Kültür Sanat 10.12.2019 00:30

YERLİ YAZARLAR HAFTASI'NDA BİLET SATIŞLARI TAVAN

Devlet Tiyatroları (DT) tarafından 6'ncı kez düzenlenecek oyun haftaları kapsamında, yerli yazarların oyunlarının bilet satışları tiyatroseverlerin yoğun ilgisi neticesinde yüzde 95'e ulaştı
YERLİ YAZARLAR HAFTASI'NDA BİLET SATIŞLARI TAVAN

Türk tiyatrosuna yön vermek ve gelişmesini sağlamak için çaba sarf eden Türk yazarların eserlerinden derlenen 60 temsilin biletleri bitmek üzere.

Ankara’nın farklı sahnelerinde 10-15 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşacak oyunların bilet satışları 27 Kasım Çarşamba günü başladı.

Ömer F. Oyal’ın yazdığı Uçmak ‘Hezarfen Ahmed Çelebi’, Haldun Dormen’in yazdığı Kantocu, Haldun Taner’in yazdığı Keşanlı Ali Destanı, Asiye Demet Köse’nin yazdığı 1919:Şafak, Gökçe Kurt Elitez’in derlediği Bir Nefes Dede Korkut, Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı Şapka ve Ergun Sav’ın yazdığı Vatan Yahut Namık Kemal kapalı gişe perde açacak. Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı Buzlar Çözülmeden, Filibeli Ahmed Hilmi’nin yazdığı Amak-ı Hayal, Necip Fazıl Kısakürek’in yazdığı Reis Bey, Ahmet Metin Önel’in yazdığı Eyvah Nadir ve Ayla Çınaroğlu’nun yazdığı çocuk oyunu Yedi Kapılı Kent oyunlarının ise doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı.
Diyarbakır, Ankara, Antalya, Bursa, Sivas, Erzurum, İzmir ve İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarını bir araya getiren ve sekiz ilin farklı uyarlamalarıyla sahnelenecek olan temsillerin genel bilet satış oranı yüzde 95.

Hafta süresince 20 bin kişinin tiyatroyla buluşması beklenirken, bugüne kadar 19 bin bilet satıldı.

Tiyatroseverlerin yoğun ilgisinden dolayı etkinlik gününe kadar tüm oyunların dolması bekleniyor.

Oyunların biletleri internetten ve Devlet Tiyatroları gişelerinden satışa sunulmaya devam ediyor.