Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 12.10.2017 18:16 Güncelleme: 12.10.2017 18:27

Ünlü sanatçıdan hasta ve hasta yakınlarına moral

Medicana International İstanbul Hastanesi ve Yaşam Dergisi işbirliğinde her ay düzenlenen 'Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar' etkinliğinde sevilen sanatçı Orhan Gencebay'ı ağırlandı. Katılımcılarla yaşam, sanat ve sağlık üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiren ünlü sanatçı hasta ve hasta yakınlarına moral verdi.
Ünlü sanatçıdan hasta ve hasta yakınlarına moral
Medicana International İstanbul Hastanesi ve Yaşam Dergisi işbirliğinde her ay düzenlenen ’Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar’ etkinliğinde sevilen sanatçı Orhan Gencebay’ı ağırlandı.

Katılımcılarla yaşam, sanat ve sağlık üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiren ünlü sanatçı hasta ve hasta yakınlarına moral verdi.

Medicana International İstanbul Hastanesi ve Yaşam Dergisi işbirliğinde her ay düzenli olarak gerçekleştirilen ’Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar’ etkinliğine büyük sanatçı ’Orhan Gencebay’ konuk oldu. Etkinliğe ünlü sanatçı Gencebay oyuncu Defne Yalnız ve Metin Yıldız, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Vekili Hikmet Gülay, hastane yöneticileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Sağlık hizmetinin yanı sıra Beylikdüzü sakinlerine, hastalara ve refakatçilerine moral vermek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlik katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

"SAĞLIĞIMI, KENDİMLE BARIŞIK OLMAMA BORÇLUYUM"

Bu tür etkinlikler vasıtasıyla hayranlarıyla sohbet etme şansı bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Orhan Gencebay, "Bu akşam çok sevgili dostlarla beraberiz. Birbirimize moral vermemiz çok önemli. Ben bunu bestelerimle anlatmaya çalışıyorum, çünkü sevenlerimle bu şekilde iletişim kurduğumuza inanıyorum" dedi.

Söyleşide, sağlığını ve zindeliğini eski sporcu olmasıyla beraber, kendiyle barışık olmasına da borçlu olduğunu belirten Gencebay, "Sağlıklı olmak hepimiz için son derece önemli. Doğru bir yaşam tarzı belirlemek, düzenli egzersizi hayatımızın odak noktasına koymak ve sağlık kontrollerini aksatmadan yaptırmak gerekiyor. Bunun yanında, insanın iç dünyasında barış ve huzur olması da sağlıklı olmanın en temel adımlarından biri. Benim için bu iç huzuru sağlayan en önemli noktalardan biri sanat, özellikle de müzik. Müzik ruhun gıdasıdır; aynı zamanda dinlendirici ve tedavi edici özellikleriyle de sağlığa büyük katkısı var. Tüm sevenlerime kendileriyle barışık olmaları, sanatı kucaklamaları ve sağlıklarına gereken önemi vermelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ORHAN GENCEBAY HEPİMİZİN KALBİNE DOKUNAN SANATÇILARDAN"

Proje hakkında bilgi veren hastanenin Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, "Medicana International İstanbul Hastanesi olarak Yaşam Dergisi ile her ay ’Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar’ projesini hayata geçiriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı tanımlarken iyilik ve ruh iyiliğini de işin işine katıyor. Biz, bu tip sosyal çalışmalarının hastalarımıza ve insanlara faydalı olacağına inanıyoruz. Bu bölgedeki vatandaşlarımızı hastanemizde ağırlıyoruz. Sevilen kişilerle beraber olmaya ve yaşamdan kesitler aktarmaya çalışıyoruz. Böylece onların ruhlarına birazcık dokunmayı arzuluyoruz. Bu akşam kıymetli sanatçımız Orhan Gencebay ile beraberiz. Kendisi hepimizin kalbine dokunan sanatçılarımızdan’’ şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ YENİ DOSTLUKLARA TEMEL ATMAK"

Projede katkısı olan Yaşam Dergisi İmtiyaz Sahibi Leyla Peker ise "Bu projeye başlarken amacımız, kaybolan değerleri ve dostlukları canlandırmak ve yeni dostlukların temelini atmaktı. İstedik ki insanlar her ay bir araya gelsin ve yeni dostluklar oluşsun. Dört yıl önce yola çıktık ve çok güzel destekler aldık. Bu akşam Türk Sanat dünyasının duayeni, yapıtaşı Orhan Gencebay’ın da bizimle birlikte olmasından çok mutluyuz" dedi.