Halkbank web
Ekonomi 17.10.2017 03:00

​Türk Telekom'a Bilgi Teknolojileri Mimarisi ödülü

Türk Telekom mühendisleri tarafından geliştirilen; mobil ses ve data trafiğini yöneten cihaz konfigürasyonlarının otomatize edilerek daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan CommiTT uygulaması, ICMG tarafından düzenlenen Bilgi Teknolojileri Mimarisi Mükemmeliyet Ödülleri 2017'de Müşteri Odaklı İş Modelleri kategorisinde birincilik ödülü aldı.
​Türk Telekom'a  Bilgi Teknolojileri Mimarisi ödülü

Türk Telekom mühendisleri tarafından geliştirilen; mobil ses ve data trafiğini yöneten cihaz konfigürasyonlarının otomatize edilerek daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan CommiTT uygulaması, ICMG tarafından düzenlenen Bilgi Teknolojileri Mimarisi Mükemmeliyet Ödülleri 2017’de Müşteri Odaklı İş Modelleri kategorisinde birincilik ödülü aldı. 

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, İş Dünyasının En İyi CIO’ları listesine girerken; CommiTT projesini geliştiren Türk Telekom mühendisleri ise 2017 Baş Mimarlar listesine girerek ödül aldılar. 

Doğan; “Sağladığı otomasyon ve şebekedeki tüm servisleri kapsayan sektördeki tek uygulama olması sebebiyle CommiTT mobil şebeke yönetiminde sektörde bir ilk. Aldığımız bu ödülle de uygulamanın sağladığı faydaları uluslararası alanda da tescillemiş oluyoruz. Bu mutluluğu ve gururu bizlere yaşatan, süreçlerimize bu otomasyonu kazandıran tüm mühendis arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. 

Türk Telekom mühendisleri tarafından geliştirilen CommiTT uygulamasıyla konfigürasyon sonrası kontrollerin yapılması ile birlikte, bir cihazın devreye alınması sadece 6 dakika sürüyor. Böylece işlem süresi, 2 saatten 6 dakikaya kadar indirebiliyor.