Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 24.01.2018 13:32 Güncelleme: 24.01.2018 14:12

45 kilo eroin ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince Yalova'da bir tırda piyasa değeri 8 milyon 990 bin TL olan 45 kilo eroin ele geçirildi.
45 kilo eroin ele geçirildi
Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince Yalova’da bir tırda piyasa değeri 8 milyon 990 bin TL olan 45 kilo eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından uyuşturucu kaçakçılığı ile yürütülen mücadele kararlılıkla sürdürülüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında Almanya’ya gitmek üzere Yalova Gümrük Sahası’na gelen İran uyruklu Y.J.’nın kullandığı ve meyve suyu taşıdığı beyan edilen tır şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-Ray’e sevk edildi. Gümrük Muhafaza personeli tarafından gerçekleştirilen taramada dorsenin altındaki fren hava tüplerinde şüpheli yoğunluk olduğunun tespit edilmesi üzerine tırın geçmiş hareketleri Kara Kapıları Taşıt Takip programı üzerinden sorgulandı. Sorgu sonucunda aracın Gürbulak Sınır Kapısı’ndan yurda girişinde de X-Ray taramasına girdiği görüldü ve derhal Gürbulak’tan tırın ilk taramasına ilişkin görüntüler istendi. Karşılaştırmalı olarak yapılan görüntü analizi sonucunda farklılar olduğu belirlenerek, tır detaylı olarak aranmak üzere arama hangarına yönlendirildi. Taramada şüpheli olarak işaretlenen dorsenin altındaki hava tüpleri bulundukları yerden söküldü ve hangara getirilen narkotik dedektör köpek “Sascha”nın aşırı tepki verdiği görüldü. Tüplerin kapakları söküldüğünde içerisinde ayrı bir bölme oluşturulduğu, bölmenin köpeğin koku almasına engel olmak için silikon conta sıkılarak kapatıldığı ve içinin koli bandıyla sıkıca sarılmış paketlerle dolu olduğu ortaya çıktı. Paketlerden alınan numune uyuşturucu test kitinde analiz edildiğinde ise maddeden eroin uyarısı alındı. Fren hava tüplerine gizlenmiş vaziyette toplam 22 adet pakette piyasa değeri 8 milyon 990 bin TL olan 45 kilo eroin ele geçirildi.

Olayla ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.