse de, ekstra denemede başarılı olamadı. Karşılaşmayı 14-13 kazanan Boğaziçi, 5 galibiyet ve 1 mağlubiyete ulaşarak, Play-off bileti alan ikinci takım oldu.

ÜST ÜSTE 2. PLAY-OFF

Dün Play-off’a kalacak üçüncü takımı belirleyen maç, ODTÜ Falcons ile İTÜ Hornets arasında, Ankara’da oynandı. Yavaş yavaş oyunda hakimiyet kuran Falcons, Hornets’ı 40-20 yenerek üst üste 2. kez Play-off’a kalma başarısını gösterdi. Başkent ekibinde Brendan Cam Jackson 3 kez, Abdullah Öner 2 kez ve Exavier Edwards da 1 kez touchdowlara katkıda bulunan isimler oldu. Ayrıca Jackson, takımına 1 kez ekstra 2 sayı kazandırırken, Berker Acır da 2 alan golü sayısı kaydetti. Hornets ise, aldığı mağlubiyete rağmen, Sultans'a kaybeden Warriors'a karşı, son haftadaki olası üçlü averajda da üstünlüğe sahip olduğu için 1 sezon aranın ardından Play-off'a kaldı.

TATANKALAR’IN ŞANSI KALMADI

Ligde son 2 sezona damgasını vuran ve 2017 yılında final oynayan Sakarya Tatankaları, Eskişehir’de Anadolu Rangers’ın konuğu oldu. Antwan Washington’ın 4 touchdown pasıyla yıldızlaştığı maçta Tatankalar, Rangers’ı 41-14 mağlup edip ligde kalmayı garantilese de, Falcons’ın galibiyeti sonrasında Play-off şansını yitirdi. Ayberk Tonyalı ve Alp Altıntop'un koşu touchdownlarının yanı sıra, Alperen Olgun - Batuhan Alver ikilisinin ekstra 2 sayı katkısı, Rangers'ım mağlubiyetine engel olamadı.

LİDER KOÇ RAMS

2016 sezonundan bu yana sadece 1 maç kaybeden Koç Rams, sahasında Uludağ Timsahlar’ı konuk etti. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında 48-6’lık galibiyete ulaşan Rams, 6’da 6 yaparken, Boğaziçi Sultans’a karşı kurduğu ikili averaj üstünlüğü sayesinde liderliği garantiledi. İstanbul ekibinin hücumunda Cem İnan, Aliha Ağaçkesen, Ege Süner ve David Whipple öne çıkarken, savunmada ise cornerback oynayan Yiğitcan Ertür, 2 tackle, 2 interception ve 1 pick six ile yıldızlaştı.