Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam 20.09.2020 03:00

Uzunköprü Belediyesi bu kez çocuklarımız için kolları sıvadı

Uzunköprü Belediyesi tarafından 21 Eylül'de kademeli olarak başlayacak yüz yüze eğitim öncesi ilçedeki okullarda  seferberlik başlatıldı. Tüm eğitim kurumlarının çevre düzenlemesi, temizlik, maske ve hijyen kitleri gibi birçok ihtiyacı Uzunköprü Belediyesi tarafından karşılanacak.
Uzunköprü Belediyesi bu kez çocuklarımız için kolları sıvadı

Uzunköprü Belediyesi tarafından salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerden itibaren sürdürülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Okulların pandemi sürecinde kademeli şekilde genelge doğrultusunda açılacağının açıklanması ile ilgili çalışmalarına başlayan belediyemize bağlı ekiplerimiz tarafından; ilçemizdeki tüm eğitim kurumlarına maske, dezenfektan, sosyal mesafe stickerları, 14 Kural afişleri..vb. içeren kitlerin teslimi tamamlandı.

 Sözlerine, kendi çocuklarım için ne istiyorsam Uzunköprü’de yaşayan her bir çocuk için de aynısını istiyor ve bunun için çalışıyoruz ifadeleri ile başlayan  Belediye Başkanımız Özlem Becan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada : “Pandemi sürecinde yaptığımız tüm çalışmalarımıza ilave olarak, dünyadaki en kutsal mesleklerden birini icra eden öğretmenlerimiz ile en değerli varlıklarımız olan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlığının korunması amacıyla Uzunköprü Belediyesi olarak 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde kullanılmak üzere ilk etapta 25000 adet tıbbi çocuk maskesi,  6000 adet tıbbi maske , 30 adet pedallı dezenfektan aparatı, bir ton dezenfektan, sosyal izolasyon ile ilgili 300 adet zemin çıkartması ve üzerinde Koronavirüs’ten korunmanın 14 kuralının basılı olduğu 300 adet afişi ekiplerimiz ile birlikte okullarımıza teslim ettik. 21 Eylül 2020 Pazartesi günü okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerimiz yüz yüze eğitimleri başlayacak. Yaptığımız tüm bu çalışmalara ilave olarak  okullarımızın dezenfeksiyonlarını da tamamladık. Tüm çalışmalarımızı periyodik olarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan açıklamasının sonunda ayrıca, önümüzdeki günlerde uzaktan eğitime devam edecek ancak imkanı bulunmayan diğer öğrencilerimize de destek olmak adına çalışmalar yapılacağını ifade etti.