Halkbank web
Ekonomi 23.05.2023 16:52

​Türk Dünyası STK'ları Erdoğan'a destek veriyor

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerinin 2. Tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam ettiğini açıkladı.
​Türk Dünyası STK'ları Erdoğan'a destek veriyor

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteklerinin 2. Tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam ettiğini açıkladı.

DATÜB genel sekreteri Fuat Uçar tarafından kamuoyu ile paylaşılan bildiride güçlü Türkiye, güçlü Türk Dünyası vurgusu yapıldı. Uçar, "Türkiye yüzyılında bizler sayın Erdoğan ve Cumhur İttifakına olan desteğimizi bir kez daha yineliyoruz’’ dedi.

DATÜB Genel Başkanı ve Han Vakfı Başkanı olan Ziyatdin Kassanov imzalı bildiride ‘’Güçlü Türk Dünyası’’ vurgusu yapıldı.

Ziyatdin Kassanov imzalı açıklamada "Bizler; 14 Mayıs oluduğu gibi 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini,  güncel siyasi gelişmelerin yada günü birlik tartışmaların ötesinde milletimizi, ülkemizi ve gelecek nesilleriz ile Türk dünyasını ilgilendiren hayati bir mesele olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’nin önümüzdeki “Yüz Yılını” şekillendirebilecek bir seçimin, çok önemli bir dönemin karar aşamasındayız. Türkiye yoluna devam etmelidir. Türkiye’nin geleceği ve Türk Dünyası için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiğimizi beyan ediyoruz’’ denilerek Türk Dünyası stratejik çalışmaların önemi belirtildi.

Kasaanov imzalı bildiride     "Bu ülkenin ve bu milletin soylu yürüyüşüne çelme takmaya kalkan kim varsa yüzlerini karartma vaktidir. Bizler; Anadolu coğrafyasının bağrından çıkmış, yıllarca sürgünlerde yaşamış, Ahıskalı Türkler ve Türk Soylular olarak, ülkemizin ve milletimizin kötü gününde de iyi gününde de bu toprakları vatan bilerek, güçlü, müreffeh, istikrarlı, kendi vatandaşlarına ve tüm mazlumlara kol kanat geren güçlü Türkiye'nin bir ferdi olmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. ’denildi.

Başta Türkiye olmak üzere dünyada ABD dahil dokuz ülkede faaliyet gösteren    Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ve işbirliği yapılan STK’lar bulundukları bölgelerde Türk Dünyasının bekası ve geleceği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek çalışmalarına aralıksız devam ediyor.