Ekonomi 24.11.2022 07:00

Türkiye'de ilk defa Yönetim Kurulları için bir "Yönetim Kurulu Etkinlik Skoru" ve "Yol Haritası"

Yönetim Kurulu Derneği "YÜD''ün Bain&Company Türkiye ile yaptığı ankette Yönetim Kurullarının etkinlikleri, "Değer Yaratma", "Sürdürülebilirlik", "Yönetim Kurulu Yapısı", "Yapılanma ve Süreçler" ve "Liderlik ve Kültür" başlıkları altında değerlendirildi. Türkiye'deki Yönetim Kurulu Etkinlik Skoru 1-5 arası skalada 3,6 olarak tespit edildi.
Türkiye'de ilk defa Yönetim Kurulları için bir

Şirketlerin iş ve büyüme stratejilerini belirleyen, yol haritalarını oluşturan ve kurumsallaşmayı pekiştiren yönetim kurulları, Türkiye’de ilk defa kapsamlı bir anket ile mercek altına alındı. Çalışma “sürdürülebilir büyüme için sürdürülebilir yönetim kurulları oluşturulması” misyonu ile faaliyet gösteren Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği (“YÜD”) ve dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Bain&Company Türkiye iş birliği ile gerçekleştirildi. Yönetim kurullarının etkinliğini değerlendirmek üzere gerçekleştirilen ankete, Türkiye’de faaliyet gösteren halka açık şirketlerde ve aile şirketlerinde görev yapan 100’ü aşkın Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO katıldı.

2022 yılının Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen ankette, yine Türkiye’de ilk defa yönetim kurulları için bir Yönetim Kurulu Etkinlik Skoru belirlendi. Yönetim Kurullarının etkinlikleri, “Değer Yaratma”, “Sürdürülebilirlik”, “Yönetim Kurulu Yapısı”, “Yapılanma ve Süreçler” ve “Liderlik ve Kültür” başlıkları altında değerlendirildikten sonra, Türkiye’deki Yönetim Kurulu Etkinlik Skoru, 1-5 arası skalada 3,6 olarak tespit edildi. Bu çalışma ve uygulanan değerlendirme yönteminin, her sene düzenli olarak sürdürülmesi ve yönetim kurullarının etkinliklerinin yıllar itibariyle karşılaştırmalı olarak izlenerek, yol haritasının çıkarılması planlanıyor.

Yönetim Kurulu Üyeleri Derneği Başkanı Mehmet Sami konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Son yıllarda Batılı ülkelerde, şirketler ve hâkim ortakları, kurumsal yönetimin somut faydalarının ve getirilerinin farkına varmaya başladı. Çünkü kurumsal ve sosyal paydaşlar nezdinde farklı konumlanabilmek ve güven tesis edebilmek giderek daha fazla önem kazanıyor. Ancak bu güven kendiliğinden oluşmuyor. Bu yöndeki çalışmaları teşvik eden iki ana unsur var: Birincisi, borsalar ve kanun koyucular. Kurumsal yönetim uygulamaları alanında yeni kurallar geliştirildi ve geliştirilmeye devam ediyor. İkincisi ise kurumsal yatırımcılar. Artık yatırımcılar şirketlerin performansını bu kurallara göre incelemeye ve ölçmeye başladılar ve bu doğrultuda şirket değerlemelerine iskonto veya prim uygulayabiliyorlar."