Kültür Sanat 01.04.2023 15:50 Güncelleme: 01.04.2023 15:54

Zafer Şanlı'dan huzur müziği

Zafer Şanlı, Volkan Şanda, Tolga Şanlı ve Arıkan Sırakaya'nın yorumlamaları ile "Uyan Ey Gözlerim" 17 Mart 2023 tarihinde Stüdyo Arı etiketiyle dijital platformlarda yerini aldı.
Zafer Şanlı'dan huzur müziği

Hepimizin kulağına tanıdık gelen ismi ve sözleri III. Murad’a(1546 -1594) ait olan eviç ilahi formunda ki bu eseri Leh asıllı Wojciech Bobowsky (1610-1675) bilinen adı ile Klasik Türk Müziği bestekârı Ali Ufki Bey bestelemiştir. Zafer Şanlı, Volkan Şanda, Tolga Şanlı ve Arıkan Sırakaya ise bu huzur dolu melodiyi yorumlarken içine kendilerinden birer parça eklemeyi başarmışlar.

Projeyi anlatan Zafer Şanlı “Her dinlediğimde bana huzur veren bu güzel ilahiyi kendimizce yorumladık. Umuyorum ki, bu sıkıntılı günlerde, özlediğimiz iç huzuruna giden bir yol sunabiliriz. ” dedi.

Eser sahibi Ali Ufki Bey, (Wojciech Bobowski) Polonya asıllı Klasik Türk müziği bestekârı, santûrî, müzikolog, "Mecmua-i Sâz ü Söz" adlı, içinde kendi bestelerinin de yer aldığı müzik eserleri antolojisinin yazarı, Kitâb-ı Mukaddes'i Türkçe'ye ilk çeviren kişi. Müzik eserleri 17. yüzyıl Osmanlı Müziği'nin en önemli eserleri arasında yer almaktadır.

Daha önce sayısız çalışmalarından ve sahnelerden tanıdığımız usta müzisyen 23 Martta yayınlanan klibini müzik severlerin beğenisine sundu.

Zafer Şanlı, gelen yorumlar üzerine sosyal medyadan “Huzuru özlediğimiz şu zamanlarda yayınladı ğım şarkıya gelen güzel tepkiler için; beni destekleyen, paylaşan, beğenen herkese sonsuz teşekkürler” paylaşımında bulundu.