Kocaeli 28.09.2020 15:24

Trafik Çocuk Eğitim Parkı tamamlandı

Karamürsel Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kayacık Mahallesi, 224. Caddesi üzerinde konumlandırılmış olan trafik parkuru çocuklara trafik eğitim hizmeti verecek.
Trafik Çocuk Eğitim Parkı tamamlandı

Karamürsel Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kayacık Mahallesi, 224. Caddesi üzerinde konumlandırılmış olan trafik parkuru çocuklara trafik eğitim hizmeti verecek. Tesiste 8-15 yaş aralığındaki çocuklara, Karamürsel Belediyesi tarafından görevlendirilmiş trafik eğitmenleri tarafından temel trafik eğitimi verilirken, diğer yandan ebeveynler tesisin lokal bölümünde dinlenebilecek, içecek ve yiyecek hizmetinden faydalanabilecekler.

Ağaç yaşken eğilir felsefesi

Projeyle ilgili açıklama yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım "Ağaç yaşken eğilir felsefesi ile yola çıkarak, çocuklarımızın temelden trafik eğitimini almaları, geleceğin Karamürsel'inde daha bilinçli sürücülerin ve yayaların yeşermesine olanak sağlayacak olup, diğer ilçelere ve dahi tüm ülkemize örnek teşkil eden bir trafik kültürüne öncülük edecektir. Çocuklarımızın eğlenerek bilgilendirilmesini amaçlayan proje, çevre düzenlemelerinin yapılması ile birlikte tamamlandı. Tesis alanı ve çevresinde 510 Metre uzunluğunda, 12 Metre genişliğinde imar yolu düzenlenmiş olup toplamda 4000 metrekarelik parke yol yapılmıştır” dedi.