Halkbank web
Ekonomi 19.08.2022 12:05

TOGG İLE TARİH YAZMAYA HAZIRLANIYORUZ

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri'nin bu yılki son durağı Antalya Saklıkent oldu. Türkiye'nin aktif haldeki en büyük gözlem evi olan ve en donanımlı teleskoplarının bulunduğu TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi'nde (TUG) başlayan etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.
TOGG İLE TARİH YAZMAYA HAZIRLANIYORUZ

ŞAFAK GÜVEN 

TÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin bu yılki son durağı Antalya Saklıkent oldu. Türkiye’nin aktif haldeki en büyük gözlem evi olan ve en donanımlı teleskoplarının bulunduğu TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi’nde (TUG) başlayan etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. 

Seçilecek bir Türk vatandaşının bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonu’na gideceğini belirten Bakan Varank, “Bakalım ülkemizi gururla uluslararası uzay istasyonunda kim temsil edecek, bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kim taşıyacak? İnşallah bu sene bitmeden uzaya gidecek ilk vatandaşımızı da kamuoyuyla paylaşmış olacağız” dedi.

Bakan Varank, 29 Ekim’de Togg fabrikasının açılışını yapacaklarını, ilk seri üretim araçları üretim bandından indireceklerini kaydederek “Otomotiv sektöründe Togg’la tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Doğuştan elektrikli bu teknolojik aracımızla değişen ve dönüşen otomotiv sektöründe yeni bir merkez olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.” diye konuştu.

29 EKİM’DE ÜRETİM BANDINDAN İNİYOR

Savunma sanayinde Türkiye’nin başarılarının bilindiğini belirten Varank, “Bayraktar’dan TCG Anadolu gemisi ve milli muharip uçağa kadar birçok kritik teknolojiyi artık yerli ve milli imkanlarımızla kendimiz geliştirebiliyoruz. Ürettiğimiz İHA’lar şimdiden savaşların kaderini değiştirmeye başladı. Otomotiv sektöründe Togg’la tarih yazmaya hazırlanıyoruz. Doğuştan elektrikli bu teknolojik aracımızla değişen ve dönüşen otomotiv sektöründe yeni bir merkez olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. 29 Ekim’de Togg fabrikasının açılışını yaparak ilk seri üretim araçları üretim bandından indireceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde 100 yıllık bir hayali gerçekleştirerek insanımızın aslında inandığında neleri başarabileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olacağız.” diye konuştu.