Vakıf Katılım web
Teknoloji 10.11.2017 15:24

Yemek siparişini çok beklememek için uygulama geliştirdi

Lise öğrencisi Mert Alarçin, geliştirdiği uygulama ile restoran ve kafelerde siparişin hemen gelmesini sağlayarak, zaman kayıplarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Yemek siparişini çok beklememek için uygulama geliştirdi

İstanbul'da yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mert Alarçin,restoran ve kafelerde yaşadığı yemek tecrübelerinden yola çıkarak bir uygulama geliştirmeye karar verdi.

Gittiği bir restoranda yemek siparişinin gecikmesi üzerine bu sorunu ortadan kaldırmak için girişimciliğe adım atan Alarçin, belirlenen işletmelerde hızlı yemek siparişi ve ödeme için "Yemexpress" adlı bir uygulama geliştirdi.

Restorana gitmeden menü seçerek ve ödeme yaparak sipariş vermeye imkan tanıyan proje üzerinde 5 ay bireysel çalışan, ardından da Üsküdar Fikir Sanat Merkezi'nin katkıları ve 3 yazılımcının desteğiyle uygulamayı geliştiren Alarçin, Yemexpress'in beta versiyonunu Google Play'de kullanıma sundu. Uygulama yakında Android'in ardından IOS tabanlı cihazlarda da kullanılabilecek.

Mert Alarçin, girişimcilik hikayesini AA muhabiri ile paylaştı.

Bir restoranda verdiği yemek siparişinin 40 dakika sonra geldiğini, aceleci bir insan olması sebebiyle bu sorunun çözümü için çeşitli fikirler üzerinde yoğunlaştığını anlatan Alarçin, bu doğrultuda Yemexpress'i geliştirdiğini söyledi.

Genç girişimci, uygulamanın benzerlerine göre çeşitli yeniliklere sahip olduğunu ifade ederek, uygulamada VR teknolojisinin kullanıldığını, sanal gözlüklerle sipariş verilecek restoranların uygulama üzerinden gezilebileceğini kaydetti.

Halihazırda 20 işletmenin beta sürümünde yer aldığını aktaran Alarçin, kısa sürede tamamlanması planlanan uygulamanın 2018 yılı sonuna kadar İstanbul'un tüm ilçelerinde, 2020 yılında ise çevre iller ve yurt dışında etkin kullanılması için Ar-Ge çalışması yürüttüklerini anlattı.