Vakıf Katılım web
Eğitim 29.07.2016 11:13

Üniversite tercihleri alınmaya başlanıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2016-ÖSYS tercih işlemlerinin bugün alınmaya başlanacağını ve tercih süresinin 3 Ağustos'ta sona ereceğini bildirdi. YENİBİRLİK - ÖSYM'nin internet sitesinde yaptığı duyuruda, 2016-ÖSYS…
Üniversite tercihleri alınmaya başlanıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2016-ÖSYS tercih işlemlerinin bugün alınmaya başlanacağını ve tercih süresinin 3 Ağustos'ta sona ereceğini bildirdi.

YENİBİRLİK -  2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayınlandığı bildirildi. Duyuruda, 18 Temmuz 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet sayfasından yayınlanan kılavuzda güncelleme yapıldığından adayların tercih işlemi için bugün yayınlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerektiği kaydedildi.

"Tercih süresi uzatılmayacak"

Duyuruda, "tercih süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacağı ve gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçelerin işleme alınmayacağı belirtildi.  Tercih işlemlerinin 3 Ağustos saat 23.59'da sona ereceği ve tercih süresinin uzatılmayacağı da duyuruldu.

Ek puanı hesaplanan aday sayısı azaldı

Öte yandan ÖSYM tarafından "ÖSYS Tercihlerinde ek puanı" ile tercih yapacak adaylar için de bir duyuru yayınlandı. 2016-ÖSYS Kılavuzuna göre bu yıl, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselere 30 Mart 2012'den sonra kayıt yaptıran öğrenciler için ek puanın hesaplanmadığı bildirilen duyuruda, bunun sonucu olarak birçok puan türünde ek puanı hesaplanan aday sayısının bir önceki yıla göre azaldığı ifade edildi. Duyuruda, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan YGS ve LYS'lerde her bir puan türünde ek puan hesaplanan aday sayılarını gösteren tabloya da yer verildi.