Halkbank web
Ekonomi 02.06.2023 07:00

​Yenibiriş ve GYODER iş birliğiyle yapı endüstrisinde istihdam atağı

Sunduğu içerikle bireysel üyelerinin iş hayatı ve kişisel gelişimlerine rehberlik eden Yenibiriş ile Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu (GYODER) arasında önemli bir iş birliğine imza atıldı. GYODER, bu iş birliği ile afetzedelerin istihdamına katkı sağlarken şehirlerin yeniden ihyası ve kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan insan kaynağını planlayacak.
​Yenibiriş ve GYODER iş birliğiyle yapı endüstrisinde istihdam atağı

Sunduğu içerikle bireysel üyelerinin iş hayatı ve kişisel gelişimlerine rehberlik eden Yenibiriş ile Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu (GYODER) arasında önemli bir iş birliğine imza atıldı. GYODER, bu iş birliği ile afetzedelerin istihdamına katkı sağlarken şehirlerin yeniden ihyası ve kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan insan kaynağını planlayacak. 

312 bini aşkın firmanın kolayca ilan verip hızla istediği adayı bulmasına yardımcı olan Yenibiriş ile gayrimenkul sektörünün tüm alt açılımlarını aynı çatı altında toplayan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) arasında iş birliği protokolü imzalandı. 

Yapı endüstrisinde halihazırda bir istihdam sorunu yaşandığını, pandemi ile başlayan bu sorunun yaşadığımız doğal afetler sonrasında özellikle deprem bölgesinde de devam ettiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Yenibiriş ile yapılan iş birliğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “GYODER olarak öncelikle deprem nedeniyle iş kaybına uğrayan çalışanların istihdamını sağlamak ve nitelikli işgücünün artırılmasına katkıda bulunmak için yola çıktık. Deprem bölgesi başta olmak üzere, ülkemizin konut stoğunun dönüşüm ihtiyacını da düşündüğümüzde istihdam açığı,  sektörün en iyi yönetilmesi gereken konularından biri. Sıvacısından kalıp ustasına, kule vinç operatöründen boya ustasına, iş sağlığı ve güvenliği şefinden proje müdürü ve mimara kadar pek çok iş kolunda mavi yaka ve beyaz yaka yoğun bir istihdam açığı ile karşı karşıyayız.  Yenibiriş ile yapılan bu iş birliği sayesinde sektör aradığı insan kaynağına çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Bu sayede deprem bölgesinde başlayan şehirlerin yeniden ihyası ve İstanbul’da hızlanacak olan kentsel dönüşüm başta olmak üzere ülkemizin önemli atılımlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağı iyi planlanarak bu projeler akamete uğramamış olacak” dedi.

“GYODER ile güçlerimizi birleştirdik”

İmzalanan protokole dair açıklama yapan Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa, “Yenibiriş olarak, yaşadığımız büyük depremler sonrasında bölgede yaptığımız saha çalışmalarıyla birlikte, gayrimenkul ve inşaat sektörüne yönelik beyaz yaka ve mavi yaka eleman ihtiyacının farkındayız. Üstelik bu ihtiyaç sadece deprem bölgesi ile de sınırlı değil. Büyükşehirlerimizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları, artan nüfus ve çeşitli demografik nedenlerle, sektörün potansiyeli artarak devam ediyor. Biz de bu nedenle GYODER ile güçlerimizi birleştirdik. Sektörün çatı kuruluşu olan GYODER’in atmış olduğu bu önemli adımla sektör temsilcileri, iş ilanlarını platformumuz üzerinden çeşitli avantajlarla yayınlayabilecek. Böylece, bu dinamik sektörün, başta afet bölgesi olmak üzere ülke genelinde insan kaynağı ihtiyacına katkıda bulunacağız. İş birliğimizin hayırlı olmasını, beyaz ve mavi yaka çalışanların en hızlı şekilde yeni işlerine kavuşmasını diliyorum” dedi.