Güncel - Yaşam 03.12.2020 12:42

Yerli Düşünce Derneği Dünya Engelliler Günü için bir mesajı yayımladı

Yerli Düşünce Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Yerli Düşünce Derneği Dünya Engelliler Günü için bir mesajı yayımladı

Derneğin yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:  “Yerli Düşünce Derneği olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün; başta ülkemizdeki engelli vatandaşlarımıza, onların ailelerine, savaşların, kıtlık ve zulümlerin yaşandığı medeniyet coğrafyamızdaki engelli kardeşlerimize, ailelerine ve dünyadaki bütün mağdur ve mazlum engellilere sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diliyoruz.

Şu anda engelsiziz ama bir an sonrasında engelli olmamamızın hiçbir garantisi olmadığı bilinci ile Yerli Düşünce Derneği olarak, engelli olan insanımızın sorunları ile ilgili çözüm odaklı pozitif farkındalık oluşturmak gerektiğine inanıyoruz. Devletimizin, sosyal devlet anlayışı ile bu vatandaşlarımızın karşılaştığı engellerin kaldırılması konusunda son yıllardaki gayret ve çalışmalarını, hayatın her alanında etkin olarak görmekteyiz.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam standardı, sosyal devlet olmamızın yanında belediyelerimizin katkısı, milletimizin ve STK’larımızın ilgisi ile ileri ülkeler seviyesinin üzerindedir.

Yerli Düşünce Derneği olarak var olan sorunların çözümünde, kanunların yanı sıra bu kanunların doğru uygulanması için toplum kesimlerinin bilinçlendirilmesini, bu noktada devletle birlikte sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerimize de görev ve sorumluluk düştüğünü ifade ederek, bütün engelli vatandaşlarımıza engellerin olmadığı mutlu bir yaşam diliyoruz.”