Halkbank web
Ekonomi 01.06.2023 07:00

​Vestel Ventures ve Tacirler Portföy'den "Tacirler Portföy Gelecek Etki GSYF"

Türkiye girişimcilik ekosisteminin köklü kurumsal risk sermayesi şirketi Vestel Ventures ve Türkiye'nin önde gelen portföy yönetim şirketi Tacirler Portföy güçlerini birleştirerek girişimcilik ekosistemi için "Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu GSYF"yi hayata geçirdi.
​Vestel Ventures ve Tacirler Portföy'den

Türkiye girişimcilik ekosisteminin köklü kurumsal risk sermayesi şirketi Vestel Ventures ve Türkiye’nin önde gelen portföy yönetim şirketi Tacirler Portföy güçlerini birleştirerek girişimcilik ekosistemi için “Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu GSYF”yi hayata geçirdi.

Fon, yöneticilerinin ve yatırımcılarının sahip oldukları farklı sektör tecrübeleri ile finansal ve operasyonel katkılarla yenilikçi teknolojiler geliştiren girişimlere finansal desteğin yanı sıra, girişimlerin büyümesinde önemli olacak teknik ve ticari desteklerin de verilebilmesini amaçlıyor.

Vestel Ventures ve Tacirler Portföy tarafından kurulan “Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu GSYF” ile yatırımcıları, tohum veya seri A aşamasında teknolojik ve inovatif yönü güçlü girişimlerle bir araya getiriyor. Hem girişimlerin gelişimine destek olma hem de yatırımcılarına yüksek finansal getiri sunma hedefiyle hayata geçirilen fon, girişimcilerin beklentilerini karşılayacak finansal büyüklüğe sahip.

Hedef girişimlerin pozitif etki yaratma yolculuklarına eşlik etmek

Vestel Şirketler Grubu’nun ana yatırımcılar arasında olduğu bu fon ile sektör ayrımı gözetmeden, Tohum ve Seri A aşamasındaki, teknolojik ve inovatif, sosyal ve çevresel yönü güçlü, sürdürülebilir çözümler geliştiren girişimlere yatırımlar yaparak daha sürdürülebilir bir geleceği inşaa etmeyi amaçlıyor. Hedef, girişimlerin pozitif etki yaratma yolculuklarına eşlik etmek. Gelecek Etki Fonu ilk yatırımını Aralık 2022’de e-ticaret analitiği şirketi Mindsite’a yaptı.