Halkbank web
Ekonomi 19.10.2020 19:47

Türkiye'de ilk kez spiritüel ve kişisel gelişimciler bir araya geldi

Türkiye'de ilk defa Spiritüeller Derneği ev sahipliğinde Büyük Türkiye Spiritüel ve Kişisel Gelişimciler toplantısı gerçekleştirildi.
Türkiye'de ilk kez spiritüel ve kişisel gelişimciler bir araya geldi

Toplantı iki oturumlu gerçekleştirildi. Toplantının ilk bölümünde Spiritüeller Derneği’nin Kurucu Başkanı Hülya Kavuzlu konuşmacı olarak yer aldı. Kavuzlu organizasyonu tertip eden derneğin kuruluş sürecini, dernek tüzüğünü, ulaşılan hedefleri ve geleceğe dair plan ve programları katılımcılarla paylaştı.

Ülkemizde spiritüel ve kişisel gelişimciliğin karmaşık yapısının topluma faydadan çok zarar getirebileceğinin ön görüsü ile harekete geçerek ilk adım olan spiritüel terminoloji hazırladıklarını dile getiren Kavuzlu, sektörün denetlenir ve kontrol edilebilir olmasını istediklerini ve bunun için de dernek olarak devletin ilgili makamlarıyla görüşmelerini katılımcılara aktardı.

Spiritüel tanımının da inanç, sosyal ve pozitif bilimler çerçevesinde dar bir pencereden değerlendirildiğinin, kavramsal karmaşalarla anlaşılmanın ötesinde olumsuz düşüncelere maruz kaldığının da altını çizdiler. Bu bağlamda Spiritüeller Derneği olarak tüm ilim ve bilim dallarıyla, üniversiteler ile iş birliği içinde olduklarını sözlerine eklediler.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ İLE TOPLANTI

Dernek Başkanı Spiritüeller Derneği üyelerinin iyi insan olma yolunda ilerleyen, muhtaç olana kucak açan ve topluma bu yönde de örnek teşkil eden maneviyatı yüksek kişiler olduklarını, spiritüel ve kişisel gelişim alanında çalışanlarının kendi gelişimlerini ekonomik kazanım kaygısı, bireysel rekabet ve danışan bireylerin suiistimali ile değil, iyilik yardımları yönünde birbirleriyle yarışarak dönüştürüp değiştirebileceklerini vurguladı. Kavuzlu, dernek olarak sektörleşmeye, meslekleşmeye, mesleki standartlara yönelik çalışmalarını sıralayıp, devletle yaptıkları görüşmelerini, ilgili bakanlıklarla yaptıkları sunumlarını, süreçte hangi aşamada olduklarını; kurumsal süreçleri, resmi süreçleri ve mesleki kriterlerin de hakkında bilgiler verdi.

Derneğin Hukuk Komisyonu üyesi ise konuşmasında Kişisel gelişim ve spiritüel gelişimcilerin iş yetki sınırları, sorumlulukları hakkında bilgiler aktardıktan sonra mali ve hukuki değerlendirmelerde bulunarak konuşmasını bitirdi.

Toplantının ikinci oturumu panel düzeninde devam etti. Katılımcılara söz hakkı sunularak mikrofon uzatıldı. Onların görüşleri-önerileri- karşılaştıkları sorunlar dinlendi. Mesleki anlamda çözüm odaklı yaklaşımlar dile getirilerek Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Kişisel gelişimciler ve spiritüel gelişimciler toplantısına katılımcılar sağlık önlemleri alınarak başlayıp – sosyal mesafe kurallarına uyularak tamamladı.