Spor 21.01.2020 18:13

Tour of Antalya'da etaplar açıklandı

20-23 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya'da UCI 2.1 kategorisinde koşulacak Tour of Antalya powered by AKRA'nın 4 etaplık yarış parkuru belli oldu.
Tour of Antalya'da etaplar açıklandı

149,2 kilometrelik Antalya-Antalya etabı ile başlayacak yarışta ikinci gün 158,4 kilometrelik Kemer-Atlaya, üçüncü gün 101,6 kilometrelik Aspendos-Termessos ve son günde 137,7 kilometrelik SWide-Antalya etapları yapılacak. Tour of Antalya’nın kapanış gününde AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum da amatör bisikletçilerin mücadelesine sahne olacak.

'UCI 2.1’e yükselmesiyle gurur duyuyoruz'

 Organizasyon Genel Direktörü ve Argeus Events Sahibi Aydın Ayhan Güney ile Proje Direktörü ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim, 4 etaplık yarışla ilgili yaptığı açıklamalarda bisikletseverleri nelerin beklediğini anlattılar.

Tour of Antalya’nın yalnızca bir spor etkinliği olmadığının altını çizen Aydın Ayhan Güney, “Türkiye'nin en önemli turizm şehirlerinden Antalya’nın dünya genelindeki tanıtımında katkısı bulunan Tour of Antalya’yı üçüncü kez düzenleyeceğimiz için çok mutluyuz.Uluslararası Bisiklet Birliği UCI'ın, geçtiğimiz iki yılda ortaya koyduğumuz başarılı organizasyonlar neticesinde, Tour of Antalya'nın 2.2 olan klasman derecesini 2.1'e yükseltmesi de hepimizi ayrıca gururlandırdı. Bu başarımızda bizlere desteklerini sürdüren kamu kuruluşlarına, sponsor markalara, medya kuruluşlarına ve Antalya halkına çok teşekkür ederiz.” dedi.

'22 ülkeden bisiklitçiler katılacak'

Tour of Antalya’ya bu yıl 22 ülkeden katılım olacağını belirten Güney, “Organizasyonda yer alacak ülke ve takım sayısı, Antalya’nın görünürlüğünü olabilecek en geniş çapta sağlamamız açısından çok önemli. Bu yıl naklen yayın için de Eurosport’la görüşmelerimiz var, eğer naklen yayını gerçekleştirirsek organizasyonun asıl amacına ulaşacağız. Antalya’nın tüm doğal güzelliklerini öne çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 'Kadına Karşı Şiddete Hayır' temalı farkındalık sürüşü

Proje Direktörü ve Yedi İletişim Ajans Başkanı Haluk Özsevim ise, Tour of Antalya’nın destekçileriyle birlikte yükselen bir değer olduğunu ifade ederek, “Tour of Antalya'nın geride kalan iki yılın ardından sürdürülebilir bir yarış haline gelmesinde kamu kuruluşlarının, sponsor markaların, medya kuruluşlarının ve halkımızın da büyük katkısı var.Her yıl sponsor sayımızı, organizasyona katılacak takımların sayılarını ve niteliklerini artırarak önemli bir istikrar yakaladık. Sonuç olarak Tour of Antalya, kısa bir süre içinde hem katılımcıların hem de organizasyona destek verenlerin çok memnun kaldığı bir marka haline geldi. Hedefimiz; ilk kez 2.1 seviyesinde gerçekleştireceğimiz bu yılki yarışı da sorunsuz bir şekilde sonuçlandırmak olacak.Tour of Antalya'da her yıl olduğu gibi, Antalya’nın ve ülkemizin tanıtımına farklı açılardan da katkı yapabilmek için yeni bir tema belirledik. Bu yılın temasında Antalya’nın doğal güzelliklerini öne çıkarmaya karar verdik. Antalya’nın dünyanın en önemli yaz tatili destinasyonlarından biri olmasının yanı sıra doğal güzellikler ve spor turizmi için de büyük değer taşıdığının altını çizmek istedik.Tour of Antalya powered by AKRA’nın yanı sıra organizasyonun kapanış gününde düzenleyeceğimiz AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile Antalya’nın spor turizmindeki yerini bir kez daha göstereceğiz.Ayrıca yine son gün gerçekleştireceğimiz “Kadına Karşı Şiddete Hayır” temalı farkındalık sürüşüyle yarışımıza toplumsal bir değer de katacağız.” diye konuştu.