tag:gazetebirlik.com,2015:cid-180 YeniBirlik Gazetesi YeniBirlik Gazetesi 2024-03-28T14:17:44+03:00 Gençler, Girişimcilik Merkezi'nde üretecek https://gazetebirlik.com/haber/gencler-girisimcilik-merkezinde-uretecek-6581/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, her kesimden Kartallılar için ürettiği projeleri Kartallılarla paylaşmaya devam ediyor. Karakaya’nın açıkladığı son proje ise Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi oldu.

YENİ İŞ FİKİRLERİ BU MERKEZDE GELİŞECEK

Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi, girişimci vatandaşların yeni iş fikirlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri için bir destek merkezi olacak. Mimar Karakaya, “Başlangıç aşamasındaki girişimlere çeşitli kaynaklar ve hizmetler sunarak girişimci ve girişimlerin başarılı olma imkânlarını artırmak temel amacımız” dedi.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARLA BULUŞMA FIRSATI

Mimar Karakaya, “Kurulacak merkez ile ilçemizdeki girişimciler, her ay ulusal ya da uluslararası bir melek yatırımcı ile bir araya getirilecek. Bu sayede girişimlerin fonlanmasına imkân sağlanacak. Merkez içerisinde prototip uygulama alanı, ofis imkanı ve eğitim alanları gibi olanakları Kartallı girişimcilere sunacağız. Girişimciler, merkez uzmanlarının desteği ile prototip uygulama alanındaki imkanları ücretsiz kullanabilecekler” diye konuştu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gebzeli Çocuklar Yetenek Sirki'nde Eğlendi https://gazetebirlik.com/haber/gebzeli-cocuklar-yetenek-sirkinde-eglendi-1995/

Gebze Belediyesi, düzenlediği etkinlikler ile Gebzeli hemşerilerine unutulmaz bir Ramazan Ayı yaşatıyor. Bu kapsamda Gebze Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Yetenek Sirki, çocukların yoğun katılımıyla neşe ve eğlence dolu geçti. Nasreddin Hoca, ödüllü yarışmalar, jonglör, hokkabaz, sihirbaz, bardaklar üzerinde denge, Afrikalı çocuk küp gösterisi, bubble show, piton yılanı, akrobasi, cambaz, rollo bollo show, tek tekerlek, ateş show, kemiksiz çocuk lastik show gibi birbirinden farklı birçok gösterinin bir arada olduğu sirkte Gebzeli çocuklar eğlenceye doydular. Yetenek Sirkini ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, tüm çocuklara keyifli vakit geçirmelerini dileyerek ailelere de katılımları için teşekkür etti.

--]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Varank'tan Karakaya'ya destek turu https://gazetebirlik.com/haber/varanktan-karakayaya-destek-turu-9925/

Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Karakaya’ya destek vermek amacıyla Kartal’da geldi. İlk olarak Şehit ve Gazi Aileleri ile iftar programında bir araya gelen Varank’a AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu da eşlik etti. 

BU GÖNÜL SOFRASINDA BULUŞMAKTAN MUTLUYUZ

Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Vatanı korumak için canını ortaya koyan evlatlarımız ve aileleriyle bu gönül sofrasında bir olmaktan son derece mutluyum. Bizleri bağrınıza bastığınız için teşekkür ederim. Şu gönül sofrasının kurulmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ederim. Allah bizlere nice Ramazan sofralarında buluşmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİNİZİ KİME EMANET EDECEKSİNİZ?

Varank, “Bir yerel seçim sürecinde olduğumuz için bu konuda da konuşmak isterim. Projeleri olan, hizmetler yapabilecek adayları seçeceksiniz. Şehrinize en güzel hizmeti kim yapacaksa o adayı destekleyeceksiniz. Verdiği sözleri yerine getirmeyen hatta hatırlamayanlara mı oy vereceksiniz yoksa dolu dolu projesi olan bir adaya mı? Yolumuza, hizmet etmeye devam etmek istiyoruz. Hem Kartal’da hem de İstanbul’da aynı şekilde hizmet yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KARTAL’I ADALETLE YÖNETECEĞİZ

 AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya ise “Pazar günü bir seçim yaparak adayları değerlendirecekseniz. Hem ulusal hem de uluslararası alanda pek çok projeye imza attım. Belediyecilik tecrübem de var. Öğrendiğimiz belediyeciliği uygulamaya geliyoruz. 15 yıldır geri bırakılan Kartal’ı yeniden hak ettiği yere taşıma arzusundayız. Kartal’ı adaletle yöneteceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan yöneteceğiz” dedi.

SEVGİLER PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu yaptığı konuşmada, “Bugün bu sofrada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu kutsal ayda sevgiler paylaştıkça büyük. Acılar ise paylaştıkça küçülür. İnşallah birlik ve beraberliğimiz ilelebet sürecektir” şeklinde konuştu.

KARTALLILARLA SELAMLAŞTILAR

Diğer yandan iftar programının ardından Kartal Elazığlılar Derneği, Erzurum Pazaryolu Kozlu Köyü Derneği, Trabzon Taşocağı Köyü Kültür Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Varank ve beraberindekiler kafe ziyaretleri yaparak vatandaşlarla selamlaştı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
"Darıca, 1 Nisan sabahına 'Ahlaklı Belediyecilik' ile uyanacak" https://gazetebirlik.com/haber/darica-1-nisan-sabahina-ahlakli-belediyecilik-ile-uyanacak-5877/

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, Darıca’da hem semt

pazarı ziyareti hem de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Yoğun saha programlarına sabahın

erken saatlerinde başlayan Başkan Adayı Kurtuluş’a, Yeniden Refah Partisi Kocaeli

Milletvekili Mehmet Aşıla, Yeniden Refah Partisi Darıca meclis üyesi adayları ve teşkilat

mensupları eşlik etti. Saha programları, Darıca merkezde esnaf ziyaretleri ile başladı. Ziyaret

ettiği esnafların sorun ve taleplerini dinleyen Kurtuluş, Darıca’nın 1 Nisan sabahına ‘Ahlaklı

Belediyecilik’ ile uyanacağını söyledi.

“DARICA’YA ‘AHLAKLI BELEDİYECİLİK’ GELECEK

Esnaf ziyaretlerinin ardından saha programlarına semt pazarı ziyareti ile devam eden Yeniden

Refah Partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye

Başkan Adayı Fatma Kurtuluş ve beraberindeki teşkilat mensupları, burada da hem

vatandaşlardan hem de pazarcı esnafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşların ve esnafın, hem

kendisine hem de partisine göstermiş olduğu teveccühten ötürü teşekkür eden Fatma Kurtuluş,

“Bizler bu yola vatandaşlarımızın huzuru ve ‘Refah’ı için çıktık. Durmuyor, gece-gündüz

çalışıyoruz. Darıca’yı 1 Nisan sabahı inşallah ‘Ahlaklı Belediyecilik’ ile tanıştıracağız ve

bunu ‘Ahlaklı Yeniden Refah’ kadrolarıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

FATMA KURTULUŞ HER YERDE

Semt pazarı ziyaretinin ardından Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma

Kurtuluş, Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Ahmet Kavcı ve meclis üyesi adayları,

iftarını Darıca Erzurum Aziziye Dernekleri iftar programında açtı. İftar programının ardından

saha ziyaretlerine ara vermeyen Fatma Kurtuluş, Darıca Bayburtlular Derneği’ni; Yeniden

Refah Partisi Kocaeli İl Başkanı Ali Taştan, İlçe Başkanı Ahmet Kavcı ve meclis üyesi

adayları ile birlikte ziyaret etti. İftar programında, Fatma Kurtuluş ile fotoğraf çektirmek

isteyen vatandaşlar sıraya girdi ve adeta uzun kuyruklar oluşturdu.

“DARICA KARARINI VERDİ, DEĞİŞİM İSTİYOR YENİDEN REFAH”

Darıca Bayburtlular Derneği’nin ardından, teravih namazı için Eyüboğlu Camii’ne giden

Fatma Kurtuluş ve beraberindeki heyet, burada teravih namazı öncesi cami cemaati ile

istişarede bulundu. Programlarını vatandaş ve ev ziyaretleri ile noktalayan Darıca Belediye

Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, “Darıca kararını verdi, değişim istiyor, Yeniden Refah diyor” açıklamasında bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kurum ve Karakaya, Kartal'da vatandaşları selamladı https://gazetebirlik.com/haber/kurum-ve-karakaya-kartalda-vatandaslari-selamladi-2974/

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’da vatandaşları selamlayarak 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için destek istedi. Coşkulu bir kalabalık tarafından Kartal merkezinde karşılanan Kurum, İstanbul ve Kartal’a tekrardan AK Parti belediyeciliğinin geleceğini vurguladı.

AYNI ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

Burada vatandaşlara seslenen Kurum, “Kartal… 31 Mart’a hazır mıyız? 31 Mart’ta Kartal’da sağlam adamları destekleyecek miyiz? Biz sizleri çok seviyoruz. Bundan önce sizler için nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynı şekilde çalışacağız. İstanbul’umuz için çalışacağız, Kartalımız için çalışacağız. İnşallah 31 Mart’ta Kartal ve İstanbul’a gerçek belediyecilik gelecek. Biz hizmet adamıyız, biz eser adamıyız. Hizmetimizi yapmak için gece gündüz çalışırız. Bundan önce nasıl koşturduysak 1 Nisan sabahından itibaren de öyle koşturacağız” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Adrenalin tutkunları Driftfest'te buluştu https://gazetebirlik.com/haber/adrenalin-tutkunlari-driftfestte-bulustu-8404/

Gebze Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Driftfest’e bu yılda ilgi ve katılım hayli yüksek oldu. Balçık Mahallesi’nde düzenlenen ve birçok ünlü sporcunun katılımıyla gerçekleşen festival, adrenalin şovları ile adeta nefesleri kesti. Gerekli tedbirlerin alınarak trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilen Gebze Belediyesi Driftfest’te profesyonel sporcuların sergilediği ‘drift’ gösterileri, Gebzeliler yoğun ilgiyle izledi. 

SPORTİF FAALİYETLERİ ÇEŞİTLENDİRİYORUZ 

Festivalde kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze Belediyesi olarak sporu çeşitlendirmek ve hayatın her alanında Gebzeli hemşerilerimizle olmasını sağlamak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Driffest’in bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Diğer taraftan dağ bisikleti yarışlarını, Off-Road yarışlarını ve daha onlarca sporu Gebzeli hemşerilerimizle buluşturduk. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yaşlılara Saygı Haftası'nda huzurevi sakinlerini unutulmadı https://gazetebirlik.com/haber/baskan-gokhan-yuksel-yaslilara-saygi-haftasinda-huzurevi-sakinlerini-unutmadi-962/

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, keyifli anlara sahne oldu. Sanatçı Murat Teker’in gitarı ve şarkılarıyla şenlendirdiği kutlamada, huzurevi sakinleri zaman zaman kendilerini müziğin ritmine bırakarak dans etti, sanatçı Murat Teker’e eşlik ederek şarkılar söyledi.


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de gün boyu renkli görüntülere sahne olan programa katılarak yaş almış vatandaşları bu özel günde yalnız bırakmadı. Huzurevi sakinleri ile tek tek sohbet eden Başkan Yüksel, özel olarak hazırlanmış programı, onlarla birlikte izledi, hediye ve karanfillerini takdim etti. Başkan Yüksel’in ziyareti karşısında memnuniyetlerini ifade eden huzurevi sakinleri de Başkan’a görevlerinde başarılar diledi.

Başkan Yüksel, günün anlam ve önemine istinaden yaptığı konuşmasında, “Yaşlılarımız bizlere geçmişin emanetidir. Kartal Belediyesi olarak geleceğimize ışık tutan, tecrübeleri ile hayatımıza değer katan büyüklerimizin her zaman yanındayız. Onları asla yalnız bırakmamaya, hayatlarını huzurlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamaya, vefamızı her alanda göstermeye devam edeceğiz.” Dedi. 

Huzurevindeki etkinliğinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan eşlik etti. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Gökhan Yüksel iftar sofrasında kartallı komşularıyla buluşuyor https://gazetebirlik.com/haber/baskan-gokhan-yuksel-iftar-sofrasinda-kartalli-komsulariyla-bulusuyor-9747/

Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar Alanı’nda yapılan iftar yemeğinde de çalışanlarla buluştu. 


Kartal’da İftar Sofrası Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi'nde Kuruldu

Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarı bu kez Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde yapıldı. Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı iftar sofrasında Kartallılar bir araya geldi. Hürriyet Mahallesi Gazanfer Bilge Parkı yanındaki sokakta, Soğanlık Fatih Boylan Parkı yanındaki sokakta, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde iftar sofrası kuruldu. Kartal Belediyesi’nin verdiği iftar yemeği ile oruçlarını açan vatandaşlar, müezzin Vedat Özbaş’ın okuduğu duaya da eşlik etti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de iftar yemeğine katılarak orucunu komşularıyla birlikte açtı ve onlarla sohbet etti.

Ramazan etkinliklerine çocuklar yoğun ilgi gösterdi

İftar yemeklerinin ardından, hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik Ramazan etkinlikleri de düzenlendi. Geçtiğimiz hafta hava muhalefeti nedeniyle bu haftaya ertelenen iftar etkinliklerinde çocuklar Karagöz ve Hacivat gösterisine büyük ilgi gösterdi. İftar yemeğine katılan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile fotoğraf çektirmek için yarışan minikler için pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtımının yapıldığı stantlar da kuruldu. 

Başkan Gökhan Yüksel, Belediye Personeli İle İftar Yemeğinde Buluştu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Kartal Ekolojik Pazar Alanı'nda gerçekleşen iftar yemeğinde, çalışanlarla buluşan Gökhan Yüksel, “Ramazan ayında ailemizle birlikte bugün yine bir aradayız. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin.” dedi.  

İftar yemeğine Başkan Gökhan Yüksel’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Parti Meclis Üyesi Müslim Sarı, CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat ve yönetimi, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, belediye bünyesinde çalışan personel ve aileleri katıldı.

İftar sonrası tüm masaları gezerek selamlaşan ve belediye çalışanları ile sohbet eden Başkan Gökhan Yüksel, "Çok kıymetli mesai arkadaşlarım, sevgili ailem, hoş geldiniz. Ramazan ayında ailemizle birlikte bugün yine bir aradayız. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. Büyük ailemin her biri kıymetli fertleri; İnşallah 31 Mart’tan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Her birimiz her gün Kartallı komşularımıza hizmet etmek için çalışıyor, onlara hizmet götürüyoruz. İnşallah bundan sonra da her zamanki gibi güler yüzlü hizmet anlayışı ile Kartalı güzelleştirmeye devam ederek halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan adayı Büyükgöz bir günde 6 mahalleyi turladı https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-bir-gunde-6-mahalleyi-turladi-7789/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz seçim çalışmalarına sahada hız kesmeden devam ediyor. Toplumun her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, bir günde 6 mahalleyi turladı. 

BİR GÜNDE 6 MAHALLEYİ TURLADI 

Seçim otobüsüyle Barış, Kirazpınar, Yenikent, Hürriyet, Yavuz Selim ve Mimar Sinan mahallelerini turlayan Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, mahalle sakini vatandaşları selamladı. 

GEBZELİLERİN TEVECCÜHÜNE LAYIK OLACAĞIZ 

Gebzelilere çiçek de takdim eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz; vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandı. Gebzeli hemşerilerinin ilgi ve teveccühüne layık olabilmek için yeni dönemde de ekibiyle beraber durup dinlenmeden çalışmaya, ilçeyi büyük Türkiye Yüzyılına hazırlayacak yeni projeleri hızla uygulamaya koyacaklarını açıkladı. 


--]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Uğur Mumcu'ya hizmet AK Parti ile gelecek https://gazetebirlik.com/haber/ugur-mumcuya-hizmet-ak-parti-ile-gelecek-1184/

Kartal, son 15 yıldır kaderine terk edilmiş durumda. Her nereye bakılırsa bu geri bırakılmışlık kendini hissettiriyor. Ancak Kartal halkı 31 Mart’ta Kartal’ın makus talihini değiştirmeye kararlı. Aynı şekilde İstanbul son 5 yıldır kötü yönetiliyor ancak İstanbullular da değişim sinyalleri veriyor. 

MERKEZİ HÜKÜMET VE YEREL İŞBİRLİĞİ SÜRECİ HIZLANDIRACAK

Merkezi hükümet, AK Partili İstanbul Büyükşehir ve Kartal Belediyeleriyle büyük dönüşüm hedefleniyor. AK Parti kadrolarının İstanbul’da en büyük hedefi ise kentsel dönüşümü sağlayarak kenti olası depreme hazırlamak. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum’un İBB’ye Mimar Hüseyin Karakaya’nın da Kartal Belediyesi’ne aday olması bunun en büyük göstergesi. 

UĞUR MUMCU MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLİYOR

Murat Kurum ve Hüseyin Karakaya’nın projelerine dikkat edildiğinde de kentsel dönüşüm vurgusunun öne çıktığı görülüyor. Kartal’ın en büyük mahallelerinden biri olan Uğur Mumcu Mahallesi, kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan yerlerin başında geliyor. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni yaşayan çok sayıda bina ayakta duruyor ve kentsel dönüşümü bekliyor. Mahalle sakinleri de Mimar Karakaya’ya kentsel dönüşümle ilgili beklentilerini dile getirerek bu konunun çözüme kavuşturulmasını istiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSLERİ AÇILACAK

Geçtiğimiz haftalarda Uğur Mumcu Mahallesi’ni ziyaret eden Murat Kurum da burada kentsel dönüşüm vurgusu yapmıştı. Uğur Mumcu Mahallesi’ne AK Partili Kartal Belediyesi ile kentsel dönüşüm ofisi açacaklarını söyleyen İBB Başkan Adayı Kurum, mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm ile ilgili en güncel bilgileri buradan alabileceklerini kaydetmişti.

BAKAN KURUM’DAN CEMEVİ SÖZÜ

Yollarının sevgi yolu olduğunu belirten Kurum, Uğur Mumcu Mahallesi sakinlerine bir de cemevi müjdesi vermişti. Kimseyi ayırt etmeden İstanbul’u yöneteceklerini söyleyen Murat Kurum, şöyle konuşmuştu: “Buradaki kardeşlerimiz Uğur Mumcu Mahallesi’nde cemevi ihtiyacı olduğunu bize ilettiler. İnşallah 1 Nisan sabahı itibariyle Uğur Mumcu Mahallesi’nde kardeşliğimizi yaşayacağımız cemevi inşaatını Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak biz yürüteceğiz”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Dört dörtlük başkan Hüseyin Karakaya https://gazetebirlik.com/haber/dort-dortluk-baskan-huseyin-karakaya-6451/

Çalışkanlığı, mütevazılığı ve sempatik kişiliğiyle gönülleri fetheden AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda vatandaşlarla bir araya gelen Karakaya’nın yoğun programı görenleri hayrete düşürüyor. 

BİR GÜNDE 4 İFTAR 4 SAHUR PROGRAMINA KATILDI

Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başlayan Karakaya, imsak vaktine kadar dur durak bilmeden sahada vatandaşlarla bir araya geliyor. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadan koşturan Karakaya, 24 saate onlarca görüşme ve program sığdırırken 4 iftar ve 4 sahur programına katıldı. 

GİDİLMEDİK YER, ÇALINMADIK KAPI BIRAKMIYOR

İftar ve sahur programlarının dışında esnaf ziyareti de yapan Mimar Karakaya, sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ederek projelerini anlattı. Deprem konusundaki hassasiyeti bilinen Mimar Karakaya, Uğur Mumcu Mahallesi’nde bulunan Bingöl Sitesi’nde de vatandaşların kentsel dönüşüm konusundaki sorularını yanıtladı.

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞI ŞİMDİDEN BELLİ

Mimar Karakaya’nın temposunu daha da artıracağı ve 31 Mart akşamına kadar ziyaret ve görüşmelerini sıklaştıracağı belirtiliyor. Diğer yandan Karakaya’nın olağanüstü temposu nasıl bir belediye başkanlığı yapacağının da ipuçlarını veriyor. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya, "Seçime kadar tam saha pres yapın" dedi https://gazetebirlik.com/haber/karakaya-secime-kadar-tam-saha-pres-yapin-dedi-8817/

Cumhur İttifakı bileşenleri düzenlenen iftar programında bir araya geldi. MHP Kartal İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt, BBP Kartal İlçe Başkanı Halit Karaaslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Mimar Karakaya, seçime kadar tam saha pres yapılmasını ve sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Programda konuşan AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, “Türkiye'nin yerli ve milli unsurları Türkiye Yüzyılı için bir araya geldi. Son yıllarda başta İHA ve SİHAlar olmak üzere ortaya çıkan devasa başarılar Türkiye'yi uluslararası arenada kilit ülke konumuna getirdi. Türkiye artık sadece çevresinde değil Libya, Etiyopya ve Somali gibi ülkelerde de büyük güçlerle rekabet eder hale geldi. Bu durum ortaya konan ittifakın, birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir” dedi.

TÜRKİYE YÜZYILININ MİMARLARI

Konuşmasına devam eden Karakaya, “Bu çerçevede bizlerin üzerinde büyük emekleri olan Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Onların ortaya koyduğu değerlerle bugünün Türkiye’si inşa ediliyor. Diğer yandan Türkiye Yüzyılının mimarları olan liderlerimiz Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici’ye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

SAHADAKİ PRESİ ARTIRIN, SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Kartal’ın 31 Mart’taki değişime hazır olduğunu söyleyen Karakaya, “İstanbul 31 Mart’taki değişime hazır. Biz ve ekibimiz de hazırız. 1 Nisan’dan itibaren yola koyuluyor ve Kartal’ın, çocuklarımızın geleceği için durmadan çalışmaya başlıyoruz. Son 10 günün içerisine girdik. Sizlerden isteğimiz sahadaki presi artırmanız. Seçim sandıkta kazanılır. Aynı şekilde sandıklarda da değerli katkılarınızı bekliyoruz. Şimdiden 31 Mart’taki zaferimizi kutluyorum. Emeği geçen tüm kardeşlerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

KARAKAYA BELEDİYECİLİK OKULULUN PROFESÖRÜ

MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt, “Kartal tarihinin gördüğü en donanımlı en tecrübeli belediye başkan adayı ile karşınızdayız. Belediyeciliği öğrenmeye değil belediyeciliği uygulamaya geliyor. Belediyecilik bir okul olsaydı Karakaya o okulun profesörü olurdu. Kendisinin arkasındayız destekliyoruz” dedi. BBP Kartal İlçe Başkanı Halit Karaaslan ise “Cumhur ittifakı olarak gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz. Kartal’ı yaşanabilir hale getirecek belediye başkanımız ile bu zihniyetten kurtulacağız” şeklinde konuştu. AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu da 31 Mart akşamına kadar şevkle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Eski İYİ Partili Fuat Onbaşılı'dan Karakaya'ya tam destek https://gazetebirlik.com/haber/eski-iyi-partili-fuat-onbasilidan-karakayaya-tam-destek-5717/

Kartal Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Kartal eski İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, Kurfalı’da düzenlenen programla AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yoğun ve coşkulu bir programla adaylıktan çekilen Onbaşılı, yaptığı duygulu konuşmada Karakaya’ya hem 31 Mart seçimleri öncesinde hem de başkanlığı süresince destek vermeye devam edeceğini söyledi. Programa AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, belediye meclis üyesi adayları, partililer ve çok sayıda Onbaşılı destekçisi katıldı.

KARAKAYA’NIN PROJELERİ ONURLANDIRDI

Ekibiyle birlikte bir değer üretme çabasında olduklarını söyleyen İYİ Parti Kartal eski İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, “Bu değerli günde yeni bir sayfa açmak için sizleri davet ettim. Hepinizin bildiği gibi bağımsız olarak aday oldum. Hüseyin başkanımızı buraya davet ettik. Kendisiyle tanıştık, uzun sohbetler ettik ve kartal için neler hayal ettiğimizi konuştuk. Hüseyin Karakaya’nın projelerini inceledim ve onurlandım. Tam da benim Kartal için hayal ettiğim tasarımları o projelerde gördüm. Avrupa kentlerinde olmayan uluslararası projeleri gördüm. Yurt içinden ve yurtdışından ziyaretçileri misafir edecek projeleri gördüm” dedi.

KARAKAYA LEHİNE ADAYLIĞIMI ÇEKİYORUM

Karakaya’nın bilime ve teknolojiye önem verdiğinin altını çizen Onbaşılı, “Halkla bütünleşmesini de çok önemli buluyorum. Kendisinin tecrübe ve birikimi benim sıramı beklememi gerektirecek yoğunlukta. Dolayısıyla bir karar almam gerekti. Kendisine güç vermeye, destek olmaya karar verdim. Hüseyin Karakaya’nın karşısında kendi adaylığımı çekiyorum. Sadece 31 Mart seçimleri için değil sonrasında da destekleyeceğime huzurlarınızda söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, ise “Bu güzel sözlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projelerimizi incelemek günler alır. Üşenmemiş projelerimizi tek tek incelemiş. Kendisini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

BİRKİM, TECRÜBE VE CESARETİMİZ VAR

Ulusal ve uluslararası birçok projede görev aldığını söyleyen Karakaya, “Bu tecrübeyi artık Kartalımız için kullanma vakti geldi. Çok sayıda proje hazırladık. Bunların 24 tanesi prestij proje. Kartal’ı hem İstanbul’dan hem de çevre illerden vatandaşlarımızın ziyaret ettiği bir cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bunun için gerekli birikim, tecrübe, cesaret var” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hüseyin başkan Kartalspor şampiyon! https://gazetebirlik.com/haber/huseyin-baskan-kartalspor-sampiyon-2943/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, ‘Bizim Semtin Gençleri’ programı kapsamında Topselvi’deki gençlerle bir araya geldi. ‘Hüseyin başkan Kartalspor şampiyon’ sloganları ve meşalelerle karşılanan Mimar Karakaya, “Kartalspor hak ettiği yere gelecek” dedi. 

KARTALSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞUNU GÖRECEKSİNİZ

Kartalspor’un geçmişte milli takıma futbolcular yetiştirdiğini ve Süper Lig’e çıkmak için mücadele verdiğini söyleyen Karakaya, “Geldiğimiz noktada Kartalspor’un durumu ortada. Kartal’ın şampiyonluğunu, Süper Lig’e çıktığını göreceksiniz. Kartalspor başta olmak üzere tüm spor dallarını ve amatör sporları destekleyeceğiz” diye konuştu.

EN İYİSİNİ HAK EDİYORSUNUZ

Topselvili gençlere “Sizler en iyisini hak ediyorsunuz” diyen Karakaya, “Kartal bu bölgenin ana merkeziydi. Kademe kademe kartalı yok ettiler. En son stadı da yıktılar. Ama Kartal sevdalıları var. Kartalın şampiyonluk özlemi hepimizin gönlünde kor gibi durdu. Önce stadımızı yapacağız. Sonra gençlerimizin her türlü spor yapabileceği spor merkezi yapacağız. Yaşlı ve engellilerimiz için ayrıca spor merkezi yapacağız” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ

“Aydos’a gençlik kampı yapacağız” şeklinde konuşan Mimar Karakaya, “Tekniği teknoloji en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Kendini geliştirmeye kurum ve kuruluşlar yok olmaya mahkûmdur. Biz de teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyoruz. Yapay zekâyı kullanarak projelerimizi aktarıyoruz. Her türlü soruyu sorabilirsiniz. Kütüphanelerden faydalanacaksınız. İnternet, çay bedava olacak. Kartalı öyle bir geleceğe hazırlayacağız ki sizler yöneteceksiniz” dedi.

GENÇLER İÇİN HİZMET DÖNEMİ BAŞLAYACAK

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek ise “Önümüzde 10 gün var. Gençlerle alakalı söylenmesi gereken ne varsa söylemeye devam edeceğiz. Biz tüm ilçelerimizde yaptığımız toplantılarda nelerin yapıldığını neler yapılmadığını bir bir belirledik. Gençler için hizmet dönemine başlayacağız. 31 Mart 2024’ü yeni bir tarihin yazılacağı gün olarak görüyoruz. İstanbul'da ve Kartal'da yeni bir dönem başlayacak”  şeklinde konuştu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kartal'da ticaret hacmi artacak https://gazetebirlik.com/haber/kartalda-ticaret-hacmi-artacak-2377/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Mimar Karakaya, Palandöken Ekonomi Zirvesi Derneği’nin düzenlediği iftar programının konuğu oldu. Kartal için çok sayıda projesi olduğunu aktaran Mimar Karakaya, 24 prestij projesi ile Kartal’ın cazibe merkezi olacağını vurguladı.

KARTALIMIZI GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda mimari projede imzası olduğunu belirten Mimar Karakaya, Kartal’da ticaret hacmini artırmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Kartal’ın 15 yılda geriye götürüldüğünün altını çizen Karakaya, “Yapacağımız projeler kaybedilen 15 yılı geri kazanmakla kalmayacak aynı zamanda Kartalımızı geleceğe de taşıyacak. Kartalımızı İstanbul ve çevre iller için bir cazibe merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti pankartlarına yönelik saldırlar arttı https://gazetebirlik.com/haber/ak-parti-pankartlarina-yonelik-saldirlar-artti-4222/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya ve AK Parti pankartlarına saldırıların dozajı arttı. Etik ve ahlaki değerlere uymayan ve düzenli olarak gerçekleştirilen saldırılar, Kartal’da taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekti. AK Parti ile birlikte İYİ Parti pankartlarının da zarar görmesi ise kafalarda soru işareti bırakıyor. 

SABRETTİK, SABRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, “Seçimin dönemi boyunca afiş ve pankartlarımız düzenli olarak kesildi. Biz sabrettik ve sabretmeye de devam edeceğiz. Asla onların yaptığı gibi yapmadık. Keşke pankart kesmedeki başarılarını Kartal’a hizmet etmek için de gösterebilseydi. Kartalımızın beş yılına yazık oldu” dedi.

HERKESE KARŞI ADİL OLACAĞIZ

Tüm yapılanlara rağmen 31 Mart’ta Kartal Belediye başkanlığını kesin olarak alacaklarına inandığını kaydeden Karakaya, “İnsanların adil olması güzeldir. Ama idarecinin adil olması daha güzeldir. Biz adil olacağız. Hiç kimsenin diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmadan ve hiç kimseyi ötekileştirmeden Kartal’ı adalet ile yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Eski İYİ Partili adaydan Karakaya'ya sürpriz destek https://gazetebirlik.com/haber/eski-iyi-partili-adaydan-karakayaya-surpriz-destek-3862/

Başkan adayları seçim çalışmalarını sürdürürken AK Parti kanadını mutlu edecek haber Kartal Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Kartal eski İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı’dan geldi. Bağımsız başkan adayı olarak yola çıkan Onbaşılı, 31 Mart yerel seçimlerine girmeyeceğini ve AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya lehine yarıştan çekildiğini açıkladı.

KULİSLERDE KARAKAYA’NIN ÖNDE OLDUĞU KONUŞULUYOR

Önümüzdeki hafta yapılacak olan yerel seçimlere kadar Mimar Karakaya için durmadan çalışacağını belirten Onbaşılı, adaylıktan çekildiğini ve Karakaya’yı desteklediğini bugün (22 Mart Cuma) saat 21.00’da yapılacak olan programla duyurucak. Gün geçtikçe çalışmalarını ve gücünü artıran Karakaya’nın 31 Mart seçimleri için önde olduğu da gelen bilgiler arasında.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Sayan ve Karakaya vatandaşlarla selamlaştı https://gazetebirlik.com/haber/sayan-ve-karakaya-vatandaslarla-selamlasti-9164/

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’da vatandaşlarla bir araya geldi. Kartal’ın çeşitli cadde ve sokaklarını ziyaret eden Sayan ve Karakaya, esnaf ziyareti yaparak hayırlı işler diledi. 

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİLER

Ziyaretleri esnasında vatandaşlarla da sohbet eden ikili, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için destek istedi. Sayan ve Karakaya, daha sonra ev ziyaretleri yaptı. Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya daha sonra Kartal Halk Eğitim Merkezi Özel Yürekliler Engelli kursu ve Yakacık’ta bulunan Hatice Abbas Halim Çocuk Evlerini ziyaret etti.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesinden-ramazan-etkinlikleri-2066/

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de ilgi gösterdi. 


Hafta sonu Uğur Mumcu Kültür Merkezi ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ramazan etkinliklerinde Hacivat ve Karagöz gösterisi ile çocuklar kahkahalar ile dolu bir akşam yaşadı. Evet-Hayır yarışması ve Orta Oyunu ile oldukça eğlenceli dakikalar geçiren çocukların neşesi ailelerine de yansıdı. Evet - Hayır Yarışması’na katılım için sürekli parmak kaldıran çocuklar semazen gösterisini de hayranlıkla izledi. Ramazan etkinlikleri önümüzdeki günlerde de ilçe genelinde devam edecek.
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN BÜYÜKGÖZ GEBZE'NİN ÇINARLARINI İFTARDA AĞIRLADI https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukgoz-gebzenin-cinarlarini-iftarda-agirladi-4766/

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’nin çınarlarıyla iftarda buluştu. Yaşlılar Haftası’nda ilçenin çınarları sayılan büyükleri, Arapçeşme Bilim Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğinde ağırlayan Başkan Büyükgöz, konuklarıyla tek tek ilgilendi. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak’ın da katıldığı iftar programında büyüklerin mübarek Ramazan aylarını tebrik eden ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı konuşmada, “Bu akşamki iftarımızı tecrübeleriyle hayatımıza ışık tutan, başımızın tacı siz kıymetli büyüklerimizle beraber yapıyoruz. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin inşallah. Şefkat ve öğütleriyle bizlere yol gösteren siz değerli büyüklerimiz iyi ki varsınız. Sizlere sağlık ve huzur dolu bir ömür dilerim. Bizleri bugünlere getiren siz değerli büyüklerin ellerinde öper saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.   


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ GEZEGEN KAFELERDE OTİZMLİ VE DOWN SENDROMLU GENÇLERE İSTİHDAM https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesi-gezegen-kafelerde-otizmli-ve-down-sendromlu-genclere-istihdam-6106/

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün kayıtlarında yer alan; aynı zamanda yine Kartal Belediyesi’nin Engelsiz Üretim Atölyesi’ne devam eden 7 otizmli ve down sendromlu gençler, haftanın belirli günlerinde mesaiye başlıyor. Kartal Belediyesi’ne bağlı Neptün, Jüpiter, Dünya, Mars, Plüton ve Merkür Gezegen Kafe Sosyal Tesisleri’nde haftanın 2 günü çalışarak, tesislere gelen vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Mesaiye geldikleri günlerde mutfakta bardak dizmekten sipariş hazırlamaya, servis yapmaktan masa düzenlemeye pek çok iş yapan otizmli ve down sendromlu gençler, harçlıklarını da çıkarıyor. 


Hepsi birbirinden çalışkan 7 genç

Burakcan Kılıç, o gençlerden biri. Pazartesi ve Perşembe günleri Kartal merkezde bulunan Neptün Gezegen Kafe Sosyal Tesisi’nde çalışan Burakcan Kılıç çalışkanlığı ile biliniyor. Daha önce inşaat gibi zor işler de bile çalışarak engelini yenebilen Burakcan, Neptün Gezegen’in parlayan yıldızlarından biri. Gezegen Kafelerden Dünya Kafe’nin sevimli yüzü ise Jale Demir. Sempatik yüzü ve masum ifadesi ile Dünya Kafe’nin gözbebeği Jale… Kafeye gelenlerin de sevgisini kazanmış engelli genç bir birey. Mars Gezegen Kafe’nin hamarat ve çalışkan yüzü ise Merve Ayaz. Çalıştığı günlerde hemen hemen her işin üstesinden geliyor. Merve’nin yaşadığı mutluluk sözlerinden değil belki ama gözlerinden okunuyor. Jüpiter Gezegen Kafe’nin Egemen’i ise haftanın iki günü sosyal tesisin her yerinde çalışırken görebilirsiniz. Egemen Yağar’ın tesiste en çok sevdiği yerlerin arasında kitapların olduğu raflar yer alıyor ve gün içinde yerleri değişen kitapları düzenlemeyi çok ama çok seviyor. En yoğun gezegen kafelerden biri olan Jupiter Gezegen Kafe’nin yoğun temposunda arı gibi çalışan Egemen, hem mesai arkadaşlarının hem de tesise gelenlerin takdirini kazanıyor.

Kartal Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün başlattığı engelli istihdamı kapsamında çalışan diğer engelli gençlerden İrem Güngörmez Neptün Gezegen Kafe’de, Nazlıcan Kılıç Plüton Gezegen Kafe’de ve Umut Yakup Demirhan ise Merkür Gezegen Kafe’de haftanın iki günü mesai yaparak çalışma hayatına katılıyor. 

Engelli bireyler istihdam edilmeye devam edilecek

Engellilerin sosyal yaşama katılması ile ilgili her türlü projeyi desteklediklerini kaydeden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, engelli bireylerin Gezegen Kafe’lerde istihdam edilmesi projesini başlattıklarını söyledi. Kartallıların buluşma noktası olan ve şu anda 9 olan ama kısa sürede sayıları 11’e çıkacak Gezegen Kafe’lerde daha fazla sayıda engelli bireyi istihdam edeceklerini belirten Başkan Yüksel, Kartal’da engelleri kaldırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Darıca'ya 'Ahlaklı Belediyecilik' gelecek https://gazetebirlik.com/haber/daricaya-ahlakli-belediyecilik-gelecek-7758/

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, seçim çalışmalarına

ara vermeden devam ediyor. Son sürat çalışmalarını devam ettiren, Darıca’da sokak sokak

gezen Kurtuluş, sahada aktif bir şekilde çalışarak halkın nabzını tutuyor. Kurtuluş’un seçim

çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerde, her vatandaştan büyük bir destek

görüyor olması dikkat çekiyor. Vatandaşlar, Kurtuluş’un samimi tavırları ve belediye

başkanlığı için ortaya koyduğu vizyon ile kendisine olan güvenlerini ifade ediyorlar. Fatma

Kurtuluş, en büyük desteği de hemcinsleri kadınlardan görüyor.

“HİZMETLERİMİZİ HER KESİME ULAŞTIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, Darıca’da ‘Ahlaklı

Belediyecilik’ anlayışının gelmesine son 10 gün kaldığını bu süreçte halkın desteğini ve

teveccühünü arkasına aldığını söyledi. Kurtuluş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler,

Yeniden Refah Partisi olarak Darıca’ya yeni bir soluk getirmek, şehrimizi refah içinde

yönetmek ve hizmetlerimizi her kesime ulaştırmak için buradayız. Bizim için önemli olan,

Darıca’nın her bir köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın mutluluğunu ve refahını sağlamaktır.

TRAFİK PROBLEMLERİNE AKILCI ÇÖZÜMLER

Darıca’mızda beş yıl önce 15 dakikada seyahat ederken beş yıl sonra bugün, tam 45 dakikada

evlerimize ulaşamıyoruz. Son beş yılda ne yazık ki trafik problemi çözüleceği yerde büyük bir

kaos haline dönüşmüştür. Şehir plancılarımızla hem trafik sorunlarımızı çözecek, hem de

çarpık kentleşmeye son vereceğiz.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN KARARLIYIZ”

Darıca’nın sorunlarını çözmek için kararlılıkla çalışacağız. Eğitimden sağlığa, çevre

temizliğinden altyapıya kadar her alanda hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Şeffaf, adil ve katılımcı

bir yönetim anlayışıyla Darıca’yı daha ileriye taşımak için çalışacağız. Bu süreçte sizlerden

aldığımız destek ve güçle, Darıca’ya ‘Ahlaklı Belediyecilik’ anlayışını getireceğiz. Hep

birlikte, daha yaşanabilir bir Darıca için el ele vereceğiz. Birlikte, güçlü bir Darıca için yola

çıktık. 31 Mart gecesi ciddi bir fark atarak kazanacağız. Bize güvenin.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ RAMAZAN AYI İNANÇ TURLARI BAŞLADI https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesinin-duzenledigi-ramazan-ayi-inanc-turlari-basladi-5701/

Ramazan Ayı nedeniyle düzenlenen inanç turunun ilkine Atalar Mahallesi sakinleri katıldı. Toplam 4 otobüs ile mahalle muhtarlığının önünden hareket eden Kartallıların ilk durağı, Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Camii oldu. 


Ramazan Ayı’nın ilk Cuma günü ziyarete açılan ve peygamber efendimizin kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide ibadet eden mahalle sakinleri, daha sonra Eyüp’te bulunan Eyüp Sultan Türbesi ve Camii’ni ziyaret etti. Burada öğlen namazını eda eden vatandaşlar, rehberler eşliğinde Eyüp Sultan'da bulunan külliye, imarethane ile önemli din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret ederek, dua ettiler. 

İnanç turunun son durağı ise Beykoz’da bulunan Yuşa Tepesi oldu.  Burada Hz. Yuşa’nın türbesini ziyaret ederek dua eden vatandaşlar, daha sonra yine kendilerine tahsis edilen otobüslerle Kartal’a döndü. 

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği İnanç Turu’na katılan tüm vatandaşlara içinde; eşarp, yasin cüzü, tesbih bulunan set hediye edildi. 

Rehberler eşliğinde gezilen kutsal mekânların özelliklerinin ve hikâyelerinin de anlattığı inanç turlarında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. İstanbul’un önemli ibadet merkezlerini ziyaret etme olanağı bulduklarını belirten vatandaşlar, mutluluklarını ifade etti. 

Ramazan boyunca düzenlenecek inanç turları kapsamında Kartal’ın diğer mahallelerinde oturan vatandaşlar için de Kartal Belediyesi turlar düzenlemeye devam edecek. Ramazan ayı süresince her gün farklı bir mahalleden hareket edecek araçlarla gerçekleştirilen cami ve türbe gezilerinde Kartallı vatandaşlar bir araya gelebilecek. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BÜYÜKGÖZ'DEN TATLIKUYU'DA PAZAR TURU https://gazetebirlik.com/haber/buyukgozden-tatlikuyuda-pazar-turu-3833/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, seçim çalışmalarına hız verdi. Toplumun hemen hemen her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, saha çalışmaları kapsamında semt pazarlarını da ziyaret ediyor. Geçtiğimiz günlerde Tatlıkuyu Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar yerini ziyaret eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, pazarcı esnaflarına hayırlı işler diledi. 

YENİ DÖNEMDE YENİ PROJELERLE 

Pazardan alışveriş yapan vatandaşlarla da hasbihal eden Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, yerel seçimlerde Cumhur İttifakına destek istedi. Gebze’yi Türkiye Yüzyılına taşıyacak projelerle yeni döneme hazır olduklarını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, vatandaşların sorularını cevaplandırdı, görüş ve önerilerini dinledi. Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, pazar esnaflarının ve vatandaşların mübarek Ramazan ayını tebrik etti. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BÜYÜKGÖZ'E KADILLI'DA COŞKULU KARŞILAMA https://gazetebirlik.com/haber/buyukgoze-kadillida-coskulu-karsilama-1592/

Başkan Adayı Büyükgöz’e kırsalda coşkulu karşılama. Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz Kadıllı’da coşkuyla karşılandı. Yerel seçim çalışmalarına sahada hız kesmeden devam eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, mahalleleri de ziyaret ediyor. Gebze’nin kırsal mahallelerinden Kadıllı’da gençler tarafından meşalelerle karşılanan Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; düzenlenen toplantıda mahalle sakinlerine yeni dönemde ilçeye kazandırılacak projeler ve hizmetlere ilişkin bilgi verdi. 

GEBZE’Yİ TÜRKİYE YÜZYILINA HAZIRLAYACAK PROJELER

Gebze’yi Türkiye Yüzyılına hazırlayacak proje ve hizmetleri yeni dönemde teker teker uygulamaya alacaklarını ifade eden Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz; 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakına destek istedi. Ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür eden Kadıllı sakinleri Başkan Adayı Büyükgöz’e çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.   


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN YÜKSEL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yuksel-sehit-aileleri-ve-gaziler-ile-iftar-yemeginde-bulustu-3795/

Kartal Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla bir iftar yemeği düzenledi. Kartal Belediyesi Organik Çadır’da düzenlenen iftar yemeğine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Pendik Şubesi, Muharip Gaziler Derneği Pendik Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube yönetimi ile Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. 


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel yaptığı konuşmada; “Böylesi anlamlı bir günde birlikte olmanın mutluluğu ile şehitlerimizin hüznünü bir arada yaşıyoruz. Bir gün değil senenin her günü yanınızdayız. Bu güzel vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Kartallılar İftarını Kartallı Kazım Meydanı’nda Açtı

Kartal Belediyesi tarafından ilçe genelinde her gün verilen iftar sofrası bu kez Kartallı Kazım Meydanı’na kuruldu. Başkan Gökhan Yüksel, iftar sofrasında buluşan Kartallı komşularıyla bir araya geldi. Başkan Yüksel, “Ramazan ayının huzur ve bereketini Kartallı komşularımızla birlikte paylaşıyoruz.” dedi. İftar sonrası ise Ramazan etkinlikleri ile devam etti. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN TERAVİH NAMAZI SONRASI CAMİLERDE ŞERBET VE LOKUM İKRAMI https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesinden-teravih-namazi-sonrasi-camilerde-serbet-ve-lokum-ikrami-261/

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan dolayısıyla ibadetini gerçekleştirmek ve teravih namazlarını kılmak için camiye giden vatandaşlara şerbet, çay ve lokum ikramında bulunuluyor. Atalar Merkez, Atalar İnanırlar ile Kavaklı Cami’nin önünde teravih namazı sonrasında ikram araçları ve şerbetçiler eşliğinde çay, şerbet ve lokum ikramında bulunuyor. 


Teravih namazından çıkan ve yoldan geçen vatandaşlara ikramların yanı sıra Cevizli Mahallesi’nde bulunan Cevizli Anadolu Spor Klubü’de ziyaret edilerek şerbet ikramında bulunuldu. İkramlar sırasında Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Olcay Özgön de Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in selamlarını ileterek, hayırlı ramazanlar dileklerinde bulundu. 

Kartal Belediyesi tarafından teravih namazı sonrası camilerin önünde yapılacak ikramlar, her akşam başka bir mahalle olmak üzere ilçe genelinde Ramazan Ayı boyunca devam edecek. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ'DEN ESNAF ZİYARETLERİ https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgozden-esnaf-ziyaretleri-8135/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde Gebze Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Cumhur İttifakı Adayı Zinnur Büyükgöz, sahada Gebzeli hemşerileriyle buluşmayı sürdürüyor. 

RAMAZAN AYINI TEBRİK ETTİ 

Seçim ziyaretleri kapsamında Şehit Numan Dede Caddesi’nde bulunan esnafları dükkanlarında tek tek ziyaret eden Başkan Adayı Büyükgöz; vatandaşların ve esnafların mübarek Ramazan ayını tebrik etti. Cadde esnaflarıyla ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet eden ve yeni döneme ilişkin bilgi veren Başkan Adayı Büyükgöz, Cumhur İttifakına destek istedi. Vatandaşların ve esnafların sorularını yanıtlayan, yeni döneme ilişkin istek, talep ve önerilerini dinleyen Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, kendisine gösterilen teveccüh ve destek temennilerinden ötürü teşekkür etti. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Darıca'ya 'Refah' geliyor! https://gazetebirlik.com/haber/daricaya-refah-geliyor-9728/

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, saha çalışmaları

kapsamında semt pazarlarını ziyaret etmeye ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Son

olarak gerçekleştirdiği pazar ziyaretlerinde pazarcı esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir

araya gelen Kurtuluş, büyük bir ilgiyle karşılandı. Semt pazarlarını gezerken esnaf ve

vatandaşlarla samimi bir şekilde sohbet eden Fatma Kurtuluş, Darıca için yapmayı planladığı

projeleri ve hedeflerini paylaştı. Kurtuluş’un pazar ziyaretlerinde ortaya koyduğu samimi

tavır, vatandaşlar arasında olumlu bir karşılık buldu.

HALKIN YOĞUN İLGİSİ İLE KARŞILAŞIYOR

Ziyaretler sırasında konuşan Fatma Kurtuluş, Darıca’ya ‘Refah’ getireceklerini ve bu konuda

kararlı olduklarını belirtti. Halkın yoğun ilgisi ve desteğiyle karşılaşan Kurtuluş, “Darıca’ya

hizmet etmek için buradayım. Refah Partisi olarak, ilçemizin her kesimine eşit ve adil bir

şekilde hizmet götüreceğiz. Bu yolda pazarcı esnafımızın ve vatandaşlarımızın desteğine

güveniyoruz. Darıca için birlikte güzel işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GEBZE'NİN MAHALLELERİNDE RAMAZAN ŞENLİĞİ https://gazetebirlik.com/haber/gebzenin-mahallelerinde-ramazan-senligi-8389/

Gebze Belediyesi bu Ramazan ayında da çocukları unutmadı. Her gün farklı bir mahallede düzenlenen 

Mahallemde Ramazan Şenliği Var programına aileleriyle birlikte katılan çocuklar, hem Ramazan ayının güzelliklerini paylaşıyor hem de eğleniyor. Gebze Belediyesi Ramazan ayı boyunca 7’den 70’e tüm Gebzelilerin istifade edebileceği birbirinden farklı programlar ile ramazan ayı ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Düzenlenen, “Mahallemde Ramazan Şenliği Var” programı ile her gün farklı bir okulda çocuklar ile buluşan Gebze Belediyesi, Karagöz ve Hacivat gösterisinden balon dağıtımına kadar birçok etkinlikleri çocukların gönlünü fethediyor. 

BAŞKAN AMCALARI YALNIZ BIRAKMADI 

Ramazan şenliğine konuk olan Gebzeli çocukları ve ailelerini yalnız bırakmayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Köşklüçeşme Mahallesi’nde düzenlenen programda çocuklarla birlikte gösterileri izledi. Aileleriyle birlikte şenliğe konuk olan çocuklara iyi eğlenceler dileyen Başkan Büyükgöz, “Mahallemde Ramazan Şenliği Var etkinliğimizde kıymetli yavrularımızın heyecanını ve neşesini paylaştık. Rabbim ailelerinizle birlikte sağlık ve sıhhat içerisinde Ramazan bayramına erişmeyi nasip etsin inşallah. Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi. 

HER AKŞAM FARKLI BİR MAHALLEDE 

Ramazan ayı boyunca 17 farklı okulda gerçekleşecek olan Mahallemde Ramazan Şenliği Var programı takvimi ise şu şekilde; “20 Mart Çarşamba Günü İstasyon Bilim Sanat Merkezi Önü, 21 Mart Perşembe Günü Pelitli Köyü - Molla Fenari Köyü ve Cumaköy, 22 Mart Cuma Günü İlker Ağçay İlköğretim Okulu, 23 Mart Cumartesi Günü Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, 25 Mart Pazartesi Günü; Alpararslan İlkokulu, 26 Mart Yavuz Selim Günü İlkokulu, 27 Mart Çarşamba Günü  Bilgi İlkokulu, 28 Mart Perşembe Günü Tavşanlı- Muallimköy, 29 Mart Cuma Günü Ulus Mahallesi Klavuz Gençlik Arkası Otopark, 02 Nisan Salı Günü Ertuğrul Gazi İlkokulu, 03 Nisan Çarşamba Günü Fevzi Çakmak İlkokulu, 04 Nisan Perşembe Günü Dumlupınar İmam Hatip, 05 Nisan Cuma Günü Sultan Ayhan İlkokulu, 06 Nisan Cumartesi Günü Hürriyet İlk-Ortaokulu Bahçesi, 07 Nisan Pazar Günü Kroman Çelik İlkokulu Bahçesi.”

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Malatyalılardan Karakaya'ya açık destek https://gazetebirlik.com/haber/malatyalilardan-karakayaya-acik-destek-1123/

Kartal’da yaşayan Malatyalılar, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde tercihlerinin AK Parti adayı Mimar Hüseyin Karakaya’dan yana olduğunu açıkladı. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Anadolu Yakası Başkanı Mehmet Çelik, “İnşallah Hüseyin Karakaya, 31 Mart’ta başkanlığı kazanır ve biz başkanlık makamında başkanımızı ziyaret ederiz. Hem bireysel hem de Malatyalılar olarak başkanımızla birlikte olacağımızı açık bir şekilde ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

31 MART’TA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

MASTÖB’e konuk olan AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya ise “Malatya’nın insanı merttir. Bize her zaman desteklerini belirttiler. Açık şekilde söylediler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta seçimi kazanacağız. Öyle görünüyor. Kollarımızı sıvayarak çalışmaya başlayacağız” dedi. 

KARTAL’IN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ADAY OLDUK

“Sıradan projelerle karşınıza çıkmadık” diyen AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Karakaya, “Kartal’ın eksiklerini görüp bir bir tespit etmiş durumdayım. Kartal’ın hem coğrafi hem de siyasi yapısını biliyorum. Kartal’ın sorunlarını çözmeye aday olduk” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Hüseyin Karakaya da anket sonucu açıkladı https://gazetebirlik.com/haber/huseyin-karakaya-da-anket-sonucu-acikladi-7716/

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler yaklaştıkça anketler de açıklanmaya başladı. İYİ Parti Kartal İlçe Teşkilatı’nın yaptırdığı anketi açıklamasının ardından AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya da anket sonucunu açıkladı. Mimar Karakaya, “Dezenformasyon içeren, yanıltıcı anketler ortaya çıkmaya başladı. Ancak bizim yaptırdığımız anket en doğru sonucu verecek. Çünkü bizim anketimiz Kartal’ın sokak ve caddelerindeki hemşerilerimizin, sivil toplum kuruluşları üyelerinin görüşlerini yansıtıyor” dedi.

KARTAL HALKI TERCİHİNİ YAPTI

Kartal’ı haftalardır karış karış gezdiğini söyleyen Mimar Karakaya, “Her gittiğimiz yerde sevgiyle karşılandık. Halkımızın bize teveccühü gösteriyor ki Kartal halkı tercihini yapmış. Kartallılar yönlendirilmeye, manipüle edilmeye açık değil. Net bir şekilde hem İstanbul’da hem de Kartal’da tercihlerini AK Parti’den yana koymuşlar. Sokakta karşılaştığımız manzara 31 Mart gününün birer provası haline geldi” şeklinde konuştu.

KARTALLILAR BİZE YEŞİL IŞIK YAKTI

“Biz anketi sokaklarda on binlerce Kartallı ile yaptık” diyen Mimar Karakaya, “Halkımız bize yeşil ışığı yaktı ve direksiyon başına oturttu. Aynalarımızı kontrol ettik, emniyet kemerlerimizi taktık. Arkada koltukta yetenekli ve güçlü kadromuz oturuyor. Bagajımızda ise Kartal’ı cazibe merkezi haline getirecek olan dev projelerimiz var. 1 Nisan sabahında Kartal Belediyesi’nde olacak şekilde yola çıktık” ifadelerini kullandı.

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GEBZE ZABITASI DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR https://gazetebirlik.com/haber/gebze-zabitasi-denetimlerini-surduruyor-517/

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Vatandaşların huzur içinde alışverişlerini yapabilmeleri amacıyla ekmek ve pide üretimi yapan fırınlarda gıda mühendisi eşliğinde un deposu, imalathane ve satış yerlerinin hijyen kurallarına uygunluğu ile fiyat tarifesi ve ekmek gramaj listesi doğrultusunda hassas tartı kullanarak denetimlerine devam eden zabıta ekipleri ayrıca ruhsat konusunda da incelemelerde bulunuyor. Denetimlerin devam edeceğini dile getiren zabıta müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların karşılaştığı tüm olumsuzlukları Alo 174, Alo 153 ve 0262 642 04 30 nolu hatlara bildirmeleri çağrısında bulundu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARA KONUK OLDU https://gazetebirlik.com/haber/sehit-aileleri-ve-gaziler-iftara-konuk-oldu-3506/

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, şehit ve gazi aileleri, yakınlarını iftar yemeğinde ağırladı. İlçe protokolünün de hazır bulunduğu şehit aileleri ve gazilerin de katıldığı iftar programında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Değerli şehitlerimizin, gazilerimizin aileleri; aziz şehitlerimiz canları pahasına bu vatanı bize emanet ettiler. Onlar Peygamber Efendimize komşu. İnşallah rabbim bizleri onlara komşu olanlardan eylesin. 

BİZLER DE SİZİN EVLATLARINIZIZ

Bizler de sizin evlatlarınızız. Biz bir aileyiz. Mağfiret ve paylaşma ayı olan bu mübarek Ramazan ayında rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin inşallah. Ramazanınız mübarek olsun” dedi. Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de, “Şehitlerimizin emaneti aileler ve kıymetli gazilerimiz; sizler bizim başımızın tacısınız. İftarımıza teşriflerinizden ötürü sizlere şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı ramazanlar” ifadelerini kullandı.   

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ SAHURDA AĞIRLADI https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-sahurda-agirladi-5530/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 7/24 Gebzeli hemşerileriyle bir araya gelen Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, sahurda Gebze Sivil Dayanışma Platformu üyelerini ağırladı. SKM binasında düzenlenen sahur programına platform yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, teşkilat yöneticileri, belediye meclis üyeleri katıldı. 

SENLİK BENLİK YOK EVİMİZ GEBZE VAR!

Sahurda ağırladığı konuklarının mübarek Ramazan ayını tebrik eden Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, “81 vilayetin kültürünü barındıran ve bir anlamda Türkiye mozaiği olan Gebze’miz hepimizin ortak paydası. Senlik benlik davası gözetmeksizin, yaşadığımız evimiz olan Gebze’mizi Türkiye Yüzyılına hazırlayacak projeleri ve hizmetleri sizlerin katkıları ve destekleriyle bir bir hayata geçireceğiz inşallah. Katılımınızdan ötürü sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Sahur programına katılan sivil dayanışma platformu mensupları da Başkan Adayı Büyükgöz’e seçim çalışmalarında başarılar diledi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya, Tokatlılarla bir araya geldi https://gazetebirlik.com/haber/karakaya-tokatlilarla-bir-araya-geldi-6969/

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ DENİZLİ MAHALLESİNİ GEZDİ https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-denizli-mahallesini-gezdi-1290/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, Denizli Mahallesi sakinlerine konuk oldu. Seçim çalışmalarına ara vermeden sahada devam eden Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, Gebze’nin kırsal mahallelerinden Denizli’yi turladı. AK Parti ilçe teşkilat ve skm yöneticileriyle birlikte Denizli Mahallesi sakinlerine misafir olan Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, mahalle esnaflarına hayırlı işler bereketli kazançlar diledi. Köy kıraathanesinde teravih namazı sonrası Denizli sakinleriyle bir araya gelen Başkan Adayı Büyükgöz, “Teravih namazı sonrası Denizli Mahallesi’nde yaşayan komşularımızla bir araya gelip hasbihal eyledik. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

GENÇ SPORCULARI DA UNUTMADI 

Denizli sakinlerinden Cumhur ittifakına destek isteyen Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, yeni döneme ilişkin projeler hakkında bilgi verdi. Denizli Mahallesi’ndeki ziyaretlerini, spor kulübü sporcularına konuk olarak tamamlayan Başkan Adayı Büyükgöz, “Yoğun ve verimli geçen bir günü Denizli Mahallemizde Denizliköyü Spor Kulübü sporcuları ve kıymetli gençlerimizle noktalıyoruz. Hoş sohbetleri için gençlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ KIRSAL MAHALLELERDE https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-kirsal-mahallelerde-4933/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, sahada yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine yönelik saha çalışmalarını sürdüren Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, mahalle ziyaretlerini de sürdürüyor. Bu ziyaretler kapsamında Gebze’nin kırsal mahalleleri diye bilinen Ovacık, Mudarlı; Hatipler, Kargalı mahallelerini sırasıyla ziyaret eden Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, seçimlerde Cumhur İttifakına destek istedi. 

GÖNÜL ZİYARETLERİNE DEVAM 

Vatandaşın teveccühü ve destekleriyle yeni dönemde Gebze’nin mahallerini adeta proje yağmuruna tutacaklarının altını çizen Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, “Gönül ziyaretlerine, muhabbetine ve fikir alışverişine devam ediyoruz. Gerçek belediyeciliği yeni dönemde de Gebze’mizin dört bir tarafına ulaştırmaya hazırız ve kararlıyız. Değerli hemşerilerimize destek ve konuk severliklerinden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi https://gazetebirlik.com/haber/fatma-kurtulus-acil-servisteki-hastalari-dinledi-1221/

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, saha ziyaretlerine

devam ediyor. Seçime sayılı günler kala temposunu iyice arttıran Başkan Adayı Kurtuluş,

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil serviste sıra bekleyen hastaları ziyaret

ederek hem geçmiş olsun dileklerini iletti, hem de sıkıntılarını dinledi. Acil servisteki

hastaların yoğunluktan şikayetlerini de not alan Kurtuluş, göreve geldiğinde ilk icraatlarından

birisinin Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin gerçek manada ‘Araştırma

Hastanesi’ olarak hizmete gireceğini açıkladı.

ACİL ÇOCUK MÜDAHALE POLİKLİNİĞİ

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan

Adayı Fatma Kurtuluş, “Saha ziyaretlerimize bugün Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma

Hastanesi acil servisi ile devam ettik. Şifa bekleyen hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi

iletip, sıkıntılarını dinledik. Hastalarımız yoğunluktan ve beklemekten muzdarip” dedi.

Vatandaşlara, göreve geldikten sonra ilk icraatlarından birinin Diş Hastanesi açmak olduğunu

müjdeleyen Kurtuluş, “Ateşli hastalıklara sahip çocuklarımız ne yazık ki sıra beklemek

zorunda kalıyor. Eğer göreve geldikten sonra kaynaklar imkan verirse Acil Çocuk Müdahale Polikliniği Kurmak İstiyoruz'' dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gebze'de Çanakkale Zaferi Anma Programı https://gazetebirlik.com/haber/gebzede-canakkale-zaferi-anma-programi-7407/

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü, Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi etkinlik ile anıldı. Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü programlarına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in yanı sıra Gebze Garnizon Komutanı Bülent Turan ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş ve ilçe protokolü katıldı. İlk olarak Gebze Şehitliğini ziyaret eden ilçe protokolü şehit mezarlarına karanfil bırakarak dualar etti. 

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ 

Ardından Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programına katılarak öğrenciler tarafından hazırlanan ve Çanakkale Zaferi’nin işlendiği etkinlikleri izleyen ilçe protokolü ve vatandaşlar daha sonra, Çoban Mustafa Paşa Camii’nde Çanakkale Şehitleri için düzenlenen Mevlid programına katıldı. Gerçekleştirilen programlar sonrasında Şehit Kadir Kasa’nın ailesini ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ziyaret esnasında yaptığı açıklamada,  “Rabbim şehidimizin mekanını cennet eylesin; değerli şehit ailelerimize sağlık, sıhhat ve afiyet versin” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya'dan belediye çalışanlarına güvence https://gazetebirlik.com/haber/karakayadan-belediye-calisanlarina-guvence-6317/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal Belediyesi’nde çalışan personellerle yeni dönemde çalışmak istediğini söyledi. Tecrübeli personellerle yola devam etmek istediğini belirten Mimar Karakaya, tüm personele aynı bakış açısıyla yaklaşacağını söyledi. Esnaf ziyareti sırasında Kartal Belediyesi personeli ile sohbet eden Karakaya, “Kesinlikle kimseyi çıkarmayacağım” dedi. Kartal Belediyesi’nde çalışan personele yönelik algı çalışması yapıldığını vurgulayan Karakaya, “Buradan bir korku pompalıyorlar. Farkındayım. Arkadaşlar korkmanıza gerek yok. Size dikte edilen korkulara kapılmayın” diye konuştu.

TECRÜBELİ PERSONELLE HALKIMIZA HİZMET EDECEĞİZ

Mimar Karakaya, “Belediyedeki personellerimizi ziyaret ettik. Çalışana, emeğine ve ailesine saygım var. Net olarak söylüyorum. Bizim inancımızda çalışanın teri kurumadan karşılığı verilir. Böyle bir inanca sahip birinin başkasının ekmeğiyle oynaması mümkün değil. Gönlünüzü ferah tutun. Tecrübeli, ne yapacağını bilen personelle halkımıza hizmet etmek arzusundayız. Belediye çalışanları bizim kardeşimiz, canımız, ciğerimiz” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bilecikliler Karakaya'nın projelerini çok beğendi https://gazetebirlik.com/haber/bilecikliler-karakayanin-projelerini-cok-begendi-3794/

Kartal için 24’ü prestij olmak üzere toplamda 100 projesinin olduğunu söyleyen Karakaya, “Kartal 15 yılda bir adım ileriye gitmedi. Daha da kötüsü hep geriye gitti. Biz bu kötü talihi tersine çevirerek Kartalımızı İstanbul ve çevre iller için bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

PRESTİJ PROJELER KARTAL’A ÇOK YAKIŞACAK

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda mimari projede imzası olduğunu vurgulayan Mimar Karakaya, prestij projelerin Kartal’a çok yakışacağını belirtti. İnsana dokunan projeleri olduğunu kaydeden Karakaya, “Pazarda yağmur, çamur alışveriş yapıyorsunuz, değil mi? Artık bu olamayacak. Kapalı semt pazarları yapacağız. Anneler çocukları ile geliyor perişan oluyor. Anneler rahat rahat Pazar alışverişlerini yapsınlar diye mobil kreş tesis edeceğiz” diye konuştu.

GENÇLERİMİZİ KÖTÜ NİYETLİ İNSANLARDAN KORUYACAĞIZ

Gençlere yönelik projelerini anlatan Karakaya, “Okullarda güvenliğin ve hijyenin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Temizlik görevlisini Murat Kurum başkanım verecek. Kartal Belediyesi olarak biz de her okula güvenlik görevlisi temin edeceğiz. Çocuklarımızı kötü niyetli insanlardan koruyacağız. Yine çocuklarımızın sokakta kalmaması için kütüphaneler ve sosyal tesisler kuracağız. İnternet, çay ve atıştırmalıklar ücretsiz olacak. Çocuğum nerede diye kafanızda soru işareti kalmayacak” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Gebze Belediyesi iftar yemeğinde buluştu https://gazetebirlik.com/haber/gebze-belediyesi-iftar-yemeginde-bulustu-8869/

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, mesai arkadaşlarıyla iftarda buluştu. Gebze Belediyesi personelleri 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında, Başkan Büyükgöz’ün düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Belediye başkan yardımcıları, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu iftar programı okunan Kur’an tilavetinin ardından semazen gösterimiyle devam eden personel iftarında mesai arkadaşlarına kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Siz değerli mesai arkadaşlarımla aynı sofrada iftar açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ramazanın tüm güzelliklerini Gebze’mizde paylaşıyoruz. Gebzeli hemşerilerimize sunduğumuz hizmetlerin siz değerli kardeşlerimin imzası var. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim ibadetlerimizi, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin inşallah. Ramazanımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya'dan Alevi Vakıfları Federasyonu'na ziyaret https://gazetebirlik.com/haber/karakayadan-alevi-vakiflari-federasyonuna-ziyaret-4092/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Alevi Vakıfları Federasyonu yönetimi ile bir araya geldi. Kartal’da yapacağı projeler hakkında bilgi veren Karakaya, Federasyon yetkililerinden 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için destek istedi. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Baki Doğan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mimar Karakaya’ya yapılacak seçimde başarılar diledi. Ziyarette Alevi Vakıfları Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi Kemal Berk de hazır bulundu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Trafik eğitim parkurunda dersler başladı https://gazetebirlik.com/haber/trafik-egitim-parkurunda-dersler-basladi-2813/

Gebze Belediyesi’nin en önemli projelerinin başında gelen Pelitli Trafik Eğitim Parkı’nda dersler başladı. Pelitli Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Gebze Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda yapılan ilk derse katılan öğrencileri yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Değerli Gebzeli hemşerilerim sevgili öğrenci kardeşlerim;  Trafik Eğitim Parkı’mızdayız. Burayı büyük bir emekle hayata geçirdik ve çocuklarımız kullanmaya başladı. Öncelikle anasınıfları ve 4. sınıflar sonraki süreçte de 7. sınıfları eğitime alıyoruz. 30 kişilik sınıflarda uygulamalı eğitimlerin yanı sıra hem teorik dersler hem de pratik dersler veriliyor. 

MODERN TESİSTE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ 

Bisiklet binmeden diğer kurallara kadar her şeyi yerinde tatbik edecekleri modern sinyalizasyon sistemleriyle çocuklarımızı buluşturduk ve onları trafik kurallarıyla yetiştirmek üzere gayret gösteriyoruz. Yıllık asgari 7 bin 500 öğrencimize bu eğitimleri vermiş olacağız. Ben şimdiden Gebze’mize ve Gebze’mizin evlatlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Gebze Belediyesi Trafik Eğitim Parkı içerisinde 1326 seyirci kapasiteli stadyumun yanı sıra; 135 araçlık otopark, bay-bayan hakem odaları, antrenör odaları, trafik eğitim alanı, konferans salonu, atölye ve çocuk oyun alanları da yer alıyor. 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ TAKSİCİLERİ SAHURDA AĞIRLADI https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-taksicileri-sahurda-agirladi-7167/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, yerel seçim çalışmalarına 7/24 ara vermeden devam ediyor. Topumun hemen hemen her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Belediye Başkan Adayı Büyükgöz, Gebzeli taksicilerle sahurda buluştu. Gebze Şoförler Odası Başkanı Necati Kaya ve ilçede hizmet veren taksi şoförlerinin konuk olduğu sahur programına Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, teşkilat mensupları da katıldı. 

ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN 

Taksi emektarlarından Cumhur İttifakına destek isteyen Başkan Adayı Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Günün her saatinde, yaz-kış demeden kentimize hizmet eden değerli taksici esnafımızla bir araya gelerek sahurumuzu yaptık. Katılımlarından ötürü tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Allah, tuttuğumuz oruçları ve tüm ibadetlerimizi kabul buyursun inşallah” ifadelerini kullandı. Taksici esnafları da konuk severliğinden ötürü Başkan Adayı Büyükgöz’e teşekkür ederek seçim çalışmalarında başarılar diledi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Bakan Bak'tan Kartalspor sözü https://gazetebirlik.com/haber/bakan-baktan-kartalspor-sozu-2766/

Mimar Karakaya ile birlikte Kartal Stadı’nın yapılacağı alanı gezen Bakan Bak, “Kartalspor bir marka. İnşallah kısa sürede eski günlerine getireceğiz. Her türlü desteği vereceğiz. Hep beraber ayağa kaldıracağız. Kartal’a güzel tesisler kazandıracağız. Hiç merak etmeyin” şeklinde konuştu.

KARTAL SPORUN MERKEZİ OLACAK

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya ise “Kartal hem Anadolu yakasının marka ilçesi olacak hem de sporun merkezi haline gelecek. Kartal için varız ve Kartal’a hizmet etmek için hazırız” dedi. Mimar Karakaya, “Hazırladığımız projeler lafta kalmayacak ve icraat olarak Kartalımıza kazandırılacak. Herkes biliyor ki yaparsa AK Parti yapar. Kartallılar sevinsin. Sayın bakanımız bize büyük destek veriyor. Bakanımızın riyasetinde Kartal Stadımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Narmanlılar, Fatma Kurtuluş'u can kulağı ile dinledi https://gazetebirlik.com/haber/narmanlilar-fatma-kurtulusu-can-kulagi-ile-dinledi-853/

Kurtuluş’a; Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır ve

teşkilat mensupları da eşlik etti. Burada, Darıca için gerçekleştireceği projeleri anlatan Fatma

Kurtuluş Narmanlılardan destek istedi. Göreve geldiği takdirde Darıca’ya ivedilikle bir diş

hastanesi kazandıracağını söyleyen Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı

Fatma Kurtuluş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Çocuk dişlerinin ücretsiz çekileceği

çocuk ve yetişkin tedavilerinin cüzi rakamlarla yapılacağı bir diş hastanesini göreve gelmez

inşallah inşa edeceğiz.

“EKMEK FABRİKASI İNŞA EDECEĞİZ”

Bir diğer önemli konu ise bizleri bekleyen ve uzmanlar tarafından kısa zamanda olacağı

düşünülen Büyük Marmara Depremi. Darıca’da erken uyarı sistemini ivedilikle kuracağız.

Diri fay hatlarının üzerindeki yapıları bir an önce tespit edeceğiz. Fayzonlar ile sakın bantı

oluşturacağız. Bugün deprem olsa acil eylem planı toplanma alanları mevcut değil. Bu

kapsamda hem acil eylem planını hem de halkın ekmek ihtiyacını karşılayacak periferde çelik

konstrüksiyondan ekmek fabrikasını inşa edeceğiz.

“ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Kentsel dönüşümde parsel bazlı dönüşümlerden mümkün olduğunca vazgeçecek, şehir

merkezleri dahil ada bazında bütün olarak dönüşüm projeleri hazırlayacağız. Kentsel

dönüşümle eş zamanlı olarak altyapı ve üstyapı dönüşümlerini sağlayacak özellikle içme

suyu, telekomünikasyon, kanalizasyon, trafik ve otoparkla ilgili yenileme ve iyileştirme

çalışmalarını hızla tamamlayacağız.”

TAM NOT

Kurtuluş’un konuşmasının ardından söz alan Darıca Narmanlılar Derneği Başkanı Selami

Akdemir, ziyaretlerinden ötürü kendisine ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Projeleri can

kulağı ile dinlenen Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, Narmanlılar'dan tam not aldı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ ARAPÇEŞME'Yİ TURLADI https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-arapcesmeyi-turladi-5330/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Saha çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini de devam eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz beraberinde AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya ve teşkilat mensuplarıyla Arapçeşme sakinlerine konuk oldu. Mahalle esnaflarını dükkanlarında tek tek ziyaret eden Başkan Adayı Büyükgöz ve Milletvekili Hülagü hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi. Vatandaşların ve esnafların taleplerini dinleyen Başkan Adayı Büyükgöz, yeni dönemde hayata geçirilecek projeler ve belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi. 

AK KADINLARA TEŞEKKÜR ETTİLER 

Esnaflardan ve vatandaşlardan mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek isteyen Başkan Adayı Büyükgöz ve Milletvekili Hülagü esnaf turunun ardından AK Parti İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında seçim çalışmalarında önemli destekleri bulunan hanım kardeşlerine teşekkür eden Başkan Adayı Büyükgöz beraberinde Milletvekili Hülagü ile teravih namazını kıldıkları Arapçeşme Mevlana Camii cemaatiyle çay sohbeti yaptı.

GENÇLİK OTOBÜSÜNDE GEBZELİLERLE BULUŞTULAR 

Çay sohbetinin ardından kent meydanında bulunan ve Türkiye’nin ilk ve tek gençlik otobüsünde Gebzeli gençlerle buluşan Başkan Adayı Büyükgöz ve Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, konuk gençlerin sorularını cevaplandırdı. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bilal Durmuş Kurt’un ev sahipliğinde düzenlenen gençlik buluşmasında, katılımcı gençlere teşekkür eden Milletvekili Hülagü ve Başkan Adayı Büyükgöz, gençlere çeşitli hediyeler takdim etti.   

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kentsel dönüşümü vatandaşımızın lehine çözeceğiz https://gazetebirlik.com/haber/kentsel-donusumu-vatandasimizin-lehine-cozecegiz-5855/

Kentsel dönüşüm konusunda Kartallıların gönüllerini ferah tutmalarını isteyen Karakaya, kentsel dönüşümü vatandaşın lehine çözeceklerini ve işlemleri en kolay hale getireceklerini söyledi. Mimar Karakaya, “Vatandaşlarımız ellerinde belgeleri ile kapı kapı dolaşıyor. Kuracağımız sistemle bu olmayacak. Mahallelere kuracağımız kentsel dönüşüm ofisleri ile her şeyi kendi ikametlerinde rahatlıkla öğrenebilecekler” dedi.

HER DETAYI, HER BİREYİ DÜŞÜNDÜK

Projeleri hakkında bilgi veren Mimar Karakaya, “Çok sayıda projemiz var. Toplamda 100 proje ile Kartallı hemşerilerimin karşısına çıktım. 24 tanesi Kartal’a prestij katacak. Herkes için projemiz var. Kartal’daki her bir birey için detaylı düşünerek hazırladık. Kartal, son 15 yıldır kaderine terk edildi. Gerçekten hiçbir şey yapılmadı. Kartal, 15 yıllık makus talihini yenecek”  diye konuştu.

GÜÇLÜ KADROMUZLA GELİYORUZ

Yıllardır edindiği belediyecilik tecrübesini Kartal’da da uygulayacağını söyleyen Karakaya, “Belediyeyi öğrenmeye değil öğrenilmiş belediyeciliği uygulamaya geliyoruz. Farklı belediyelerde çok sayıda projeye imza attım. Hazırladığımız projeleri Kartal’da seçildiğimizde direkt uygulayacağız. Kadromuz güçlü. İşi ehline vereceğiz. Halkımızın içerisinde olarak sorunları, talepleri yerinde görerek çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KAĞITHANE'DE RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR https://gazetebirlik.com/haber/kagithanede-ramazan-paylasmaktir-9558/

Kağıthane'de bu ramazanda da gelenek değişmedi. Ramazan etkinliklerinin daimi adresi yine Merkez

Meydanı oldu. Kağıthane Belediyesi tarafından her gün iftardan sonra Merkez Meydanı'nda aileler

için etkinlikler düzenleniyor. Söyleşiler, dinletiler, geleneksel eğlencelerle geçen ramazan akşamları;

İstanbullulara unutulmaz anlar yaşatıyor. Kağıthane Belediyesi'nin ramazan etkinlikleri kapsamında

bu yıl Nihat Hatipoğlu, Bekir Develi, Hayati İnanç, Dursun Ali Erzincanlı, Eşref Ziya Terzi, Mustafa

Cihad, İbrahim Sadri gibi isimler ramazana özel Kağıthane Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak.

Kağıthane Belediyesi, etkinlik ajandasını internet sitesi üzerinden paylaştı.

Kağıthane Belediyesi bu ramazan çocukları da unutmadı. Merkez Meydanı'ndaki etkinliklerin dışında

her gün farklı bir mahallede çocuklara özel programlar da yapılıyor. Her gün farklı bir mahallede

iftardan önce düzenlenen etkinliklerle; çocukların ramazanı en güzel şekilde hatırlaması amaçlanıyor.

Orta oyunu, meddah, Karagöz-Hacivat, ateş gösterileri, palyaçolar ve maskotlar, yarışmalar ve çocuk

şarkılarından oluşan konserlerle çocuklar için ramazan bir başka anlam taşıyor.

Kağıthane'de iftar sofralarının bereketi de vatandaşlarla paylaşılıyor. Kağıthane Belediyesi'nin ev

sahipliğinde yeni kültür merkezinde gerçekleşen iftar programlarında mülki erkan, sivil toplum

kuruluşları, spor kulüpleri, sanat ve basın camiası, yöre dernekleri, çeşitli kurum ve kuruluşlar misafir

ediliyor. Ayrıca mobil iftar aracıyla ilçenin ana arterlerinde iftar saatinde vatandaşlara çorba

dağıtımlarına da başlandı.

Ramazanda ihtiyaç sahiplerinin de yüzleri güldü. Kağıthane Belediyesi tarafından ilçedeki tüm ihtiyaç

sahiplerine ramazan kumanyalarından dağıtıldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, etkinliklere katılarak ramazanın manevi iklimini her

yaştan vatandaşla paylaşıyor. Başkan Öztekin; '' Bu ramazanda da adresimiz yine aynı. Kağıthane

Meydanı'ndayız. Ramazanın birlik ve beraberlik iklimini en çok çocuklarımız hissetsinler istiyoruz. Her

gün çocuklarımıza özel programlarımız olacak. İftar sonraları yetişkinlere özel söyleşi, dinleti ve

gösterilerle Kağıthane Meydanı'nı dolduracağız. Aynı semaya el açıp, aynı duaya hep birlikte amin

diyeceğiz. Tüm hemşehrilerime hayırlı ramazanlar diliyor, sağlık ve huzurla bayrama kavuşmayı niyaz ediyorum'' diye konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya: Yakacık eski güzel günlerine dönecek https://gazetebirlik.com/haber/karakaya-yakacik-eski-guzel-gunlerine-donecek-7780/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya Kartallı hemşerileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Kartal’ın dört bir yanını karış karış gezen Mimar Karakaya’nın son durağı Yakacık oldu. İlk olarak Yakacık meydanında bulunan AK Nokta’yı ziyaret ederek burada partililerle buluşan Karakaya, Yakacık Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

YAKACIK ESNAFI KAZANACAK

Kartal için çok özel projeleri olduğunu anlatan Mimar Karakaya, Kartal’ın genelinde olduğu gibi Yakacık’ın da kaderine terk edilerek 15 yılının heba edildiğini söyledi. Yakacıklılara müjdeli haberinin olduğunu söyleyen Mimar Karakaya, “Aydos’a çok ama çok güzel bir sosyal tesis yapacağız. Burası sadece Yakacıklının sadece Kartallının değil tüm İstanbulluların hatta çevre illerden gelen vatandaşların uğrak yeri olacak. Bu projemiz ile Yakacık esnafı da kazanacak. Yakacık eski güzel günlerine dönecek” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fatma Kurtuluş: "Bize bırakılan emaneti en iyi şekilde korumalıyız!" https://gazetebirlik.com/haber/fatma-kurtulus-bize-birakilan-emaneti-en-iyi-sekilde-korumaliyiz-3233/

Kurtuluş mesajında şu ifadelere yer

verdi: “Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşımızın

kabul edilişinin 103. yılını gururla ve heyecanla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu

anlamlı günde, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha hissediyor, geçmişimize

olan saygımızı ve vatan sevgimizi daha da derinleştiriyoruz. İstiklal Marşı, milli

mücadelemizin en önemli belgesi olarak tarihimizde özel bir yer tutar. Mehmet Akif Ersoy'un

muhteşem kaleminden dökülen bu destansı eser, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık

tutkusunu en güzel şekilde ifade eder. O günlerde yaşanan zorlu mücadele, milletimizin azmi

ve kararlılığıyla aşılmış, vatan topraklarının sonsuza kadar özgür kalacağına olan inancımızı

pekiştirmiştir.

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Bugün, İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde, geçmişteki kahramanlarımızın mirasına

sahip çıkmanın ve onların bize bıraktığı emaneti en iyi şekilde korumanın önemini bir kez

daha hatırlatmak istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde, ülkemizi daha ileriye taşımak için

mücadele etmeli, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere güçlü bir

miras bırakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl

dönümünü bir kez daha kutluyor, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde şehit

düşenleri rahmetle anıyor, aziz milletimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya, dur durak bilmiyor https://gazetebirlik.com/haber/karakaya-dur-durak-bilmiyor-4926/

Mimar Karakaya bu kapsamda Saraylar Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Karakaya’ya AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı, meclis üyesi adayları da eşlik etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Mimar Karakaya, mübarek Ramazan ayını da kutladı. Saraylar Caddesi’nde karşılaştığı hemşehrileriyle de sohbet eden Karakaya, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için destek istedi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ'DEN TERMİNAL ESNAFLARINA ZİYARET https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgozden-terminal-esnaflarina-ziyaret-6599/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sahada gün boyu ziyaretler yapan ve Cumhur İttifakı’na Gebzeli seçmenlerden destek isteyen Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Şehirler Arası Otobüs Terminali esnaflarına konuk oldu. AK Parti ilçe teşkilatlarıyla birlikte terminale giden Başkan Adayı Büyükgöz, seyahat acenteleri ofislerini tek tek dolaştı. 

TERMİNAL ESNAFINDAN TEŞEKKÜR 

Terminal esnaflarına hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, terminalde bulunan vatandaşlarla da sohbet ederek Ramazan ayını tebrik etti. Belediye çalışmaları ve projelerinin yanı sıra yeni dönemde ilçeye kazandırılacak projeler hakkında bilgi veren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, terminal esnaflarının talep, görüş ve önerilerini dinledi. Çalışmalarında başarılar dileyen terminal esnafları, terminale modern bir görünüm, Güzide Kafe ve Restoran kazandıran Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’e teşekkür etti. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya: Cevizli kültür merkezini geliyor ve yapıyoruz https://gazetebirlik.com/haber/karakaya-cevizli-kultur-merkezini-geliyor-ve-yapiyoruz-4513/

Kültür merkezi adı altında başlayan çalışmaların bir türlü bitirilemediğini söyleyen Mimar Karakaya, “Defalarca imar değişikliği yaptılar. Defalarca ihale gerçekleştirdiler. Ama bitiremediler. 15 yılda neler yaptık biz neler. Uzaya adam bile gönderdik” dedi.

KARTAL HALKI BEKLİYOR

Mimar Karakaya, “Her şey var ama yapacak irade yok. Vatandaştan kopuk, beceriksiz, iş bilmez, belediyeciliği bilmeyen insanların eline verdiğimizde burası 15 yıl mezbelelik olarak kalır. Ama biz geldiğimizde burayı Cevizli ve Orhantepe’nin kullanacağı çok güzel bir mekan haline getireceğiz. Kapalı pazar yeri, nikah salonu, taziye yeri, kütüphane, spor merkezi ve otopark düşünüyoruz. Cevizli halkı bekliyor. Orhanlı Halkı bekliyor. Kartal halkı bekliyor. Allah izin verirse geliyoruz ve yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kartal yamaç paraşütünün merkezi olacak https://gazetebirlik.com/haber/kartal-yamac-parasutunun-merkezi-olacak-6660/

Mimar Hüseyin Karakaya, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Cevizli Mahallesi’nde ziyaretler yapan Mimar Karayakaya, Yamaç Paraşütü Tandem Pilotu Elif Açıcı ile samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Açıcı ile havacılık ve atlama üzerine konuşan Mimar Karakaya, kendisinin de bir paraşütçü olarak gökyüzünün eşsiz manzarası eşliğinde yeryüzüne indiğini söyledi. İstanbul’un en yüksek noktası olan Aydos’ta sosyal tesis planladıklarını söyleyen Karakaya, Kartal’ı yamaç paraşütünün merkezi yapacağını söyledi. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Başkan Adayı Altıtok, Beylikdüzü'nde rüzgar gibi esiyor https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-altitok-beylikduzunde-ruzgar-gibi-esiyor-128/

Gerçekleştirdiği özverili çalışmaları ile ve yaptığı ziyaretlerle siyasi arenada büyük ses getiren başkan adayı Altıtok, seçim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün bir dizi ziyaretlerde bulunan Altıtok, çalışmalarına ilişkin verdiği kısa bilgilendirmede şunları söyledi:" 31 Mart yerel seçimleri çok az bir süre kaldı. Bizler de bu süreyi en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Saha çalışmalarımızla halkımızın nabzını tutmaya çalışırken, kurum, kuruluş ziyaretlerimizle de plan ve projelerimizden bahsediyoruz. Geçtiğimiz günde İstanbul 3.Bölge Millet Vekilimiz Sayın Doğa Demir ile birlikte Beylikdüzü'nde küçük çocuklarımızla bir araya gelerek Yeşilay Haftasını kutladık. Hemen akabinde 3.Bölge M.v. Sayın Doğan Demir ve Meclis üyesi Adaylarımız ile birlikte Kader Mahkumları Derneği'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Nejdet Yüksel'den çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Son olarak Gürpınar Cem Evi'ni ziyaret ederek Cem Evi Başkanı Ali Dalgın ile görüştük. Sorun, öneri ve taleplerini dinledik. Oldukça verimli ve bilgilendirici bir gün geçirdik. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Mimar Karakaya'dan 18 yaş sürprizi https://gazetebirlik.com/haber/mimar-karakayadan-18-yas-surprizi-6555/

31 Mart günü ilke kez oy kullanacak gençleri ziyaret eden Kartallılar, yapılan jest karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. 18 yaş pastasıyla birlikte gençlerin kapısını çalan Mimar Karakaya, doğum günlerini kutladı. Hayırlı ve sağlıklı ömürler dileyen Mimar Karakaya, “İlk kez oy kullanacak kardeşlerimize sürpriz yapmak istedik. Hem ilk kez oy kullanacak olmaları sebebiyle heyecanlarını yenmelerini istedik hem de desteklerini istedik” dedi. 

GENÇLERİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ

“Gençlerimiz bizim canımız” şeklinde konuşan Mimar Karakaya, “Gençlerimiz için hazırladığımız projelerle yüzlerini güldüreceğiz. Gençlerimiz bizimle hak ettikleri hizmete, değere kavuşacak. Biz de 1 Nisan sabahıyla birlikte gençlerimize hizmet edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Buna inancımız tam. İşimiz, gücümüz hizmet olacak” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya gençlerle buluştu https://gazetebirlik.com/haber/karakaya-genclerle-bulustu-8578/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. Saraylar Caddesi’nde esnaf ziyareti yapan Mimar Karakaya,  iftar sonrasında da çalışmalarına devam etti. Kartallılar ile kucaklaşan Mimar Karakaya, kafe ve restoran ziyaretleri yaparak gençlerle buluştu. Projelerini anlatan ve gençlerle sohbet eden Karakaya, 15 yılda gençlerin de unutulduğunu söyledi.  Birbirinden prestijli projelerle Kartallıların ve gençlerin karşısına çıktığını belirten Mimar Karakaya, “Biraz daha sabredin. 1 Nisan sabahından itibaren kentteki değişen atmosferi hissedeceksiniz” dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kartal'ı adaletle, birlikte yöneteceğiz https://gazetebirlik.com/haber/kartali-adaletle-birlikte-yonetecegiz-3898/

MHP Kartal İlçe Başkanı Zübeyir Kurt’un eşlik ettiği buluşmada Mimar Karakaya, “Arkamızda sayın Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli var. Her türlü sıkıntıyı aşarız inşallah. Kartalımızı adaletle, birlik ve beraberlikle yöneteceğiz” dedi.  Mevcut Kartal Belediyesi yönetimini eleştiren başkan adayı Karakaya, “Yapacak çok işimiz diye bir pankart gördüm. Doğrudur. Çünkü hiç bir iş yapmadılar” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gençlere yönelik projelerini açıklayan Mimar Karakaya, “Çocuklarımız, gençlerimiz sokakta kalmasın. Büyük bir spor merkezi yapacağız. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Üniversiteye gidecek. Bir dil ve bir enstrüman bilecek. Kendini geliştirecek ki dünya ile rekabet edelim” ifadelerini kullandı.

PAZARLAR İÇİN MOBİL KREŞ MÜJDESİ

Karakaya, “Engelli ve yaşlılarımız için mekânlar yapacağız. Bu mekânlar aynı zamanda engelli ya da yaşlı bireyi olan ailelerin de buluşma ve rahatlama noktası olacak. Hem burada dertleşecek hem de birlikte çözüm üretmek için bilgi paylaşımı yapacaklar Her mahallenin ortak kullanacağız pazarlar yapacağız. Ve o pazarlara mobil kreşler yapacağız. Aileler çocuklarını oraya bırakacak ve rahat rahat alışverişlerini yapacaklar” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Erzincanlılar Karakaya'yı bağrına bastı https://gazetebirlik.com/haber/erzincanlilar-karakayayi-bagrina-basti-279/

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, Erzincanlılara misafir oldu. Karakaya’yı içtenlikle ağırlayan Erzincanlılar, desteklerini bildirdiler. Erzincan Tercan ve Köyleri Yardımlaşma Derneği’ne misafir olan Mimar Karakaya, “1 Nisan sabahı belediyeyi öğrenmeye değil, belediyeye tecrübelerimizi aktarmaya geliyoruz. Bizim tecrübemiz, projelerimiz Kartal’ı, İstanbul’un markası haline getirmeye yeter. İşi ehline teslim edip iyi bir yönetici olacağım. Belediye başkanı çalışkan olmalı. Böyle olmazsa 15 yılda olduğu gibi Kartal köy olur ve olmaya devam eder” ifadelerini kullandı.

PIRLANTA GİBİ KARTAL’I ÇÖP HALİNE GETİRDİLER

Herkesi kucaklayan, rahatlıkla ulaşılabilen bir başkan olacağını açıklayan Karakaya, “Kartal sanayinin, eğitimin, ticaretin, siyasetin merkezi olan kadim bir ilçe iken köy görüntüsüne sahip durumda. Pek çok çok ülke ve şehir gezdim. Ama Kartal bambaşka bir yer. Pırlanta adeta. Ama işlemesini bilmeyen ellerde çöp haline geldi” diye konuştu.

HÜSEYİN BAŞKANIN DERDİ VAR

AK Parti Kartal İlçe BaşkanıNimet Gündoğdu, “Dertli olmak lazım. 3 dönemdir Kartal’ı CHP’li başkanlar yönetiyorlar. Ama işin ehli değil. Hüseyin başkan 20 farklı ülkede güzel projelere imza attı. İstanbul’da da belediyelerde güzel işler yaptı. Tecrübesi, bilgisi, birikimi, derdi her şeyi var. İstanbul’u Muradına Kartalı mimarına kavuşturalım” dedi.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI ALTAN'DAN RAMAZAN AYI MESAJI! https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-altandan-ramazan-ayi-mesaji-5131/

Başkan Adayı Altan mesajında şunları söyledi:"İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. On bir ayın sultanı bu özel ayın, güzel Ordu’muzda en güzel şekilde yaşanacağına, kardeşlik sofralarının kurulacağına ve dayanışmanın her zamanki gibi kendini göstereceğine can-ı gönülden inanıyorum.


Beraberliklerimizin ve muhabbetimizin bereketlenmesi için Ramazanlar oldukça önemli bir fırsattır.Bu duyu ve düşüncelerle, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan ayının başta Sultangazimize olmak üzere ülkemize ve tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum"dedi.]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Karakaya'dan kentsel dönüşüm sözü https://gazetebirlik.com/haber/karakayadan-kentsel-donusum-sozu-4345/

Karakaya, Cesaretsiz, korkak, beceriksiz bir belediye başkanlığı yapmayacağız. Burada yaşayan herkesin hizmet alma hakkı vardır ve biz bunu yerine getireceğiz” dedi. Mimar Karakaya, “Biz belediyeciyiz. Kartal'da müteahhitlerin vatandaşları mağdur etmesine müsaade etmeyeceğiz. Enkazı bırakıp kaçmasına izin vermeyeceğiz. Belediyenin şirketi ile belediyenin kontrolü altında olacak” şeklinde konuştu.

DOLU DOLU BİR EKİPLE GELİYORUZ

“Kartal’ın sorunlarını biliyoruz” diyen Mimar Karakaya, “Biz bu konuda çok hazırlıklıyız. İnşallah halkımızın da teveccühü ile 31 Mart akşamı Kartal’ı alacağız. Kartal’ın makus talihi değişecek. İyi bir kadromuz var. Dolu dolu bir ekiple geliyoruz. Genci yaşlısına sokaktaki canlıya kadar herkese dokunan bir projemiz var” ifadelerini kullandı.

KARTAL CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Seçim projeleri hakkında bilgiler veren Mimar Hüseyin Karakaya, birçok ulusal ve uluslararası projede görev aldığını söyleyerek 100 projeden 24 tanesinin prestijli proje olacağını açıkladı. Kartal’a yakışacak projelerle çalışmalara başladıklarını söyleyen Karakaya, “İstanbul’un ilçelerinden hatta çevre illerden de vatandaşlarımız Kartal’ı ziyaret edecek ve Kartal bir cazibe merkezi hâkline gelecek” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI ÇOBANOĞLU'NDAN RAMAZAN AYI MESAJI! https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-cobanoglundan-ramazan-ayi-mesaji-3288/

Başkan Adayı Çobanoğlu mesajında şunları söyledi:" Ramazan Ayı, Rabbimizin af, mağfiret, lütuf ve kereminin doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı aydır.


Bu mübarek ayda bizlere düşen görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız.

Bu vesileyle vatandaşlarımızın Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, sağlık, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum"dedi.]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Erzurumluların Karakaya'ya desteği tam https://gazetebirlik.com/haber/erzurumlularin-karakayaya-destegi-tam-566/

Dernek üyeleriyle sohbet eden Karakaya’ya, Erzurumlular tam destek verdiklerini açıkladı. Erzurum Aşkale Yaylımlı Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Irmak, “Allah yolunu açık etsin her zaman destekçiniziz” dedi.  Ziyarette Erzurum türküleri söylenirken Karakaya da söylenen türkülere eşlik etti.

ÇOK ŞÜKÜR KARDEŞÇE YAŞIYORUZ

Mimar Karakaya, “Türkiye öyle bir mozaik ki her dili her mezhebi bünyesinde barındırıyor ve çok şükür kardeşçe yazıyoruz. Çevremizdeki, bölgemizdeki sıkıntıları görüyorsunuz. İnşallah biz bu sıkıntıları yaşamayacağız” dedi.

AYRIM YAPMADAN YÖNETECEĞİZ

Hiçbir ayrım yapmadan Kartal’ı adaletle yöneteceğini ifade eden Mimar Karakaya, “Bölgecilik yapmadan tüm kardeşlerimizi kucaklayarak hizmet edeceğiz. Kendini beğenen kibirli, ulaşılamayan bir başkan olmayacağım. Bilgisini kartal için insanlık için sunan bir başkan olacağım” diye konuştu.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI ALTITOK'TAN RAMAZAN AYI MESAJI! https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-altitoktan-ramazan-ayi-mesaji-5471/

İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği, derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz Ramazan ayının gelmesi ile dinimizde ve kültürümüzde büyük bir yere sahip olan “yardımlaşma ve paylaşma” konularındaki hassasiyet daha da artmaktadır. Hiç şüphesiz ki Ramazan ayının manevî atmosferi, yapılan yardımları da bereketlendirmektedir.


Bu mübarek ayda bizlere düşen en büyük görev yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzelliğini en güzel şekilde yaşayıp yaşatmaktır. Çünkü bizler “Komşusu açken tok yatan bizden değildir." düsturuyla hareket eden bir dinin mensuplarıyız. Yardımlaşma ve dayanışma kültürünü en güzel yaşatan millet olarak Ramazan ayı boyunca da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerekli yardımları sağlayarak gönüllerine dokunalım. İhtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza elimizi uzatalım.

Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tutacağımız oruçların ve yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Başta İstanbullu hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam Âleminin Ramazan Ayını tebrik ediyorum"dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Ekinci: Kartal'a mimar eli dokunacak https://gazetebirlik.com/haber/ekinci-kartala-mimar-eli-dokunacak-1080/

AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, “Kartal’a mimar eli dokunacak. İstanbul’da da Murat Kurum kazanacak. Ve merkezi hükümetimizle Kartal’ı depremi hazırlıklı hale getireceğiz” dedi. Kartal Topselvi’de yaşayan Elazığ Madenlilerle buluşan Ekinci, CHP yönetiminin kentsel dönüşüme engel olduğunu söyledi. Ekinci’ye AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya ve AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu eşlik etti.

REKLAMA VAR, KENTSEL DÖNÜŞÜME YOK

CHP yönetiminin başta deprem bölgeleri olmak üzere kentsel dönüşüm projelerine engel olduğunu söyleyen Ekinci, “CHP bu işi yapamaz. 5 yıldır yaptıkları bir dönüşüm yok. CHP’li yönetimden önce KİPTAŞ, TOKİ gibi çalışılıyordu. Reklama milyonlar harcıyorlar ama kentsel dönüşüme ayırmıyorlar. Üstelik kentsel dönüşüme götürdüğümüz alanlara da karşı çıkıp iptal ettiriyorlar. Allah vizyon sahibi başkanlarımıza İstanbul'un sorunlarını çözmeyi nasip etsin” dedi.

24 PRESTİJLİ PROJE

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya ise “Kartal’ı yeniden canlandıracak ve eski günlerine kavuşturacağız. Kartal kaderine terk edilmişlikten çıkacak. Uzman ekibimizi topladık. 10 günde 100 projeyi hazırladık. 24 tanesi prestij projesi olacak” diye konuştu. Kentsel dönüşümde kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Karakaya, “Müteahhitlerin işlerini bırakmasına ve vatandaşı mağdur etmesine de izin vermeyeceğiz” dedi.

KAPIMIZ DA GÖNLÜMÜZ DE HERKESE AÇIK

Mimar Hüseyin Karakaya, “Kapımız da gönlümüz de herkese açık olacak. Sizlerin vereceği destek ve gayretle Kartal’ı hak ettiği yere taşıyacağımıza söz veriyorum. Siz değerli hemşehrilerimden desteğinizi bekliyorum. İnşallah Kartal hak ettiği değeri bulacak. Bizim buna inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ KOMŞULARINI TİYATRO İLE BULUŞTURUYOR https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesi-komsularini-tiyatro-ile-bulusturuyor-3036/

Kartal Belediyesi, Kartallı sanatseverleri birbirinden farklı kültür sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Mart ayı programı kapsamında iki farklı tiyatro oyunu, Kartallı seyircisi ile buluştu.


“55 Metrekare” Oyunu ile Kartallılar, Evli Çiftin Trajikomik Hikayesine Şahit Oldu

Etkinliklerin ilki, Tarık Şerbetçioğlu’nun kaleme aldığı ve yönettiği, Feriha Eyüboğlu ve İskender Bağcılar’ın başrollerini paylaştığı, ‘55 Metrekare’ adlı tiyatro oyunu oldu. Hürriyet Kültür Merkezi’nde iki perde olarak yaklaşık 1 buçuk saat sahnelenen oyun, izleyenlerden tam not aldı.

Macit ve Ceyda mutluluğu geç de olsa yakalamış yeni evli bir çifttir. Yeni evlerine taşındıkları gün, Ceyda’nın pek geçimli biri olduğu söylenemez. Annesi Bahriye Hanım, Macit’in delidolu, bir o kadar da hayat enerjisi yüksek, amcası Kamuran Bey ve en yakın arkadaşları Gülfem ve Kenan bir araya gelirse her güzel başlayan şey gibi, zamanla içinden çıkılmaz durumlar gelişir. Güldürürken düşündüren oyunda; bu altı insan 55 metrekarede hayatı sorgularken seyirciye de yer yer kahkahalarla güldürüyor ve yer yer hüzünlendiriyor. 

“Kim Haklı” Adlı Oyun, Kahkaha Tufanı Estirdi

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Mart ayı programı kapsamında izleyicisi ile buluşan ikinci etkinlik ise “Kim Haklı” adlı tiyatro oyunu oldu.

Murat Güleç’in yazdığı ve Ali İhsan Bozdemir’in yönettiği oyun, Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde sergilendi. 

İki perdeden oluşan ve bir buçuk saat süren oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Birbirlerine olan tahammüllerini yavaş yavaş yitirmeye başlayan çiftin; yakın arkadaşlarının, ayrılıklarını engellemek için ellerinden geleni yapmalarını konu alan oyunda, sanatseverler salonu doldurdu. Kartallı seyirci oyun boyunca kahkahalarına hâkim olamadı. Oyunun sonunda ise sanatçılar, sergiledikleri muhteşem performanstan dolayı dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, programın sonunda sahneye çıkarak oyunculara Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdim etti ve tüm izleyicilere teşekkür ederek, Kartal Belediyesi’nin, Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.  
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
DEMİRCİ'DEN FATİH CADDESİ ÇIKARMASI https://gazetebirlik.com/haber/demirciden-fatih-caddesi-cikarmasi-3802/

Yüzlerce kişilik grubunun çalışmaya eşlik ettiği Demirci; cadde esnaflarıyla ve kendisine teveccüh

gösteren vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Caddede kendisini gören Çayırova’lıların yoğun ilgisi

sebebiyle program yaklaşık 3 saat sürdü.

Çok kalabalık bir program gerçekleştiren Demirci, çalışmanın sorunsuz bir şekilde geçmesi için

destek veren emniyet güçlerine Çayırova’lılara teşekkür etti.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GEBZE ZABITASINDAN KASAP DENETİMLERİ https://gazetebirlik.com/haber/gebze-zabitasindan-kasap-denetimleri-1832/

 Zabıta ekipleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve hijyen belgesinin yanı sıra etlerin rengi, kokusu, soğuk hava depolarında muhafaza şartları, kesim tarihleri ile nereden temin edildikleri, sakatat ve kanatlı hayvan etlerinin son kullanma tarihleri, karkas etlerde yetkili kesimhane mührü olup olmadığı,  özellikle soğuk hava depolarında etlerin yerle temasının olmaması, askıda et aralığı arasında mesafelerin olması,  duvar ve benzeri yerlere temas etmemesi, müşteriyi aydınlatıcı fiyat listesi olup olmadığı gibi konularda denetim yaparken esnafları da kurallara azami özen göstermeleri hususunda uyarılarda bulundu. Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçe sakinlerinin temiz ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak adına denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirilirken konu ile ilgili vatandaşların şikayet, görüş ve önerilerini 0262 642 04 30 ve Alo 174 nolu telefon numaralarına iletmeleri çağrısında bulundu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Yiğido Karate'nin gurur günü https://gazetebirlik.com/haber/yigido-karatenin-gurur-gunu-2175/

Kulüp Başkanı Mehmet Kör’ün ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya, hocalar, sporcular ve aileleri katıldı. Mimar Hüseyin Karakaya, yaptığı konuşmada gençlere yönelik yapacakları hizmetleri anlattı. 

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

“Bizim nesillerimizin geleceği için ne gerekiyorsa yapacağız” diyen Mimar Karakaya, “Kütüphane yapacağız. Bedava internet, çay ve poğaça olacak. Spor merkezi yapacağız. Her türlü sporu yapabilecekler. Amatör spor kulüplerimiz için altyapı hazırlayacağız” şeklinde konuştu. Teknoloji üssü kuracaklarını belirten Karakaya, “Kendilerini geliştirecekler. Bol bol kitap okuyacaklar. Sonra bu gençler arasından neler çıkacak neler. Lisede okul birincisi oldum. Çok kitap okuyarak başardım bunu. Çocuklarımız kitap okuyacak ama siz de destek vereceksiniz. TV’yi interneti kapatıp siz de onlarla beraber okuyacaksınız” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN SİTE SAKİNLERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesinden-site-sakinlerine-ilk-yardim-egitimi-2426/

Söz konusu eğitimler kapsamında Kartal Esentepe’de bulunan Pera Park Sitesi’nde ikamet eden vatandaşlar için ilk yardım eğitimi düzenlendi. 


Kartal Belediyesi İlk Yardım Merkezi Eğitmeni Sevinç Hellaç tarafından verilen “İlk Yardım Farkındalık Semineri” yaklaşık iki saat sürdü. 

Eğitimde temel ilk yardım bilgilerinin yanı sıra; olası bir kaza, yaralanma, boğulma, yanık vb. gibi durumlarda yapılması gerekenler sırasıyla anlatıldı. 

Eğitmenin sunum ile desteklediği seminerde site sakinlerine; hasta veya yaralının önce hava yolu açıklığının kontrol edilmesi gerektiğinin üzerinde önemle duruldu. Solunumunun ve dolaşımının mutlaka sağlanması gerektiğini belirten Hellaç, boğaza cisim kaçması gibi durumlarda neler yapılabileceklerini bir site sakininin yardımı ile gösterdi. 

Olası bir kaza veya yaralanma durumunda olayın sağlık kuruluşlarına bildirilmesi ve hastaya, yaralıya temel yaşam desteği verilmesinin öneminin de anlatıldığı eğitimde; 112’nin nasıl aranacağı ve bir kişinin sadece bu görevle ilgilenmesi gerektiği aktarıldı. 

Eğitimin uygulamalı bölümünde ise site sakinlerine cisim kaçması, kanamalara müdahalenin yanı sıra; boğulma, yanık, sıcak çarpması, şok, donma, yaralanmalar konusunda da bilgi verildi ve bu tür durumlarda neler yapacakları anlatıldı.  

Eğitimin sonunda site sakinleri; acil durumlarda ilk müdahaleyi kendilerinin yapabilmesi amacıyla Kartal Belediyesi’nin verdiği eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere tüm Sağlık İşleri müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Daha sonra Kartal Belediyesi personeli tarafından tüm katılımcılara belediyenin ilk yardım kiti hediye edildi.
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Darıca'nın diş hastanesi projesi hazır! https://gazetebirlik.com/haber/daricanin-dis-hastanesi-projesi-hazir-4405/

Kurtuluş, “Çocuk

dişlerinin ücretsiz çekildiği yepyeni ‘Darıca Belediyesi Diş Hastanesi’nde genel anestezi

eşliğinde inşallah işlemlerimizi tamamlayacağız. Hastanemiz projesi ile hazır” dedi.

Sabahın erken saatlerinde başladığı saha çalışmalarına, gece geç saatlere kadar devam eden

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Fatma Kurtuluş, Darıca Bir

Umut Engelliler Derneği’nin yeni yerinin açılışına katıldı. Açılışta dernek üyelerinden Zeynep

Asya ile karşılaşan Kurtuluş, çok mutlu oldu. Dernek üyesi Zeynep Asya’nın 5 yıldır hastası

olduğunu söyleyen Başkan Adayı Kurtuluş, “Zeynep Asya ile birbirimizi tanıdığımız için

yüzümüzde güller açıyor. Zeynep tam beş senedir takipli hastam. Birlikte büyüdük. Yine diş

tedavilerini yapacağız tabi ki. Çocuk dişlerinin ücretsiz çekildiği yepyeni ‘Darıca Belediyesi

Diş Hastanesi’nde genel anestezi eşliğinde inşallah işlemlerimizi tamamlayacağız. Ortodonti,

pedodonti, periodontoloji çene cerrahisi ve protez dallarında, belediye bünyesinde hizmet

verecek diş hastanemizi projesiyle hazırladık. İnşallah göreve geldiğimizde en kısa sürede hayata geçireceğiz' dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA'DA https://gazetebirlik.com/haber/unal-karaman-cayirovada-232/

Karaman, önce iftar programında Şevki Demirci ile beraber

ilçedeki spor dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecek. Daha sonra

20:30’da bir dönem formasını giydiği ve teknik direktörlüğünü yaptığı

Trabzon Spor’un Çayırova’daki temsilcileri Trabzonlular Derneğine

geçerek, Şevki Demirci’nin proje sunum toplantısına katılacak ve

Trabzon’lular ile özlem giderecek.

Programına 21:30’da Çayırova Konya’lılar Derneğine geçerek,

devam edecek olan Ünal Karaman proje sunum toplantısında

hemşehrileriyle birlikte olacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kartal'ımızı STK'larımızla beraber yöneteceğiz https://gazetebirlik.com/haber/kartalimizi-stklarimizla-beraber-yonetecegiz-2204/

Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Mimar Karakaya, Kartal Erzurum İspir ilçesi Karakoç Köy Derneği’ne misafir oldu. Kartal merkezdeki dernek lokalinde gerçekleşen buluşmaya Karakaya’nın yanı sıra Dernek Başkanı Muhammet Özmen, AK Parti Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Selvi, meclis üyesi adayları ve dernek üyeleri katıldı.

YENİ KARTAL’A MERHABA DİYECEĞİZ

Mimar Hüseyin Karakaya, Kartal’da bir yönetim sorunu olduğunu vurgulayarak, “Kartal açık ve net bir şekide yönetilemiyor. İnşallah biz buna 31 Mart’ta son vereceğiz. Kamu ve sivil toplum kuruluşlarımızın birlikteliğinde yeni bir Kartal’a merhaba diyeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarının ve hemşehri derneklerinin bir kentin gelişimi için rolü yadsınamaz. İnanıyoruz ki elbirliği vererek 15 yıllık kötü yönetilen Kartal’ımızı küllerinden yeniden yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.

FIKRALARIYLA GÜLDÜRDÜ

Öte yandan anlattığı esprili fıkralar ile bilinen Karakaya, dernek lokalinde anlattığı fıkralar ile Kartallı hemşehrilerini güldürdü. Erzurum fıkraları anlatan Karakaya, “Karadenizli hemşehrilerimizin fıkraları meşhurdur. Ama Erzurum fıkraları da en az Karadeniz fıkraları kadar eğlenceli ve güzeldir” şeklinde konuştu.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GEBZE'DE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR https://gazetebirlik.com/haber/gebzede-ramazan-senlikleri-basliyor-715/

Gebze Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in başlamasıyla birlikte kentin dört bir yanında birbirinden farklı etkinlikler düzenliyor. Gebze Belediyesi, Ramazan ayı boyunca k düzenlediği etkinlikler ile kente yeni bir renk katıyor. ‘Mahallemde Ramazan Şenliği Var’ etkinliği ile çocukları unutulmaz bir Ramazan yaşatmaya hazırlanan Gebze Belediyesi bu vesile ile geleneksel sahne oyunları kültürünü de Ramazan ayı boyunca yaşatmaya devam edecek. Şenlik kapsamında 19 farklı mahallede çocuklar ile buluşacak olan Gebze Belediyesi Karagöz ve Hacivat, Meddah, İbiş ve Maskot gösterileri ile Ramazan-ı Şerif’i şenlendirecek. 

MAHALLE MAHALLE PROGRAM LİSTESİ 

Saat 16.30 itibari ile başlayacak olan Şenlik programı ise şu şekilde: “13 Mart Çarşamba Günü, Osmanyılmaz Mahallesi İnönü Ortaokulu Bahçesi, 14 Mart Perşembe Günü, Tatlıkuyu Mahallesi Molla Fenari İmam Hatip Lisesi, 17 Mart Pazar Günü, Beylikbağı Mahallesi Fatih İmamhatip Ortaokulu, 18 Mart Pazartesi Günü, Arapçeşme Mahallesi Yunus Emre Ortaokulu, 19 Mart Salı Günü, Köşklüçeşme Mahallesi Orhan Gazi İlkokulu, 20 Mart Çarşamba Günü, İstasyon Mahallesi Bilim Sanat Merkezi Önü, 21 Mart Perşembe Günü, Pelitli Köyü-Molla Fenari Köyü-Cumaköy, 22 Mart Cuma Günü, Mevlana Mahallesi İlker Ağçay İlköğretim Okulu, 23 Mart Cumartesi Günü, Barış Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, 25 Mart Pazartesi Günü, Kirazpınar Mahallesi Alparslan İlkokulu, 26 Mart Salı Günü, Yavuz Selim Mahallesi Yavuz Selim İlkokulu, 28 Mart Perşembe Günü, Tavşanlı Muallimköy, 29 Mart Cuma Günü, Ulus Mahallesi Klavuz Gençlik Arkası Otopark, 2 Nisan Salı Günü, Cumhuriyet Mahallesi Ertuğrul Gazi İlkokulu, 3 Nisan Çarşamba Günü, İnönü Mahallesi Fevzi Çakmak İlkokulu, 4 Nisan Perşembe Günü, Güzeller Mahallesi Dumlupınar İmam Hatip, 5 Nisan Cuma Günü, Yenikent Mahallesi Sultan Ayhan İlkokulu, 6 Nisan Cumartesi Günü, Hürriyet Mahallesi Hürriyet İlkokulu Bahçesi, 7 Nisan Pazar Günü, Sultan Orhan Mahallesi Kroman Çelik İlkokulu Bahçesi.”


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN BÜYÜKGÖZ YENİ DÖNEMDE PROJE YAĞMURUNA HAZIRLANIYOR https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukgoz-yeni-donemde-proje-yagmuruna-hazirlaniyor-1398/

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, önümüzdeki 5 yıllık hizmet döneminde Gebze’ye damgasını vurmaya hazırlanıyor. Gebzelilerin teveccühüyle göreve geldiği 5 yıllık hizmet döneminde ilçenin kronikleşen yapısal sorunlarını çözmek üzere çalışmalar yapan ve adeta bir ‘sessiz devrim’ gerçekleştiren Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ikinci 5 yıllık icraat döneminde Gebze’yi adeta proje yağmuruna tutmaya hazırlanıyor.  İlk 5 yıllık dönemini, “Gebze’nin gelecek 50 yılını planladık. 

50 YILLIK HİZMETİ 5 YILA SIĞDIRDIK 

Her konuda sağlam işler yaparak Gebze’nin şehircilik altyapısını sağlamlaştırdık. Şehrin omurgasını oluşturan yapılaşma hak ve standartlarını belirledik.  Gebze’de mülkiyet problemini yok düzeyine indirdik” sözleriyle tanımlayan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze Belediyesi’nin bütçesiyle ancak 50 yılda yapabileceğimiz hizmetleri 5 yılda Gebze’mize kazandırdık. 

GEBZE İÇİN KOŞMANIN TAM ZAMANIDIR 

Şimdi Türkiye Yüzyılı’ndayız. Yürümek değil, koşmamız gerek. Kentsel yenilenme için tam zamanıdır. Uyumun bereketini artırmanın tam zamanıdır. Kültür sanatı çoğaltmanın tam zamanıdır. Spor ve eğitimle Gebze’yi geliştirmenin tam zamanıdır. Gebze için, Kocaeli için, Türkiye için Koşmanın tam zamanıdır” ifadelerini kullandı.  

IŞIĞI PARLAYAN BİR GEBZE İÇİN ÇALIŞMAK  

“Büyük bir heyecanla, Tam zamanı olduğunu düşündüğümüz, bütün şehircilik hizmetleri için Türkiye Yüzyılı şehirleri içinde ışığı parlayan bir Gebze için Yüzlerce proje hazırladık. Her yeri ve herkesi ilgilendiren şehircilik projelerimizle, yeni menzillere varmak için Allah’ın izniyle hazırız kararlıyız” diyen Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’ün yeni dönemde, Gebze’nin Türkiye Yüzyılında yıldızını parlatacak, damgasını vuracak projelerden bazıları… 

BELEDİYENİN ÖZ KAYNAKLARIYLA

Gebze Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçirilmesi hedeflenen projelerin başında gelenler ise şöyle: “Kirazpınar Toplu Konutları: 67 bin 500 metrekare alan üzerinde 320 daire, 64 ticari birim, kapalı-açık otoparklar; Balçık Küçük Sanayi Sitesi: 350 bin metrekare alan üzerinde sanayi sitesi birimleri, ticari birimler ve sosyal donatılar; Pelitli Lojistik Merkezi: 47 bin 500 metrekare alanda kamyon TIR parkı, yedek parça satış alanı, sosyal donatılar; Belediye Önü Otopark-Çevre Düzenleme: Güzeller’de 13 bin metrekare alan üzerinde; Sultan Orhan Camii Çevre Düzenlemesi: 10 bin 796 metrekare alanda meydan ve çevre düzenlemesi; İstasyon Meydanı ve Otoparkı: 3 bin 200 metrekare alanda 320 araçlık otopark ve meydan; Mustafapaşa Meydanı: 2 bin 600 metrekare alanda 180 araçlık otopark ve çevre düzeni, kafeterya.

TÜM MAHALLELERE YENİ YATIRIMLAR 

Mimar Sinan Hizmet Kompleksi: 13 bin metrekare alanda seyir terası, spor ve oyun grupları, kitap kafe, restoran; Yenikent Hizmet Kompleksi: 12 bin 800 metrekare alanda 7/24 bebek ve çocuk bakım merkezi, kütüphane-etüd merkezi, spor alanları; Mevlana Hizmet Kompleksi: 4 bin 600 metrekare alanda etüt merkezi, konferans salonu, spor alanı, kafe ve restoran; Mevlana Bilim Sanat Merkezi: 2 bin 400 metrekare alanda eğitim atölyeleri, plates ve çalışma salonu, kütüphane-kafe, açık-kapalı  otoparklar; Beylikbağı Güzide Tesisi: 7 bin metrekare alanda kafe-restoran, çevre düzenlemesi, açık otopark; İstasyon Topçular Güzide Tesisi: 3 bin 325 metrekare alanda kafe-restoran, çevre düzenlemesi, otopark; Kuyumcular Çarşısı: Hacı Halil’de 1070 metrekare alanda mağazalar ve sosyal donatı alanları içerisinde 4 mevsim güvenli alışveriş.

HER ALANDA SPOR VE KÜLTÜR TESİSLERİ 

Kirazpınar Spor Tesisleri: Futbol, voleybol, basketbol sahaları. Tenis kortu, fitnes alanları, kafe ve sosyal donatı alanları; Eskihisar Su Sporları Merkezi: 3 bin 250 metrekare alanda kano, kürek, yelken su altı sporları eğitimi. Seyir terası ve kafe; Ahmet Penbegüllü Spor Tesisi: Yenikent’te 450 metrekare açık spor alanı, 450 metrekare kapalı spor alanı. Futbol sahası, fitness ve plates; Mollafenari Gençlik Kampı: 161 bin metrekare alanda spor sahaları ve sosyal donatı alanları; Gebze Kongre ve Kültür Merkezi: Sultan Orhan’da kongre merkezi, ticari birimler ve ofis alanları, kütüphane ve etüt merkezi, kapalı otopark; Hacı Halil Gastronomi Merkezi: 2 bin 500 metrekare alanda gastronomi atölyesi, kütüphane ve etüt merkezi, kitap kafe alanı, kafe ve restoran, açık otopark.

SOSYAL BELEDİYECİLİK DESTEKLERİ 

7/24 Kreş ve Çocuk Eğitim Merkezi: Kirazpınar’da 5 bin 646 metrekare alanda derslikler ve atölyeler, oyun alanı ve uyku odaları, etkinlik alanları; Anne Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi: Osman Yılmaz’da (eski ÖSYM binası) 3 bin 644 metrekare alanda eğitim ve dinlenme alanları, kütüphane ve sanat atölyeleri, spor salonları, kafe ve restoran; Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı: Pelitli’de 3 bin 990 metrekare alanda 1500 hayvan kapasiteli, doğal yaşam alanları, barınma alanları ve veteriner hizmetleri; Büyüklerimize Vefa:Emekliler kıraathanesi, kütüphane ve ikramlar, sosyal aktivite ve sağlık söyleşileri; Üniversite Kazananlara Destek: İlk kez üniversiteyi kazanıp kayıt yaptıran gençlere bir defaya mahsus 5 bin Lira kayıt desteği.” 

 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Muşlular "Hüseyin Karakaya" dedi https://gazetebirlik.com/haber/muslular-huseyin-karakaya-dedi-4220/

Kartal Muş Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin (MUŞ-İDER) konuğu olan AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, “Belediyeciliği çok iyi biliyorum” dedi. MUŞ-İDER Başkanı Yılmaz Bozyiğit, Mimar Hüseyin Karakaya’ya Muşlular olarak destek vereceklerini söyledi. AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu ise “Kartal’da çakılı bir çivi yok. Siz de görüyorsunuz. Siyasi kimliğin önemi yok. Mimar Hüseyin Karakaya bu kent için şans” dedi.

BELEDİYECİLİĞİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

“Ramazan bize bereket getirsin. Mazlumların refahına vesile olsun” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, “Belediyeciliği çok iyi biliyorum. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Kapımız 7/24 açık olacak. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir başkanlık yapacağız. Bölgecilik, ırkçılık mezhepçilik yapmayacağız. Herkese adil bir şekilde yaklaşacağız. Kartal hak ettiği yerde değil. İşi ehline vermek lazım” diye konuştu.

İNSANI MERKEZE ALAN BİR ANLAYIŞLA

Mimar Hüseyin Karakaya, “Kartal’ın sorunlarını, dertlerini bilerek bu yola çıktıklarını söyleyene Mimar Karakaya, “İnsanı merkeze alan bir anlayışla hareket edeceğiz.  Vatandaşımızın yanında olduğumuzu hissettirerek güven ve refahınızı artırmak için çalışacağız. Yerel yönetimde katılımcılığı ve şeffaflığı ön planda tutacağız” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti pankartlarına çirkin saldırı https://gazetebirlik.com/haber/ak-parti-pankartlarina-cirkin-saldiri-2217/

AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı, mobese kayıtlarının incelenmesi için başvuruda bulunurken Kartal’ın pek çok noktasında gerçekleşen saldırılarda kamu mallarına da zarar verildi. Özellikle Kartal Üsküdar Caddesi’nde yapılan saldırılarda aydınlatma direkleri ve lambaları zarar gördü. Çirkin saldırılara tepki gösterilirken saldırıların AK Parti’nin Kartal’daki muazzam yükselişine yönelik olduğu yorumları yapıldı.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, yaptığı açıklamada, çirkin saldırıyı kınadığını belirtti. AK Parti’nin yükselişinin bir kesimi rahatsız ettiğini vurgulayan Mimar Karakaya, “Korkunun ecele faydası yok. İstanbul’da da Kartal’da da AK Parti belediyeciliği yeniden gelecek. Siz pankartlarımızı kesmeye devam edin. Biz gönülleri kazanmaya devam edeceğiz. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, adaletli bir şekilde yöneteceğiz. Ve 15 yıldır geriye götürülen Kartalımızı hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Kartal'ın 15 yılı heba edildi https://gazetebirlik.com/haber/kartalin-15-yili-heba-edildi-359/

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Başkan Adayı Hüseyin Karakaya, “Kartalımız çok köklü bir ilçe. Maalesef binaları da eski. İlçemizin yenilenmeye ve kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bu konuda en kısa sürede aksiyonları alacak ve gerekenleri yapacağız” şeklinde konuştu. Kartal sahilinin çok değerli olduğuna dikkat çeken Karakaya, “Ama sahillerimize hiçbir şey yapılmadı. Çok güzel tesisler yapma fırsatımız var. Biz ilçe sakinlerimizin bu fırsatı kaçırmasını istemiyoruz. Aileleriyle gelebilecekleri mekânlar inşa edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

KARTAL’IN SOKAKLARI IŞIL IŞIL OLACAK

İlçemiz karanlıklar içerisinde. Kartalımızı İstanbul’un aydınlık yüzü haline getireceğiz. Yapacağımız projelerle Kartal ışıl ışıl bir çehreye kavuşacak. Gecesi gündüz olan, güvenli ve canlı sokaklarımıza çevre ilçelerden vatandaşlarımız da vakit geçirmek için Kartalımıza gelecekler” dedi.

KARTALSPOR MARKASI YENİDEN AYAĞA KALKACAK

Kartalsporun içerisine düştüğü içler acısı duruma değinen Mimar Karakaya, “Her ilçenin bir markası vardır ve bu markalar ilçeye değer katar. Kartalın markalarından biri de Kartalspor. Ama böyle bir marka bırakmadılar. Biz Kartalspor’u yeniden ayağa kaldıracağız ve Kartal’ın markası haline getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN BÜYÜKGÖZ 8 MART'TA MESAİ ARKADAŞLARINI AĞIRLADI https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukgoz-8-martta-mesai-arkadaslarini-agirladi-6631/

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, mesai arkadaşlarını unutmadı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebzelilere birlikte hizmet verdiği belediyede görevli kadın personellerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti. Barış Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda kadın mesai arkadaşlarını ağırlayan Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Hizmet etmekten her zaman onur duyduğumuz kıymetli Gebzeli hemşerilerimize, projelerin ve hizmetlerin en güzeli sunma yarışında en büyük destekçimiz olan siz değerli hanım kardeşlerime bu toplantı vesilesiyle bir kez daha teşekkür ediyorum. 

HER HİZMETTE SİZLERİN EMEĞİ VE KATKISI VAR

Sizlerin zarafeti, inceliği, alın teri, emeği, disiplini ve hassasiyetiyle bir kat daha değerlenen projelerimiz ve çalışmalarınızdan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Tarih boyunca kadınları baş tacı eden bir medeniyetin mensubu olarak, siz değerli mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Belediyede görevli kadın personellere çiçek ve hediye takdiminde bulunan Başkan Büyükgöz’e kadın personeller teşekkür ederek çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL'DA CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İN KATILIMIYLA 3 BÜYÜK PROJENİN TOPLU AÇILIŞI YAPILACAK https://gazetebirlik.com/haber/kartalda-chp-genel-baskani-ozgur-ozelin-katilimiyla-3-buyuk-projenin-toplu-acilisi-yapilacak-4369/

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirilecek. Muhteşem bir organizasyon ile düzenlenecek olan açılış töreni; 10 Mart Pazar günü, saat 10.30’da Cumhuriyet Mahallesi, Kaside Sokak’ta yapılacak. 


Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim bildirgesinde yer alan ve her biri Kartallılar’ın öncelikli ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen projeler, ‘Kartal İçin Daha Yapacak Çok Şey Var’ ilkesi ve düzenlenen toplu açılışlarla vatandaşların hizmetine sunulmaya devam ediyor. 

478 kız öğrenciye yuva olacak yurtta her detay düşünüldü

Kartal Belediyesi, tarihinde ilk kez kendi bünyesinde faaliyet gösterecek bir yükseköğrenim kız öğrenci yurdunu Şahkulu Sultan Dergâhı Vakfı ile birlikte ilçeye kazandırıyor. 478 kız öğrenciye yuva olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Eğitim Bakanı ve eğitim devrimcisi Mustafa Necati’nin adının verildiği kız öğrenci yurdu; etüt odaları, bilgisayar odaları, kütüphane, cep sineması, spor salonu, yemekhane, çamaşırhane, ütü odası ve Gezegen Kafe’si ile her şey kız öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak detaylar düşünülerek tasarlandı.

Türkiye 1’incisi bu kurstan çıktı 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in önemli projeleri arasında yer alan ve ‘Kartal Akademi’ ismi altında ilerici ve çağdaş eğitimin örneklerinin verildiği Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu, 2023 Liselere Geçiş Sınavı (LGS)’ndan 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi olan öğrencisi ile hizmete sunulur sunulmaz iddiasını ortaya koydu. 21 öğretmenden oluşan güçlü eğitim kadrosuyla, branş eğitimleri ile 400 öğrenciyi üniversite ve lise sınavlarına ücretsiz bir şekilde hazırlıyor. Sınavla eğitim kursuna kabul edilen yüzlerce Kartallı öğrenci, ücretsiz eğitim kursları sayesinde eğitim hayatlarına güvenle bakıyor. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi içinde yer alan Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu’nun ilk şubesi ile birlikte, eğitim verilecek öğrenci sayısı 1000’e ulaşmış olacak.

Kartal’ın en popüler ‘Gezegen Kafe’lerinin yeni adresi ‘Venüs Kafe’

Sosyal tesisleşme hareketini Kartal’da büyüterek, belediye bünyesinde sosyal tesisi bulunmayan Kartal’da, vatandaşların genel ekonomik zorluklar içerisinde bütçe dostu hizmeti, kalite standartlarından taviz vermeden alabilmesi için kısa sürede projelendirilen Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde tamamlanan 11 Gezegen Kafe zincirlerinden Venüs Gezegen Kafe de Kız Öğrenci Yurdu binasında hizmete açılacak. Lezzetli menüsü ve bütçe dostu yeme içme olanağı sağlaması bakımından gençlerin ve kadınların kaliteli zaman geçireceği, yaşlılar için yeni sosyal buluşma noktası olacak Venüs Gezegen Kafe’nin bir diğer özelliği ise kütüphane konseptinde olması… 

“Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir”

Açılış programına yönelik açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 

Kız öğrenci yurdunun ve destek eğitim kursunun adını; Büyük Önder Atatürk’ün eğitim alanındaki hedefini gerçekleştirebilecek kişi olarak seçtiği; Kuva-yi Milliye hareketinde yer almış, milletvekilliği, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve en önemlisi Eğitim Bakanlığı yapmış devrimci aydın Mustafa Necati olarak belirlediklerini kaydederek: “Umarım tamamladığımız yurdumuz ve destek eğitim kursumuz da Mustafa Necati gibi öğrencilerimize eğitim alanında ışık olur, yol gösterici olur. 

Cumhuriyet’in en önemli değerlerinden biri de eğitimdir. Cumhuriyet’imizin ikinci 100. yılında destek eğitim kursumuzu, kız öğrenci yurdumuzu ve sosyal tesisimizi Kartal’ımızda hizmete sunmaktan dolayı gururluyuz. 

Anadolu’nun dört bir yanından kız öğrenci yurdumuza gelecek olan kardeşlerimiz, destek eğitim kursumuzda başarılı bir gelecek için çabalayacak olan kardeşlerimiz, sadece ailelerinin değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in bizlere emanetidir. 

Tüm çalışmalarımızı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünü yaptığı devrimlerin ışığında gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir.’ sözü ile gençlerimize, öğrencilerimize aydınlık bir gelecek oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.          

10 Mart Pazar günü, saat 10.30’da, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştireceğimiz toplu açılış törenimizin coşkusunu yaşamaya tüm komşularımızı davet ediyorum.” dedi.


Tarih: 10 Mart 2024 Pazar

Saat: 10.30

Yer: Cumhuriyet Mahallesi, Kaside Sokak No:5 KARTAL
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Fatma Kurtuluş, yüzlerce kadın ile seçim beyannamesini açıkladı https://gazetebirlik.com/haber/fatma-kurtulus-yuzlerce-kadin-ile-secim-beyannamesini-acikladi-1145/

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş, seçim beyannamesini 8

Mart Dünya Kadınlar gününde açıkladı. Yüzlerce kadının katıldığı seçim beyannamesi

toplantısına; Yeniden Refah Partisi Kocaeli İl Yönetimi, Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe

Başkanı Engin Kılıç ve yönetimi, Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır ve

yönetimi, meclis üyesi adayları ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan

programın açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır yaptı.

Çakır, “Darıca’ya ahlaklı belediyeciliği getireceğiz. Fatma Başkanımız ile çok tempolu saha

çalışmaları yürütüyoruz. Saha bize gösteriyor ki; Darıca Milli Görüş Belediyeciliği istiyor!

Fatma Başkanımızın Darıca’ya kazandıracağı çok güzel projeler var. Kendisini tebrik

ediyoruz” dedi.

“DÜN BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE ÜNİVERSİTEDEN ATILAN BİZLER, BUGÜN

DEMOKRASİ ŞÖLENİNDE YERİMİZİ ALDIK”

Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın ardından programın ev sahibi

Yeniden Refah Partisi Darıca Belediye Başkan Adayı Fatma Kurtuluş sahneye çıktı. “Kadın

isterse dünya değişir” sloganı ile seçim beyannamesini açıklayan Başkan Kurtuluş önce

duygulandırdı sonra da projeleri ile alkışları ve beğenileri topladı. Kurtuluş konuşmasında şu

ifadelere yer verdi: “Bugün 8 Mart. Omuz omuza Darıca’daki yerel seçimlere imza atacağız.

Büyük bir yaramız var, büyük bir üzüntümüz var. Filistin bizim kanayan yaramız. Filistin

gerçeğini asla göz ardı edemeyiz. Bugün 8 Mart ama buruk bir 8 Mart bizler için yine

dünyada kadınlarımız ölüyor. Yine Filistin’de Arakan’da dünya Müslümanları eziyet altında.

Biz diyoruz ki sadece Müslüman kardeşlerimiz değil, bütün dünya kadınları, bütün mazlumlar

eşit bir şekilde korunmalı, eşit bir şekilde savunulmalı. Bu değişimi önce yerelde sonra da

genel seçimlerde el birliği ile yapacağız. Ailenin temel taşı, kadınlarımız. Bu vesile ile 8 Mart

Dünya Kadınlar Günü’nde bu bilincimizi bir kez daha idrak etmemiz gerektiğini

vurguluyoruz. Ben de Türkiye’de öğrenci bir kız çocuğu oldum. Türkiye’de eş oldum, anne

oldum. Türkiye’de kadın olmak saatlere sığmayacak mevzulara şahit. Daha dün başörtüsü

nedeniyle üniversiteden atılan bizler bugün demokrasi şöleninde yerimizi aldık. İnşallah daha

iyi noktaya da geleceğiz. Kadınlarımız çalıştıkça Türkiye var olmaya, Müslüman halklar

korunmaya devam edecek.

DEPREM ERKEN UYARI SİSTEMİ KURACAĞIZ

Darıca’da erken uyarı sistemini ivedilikle kuracağız. Diri fay hatlarının üzerindeki yapıları bir

an önce tespit edeceğiz. Fayzonlar ile sakın bantı oluşturacağız. Bugün deprem olsa acil

eylem planı toplanma alanları mevcut değil. Bu kapsamda hem acil eylem planını hem de

halkın ekmek ihtiyacını karşılayacak periferde çelik konstrüksiyondan ekmek fabrikasını inşa

edeceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI

Kentsel dönüşümde parsel bazlı dönüşümlerden mümkün olduğunca vazgeçecek, şehir

merkezleri dahil ada bazında bütün olarak dönüşüm projeleri hazırlayacağız. Kentsel

dönüşümle eş zamanlı olarak altyapı ve üstyapı dönüşümlerini sağlayacak özellikle içme

suyu, telekomünikasyon, kanalizasyon, trafik ve otoparkla ilgili yenileme ve iyileştirme

çalışmalarını hızla tamamlayacağız.

ÇOCUKLARIMIZA BESLENME DESTEĞİ

Devlet okullarındaki çocuklarımızın sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayarak

günde 1 öğün beslenme desteği vereceğiz. Desteğimizde, dengeli bir şekilde protein,

karbonhidrat, vitamin ve mineral içeren yiyeceklerden oluşacak.

HAYATA İLK ADIM EVLERİ

Akran zorbalığının önlenmesi ve mağdur olan çocukların desteklenmesi amacıyla

tasarladığımız projemiz ile çevresinde akran zorbalığına maruz kalan ve bu durumu kimseye

anlatamayan çocukların yanlarında olacağız. ‘Akran Zorbalığı Birimi’ kuracağız ve bu

birimde uzman psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve pedagoglar bulunacak, çocuklarımıza

psikolojik destek sunacağız.

TARİHİ KÜLTÜR TURLARI

Çocuklarımız için İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfetmelerini sağlayarak hayal

dünyalarını zenginleştiren kültür turları düzenleyeceğiz. Özel rehberler eşliğinde düzenlenen

turlar, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunacak.

ÇOCUK DOSTU ŞEHİR

Kardeş belediyelerle ‘Çocuk Dostu Şehir’ projemizde farklı şehirlerdeki çocuklarla hayatın

sadece kendi yaşadıkları sokaklarla sınırlı olmadığını görecek ve ufukları genişleyecek.

BÜYÜK VE DONANIMLI PARKLAR

Çocuklarımızın güvenle ve huzurla oynaması için gerekirse arsa satın alarak kamulaştıracağız.

Her mahallede büyük ve donanımlı parklar açacağız.

ÇOCUK SPOR OKULU

Çağımızın en büyük tehlikelerinden biri hareketsizlik, obezite ve işlenmiş gıdaların çocuk

sağlığı üzerinde oluşturduğu tehdit… Darıca’da ücretsiz ‘Çocuk Spor Okulları’ kuracağız.

Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, tenis, jimnastik gibi spor dalları çocukların ilgi ve

yeteneklerine göre seçilecek ve profesyonel antrenörler eşliğinde eğitimler düzenlenecek.

BİLİM VE SANAT OKULLARI

Üstün zekalı çocuklarımız için robotik kodlama, bitcoin ve kriptoloji, uydu sistemleri, sanal

gerçeklik derslerinden oluşan bilim ve sanat merkezleri kuracağız.

ŞEHİR VE MEDENİYET KÜTÜPHANESİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde her okula bir ‘Şehir ve Medeniyet Kütüphanesi’

kuracağız. Kitap okumayı teşvik edecek programlarla çocukları ödüllendireceğiz.

GENÇ REFAH KART

Gençlerimize yıllardır vaat edilen ancak bir türlü hayata geçmeyen müze-tiyatro-sinema gıgı

kültürel-sanatlar etkinliklerinden ücretsiz faydalanacağı ‘Genç Refah Kart’ uygulamasını

hayata geçireceğiz.

GENÇLİK KONSEYLERİ

Belediyemizde karar alma süreçlerini belediye meclisleri ile sınırlı tutmayacak ve

gençlerimizin de varlığı ile daha katılımcı vizyoner bir hale gelecek.

GENÇLİK MERKEZİ

Gençlerimizin kültürel aktivitelerle zamanını nitelikli geçireceği, yabancı dil öğrenebileceği,

sosyalleşerek kaliteli vakit geçirme imkanı sunacağız. Gençlik merkezi bünyesinde dinamik

fikir atölyemizde gençlerin her türlü projesini uygulama imkanı sunacağız. Sanatçı

gençlerimize tiyatro ve müzik gruplarını destekleyecek ve meydanlarda kendilerini ifade etme

olanağı sunacağız.

MAHALLE KONSEYLERİ

Her mahallemize eşit ve adaletli hizmet gitmesi için, mahalle halkı sorunlarını sokak sokak

ileteceği mahalle konseyleri kuracağız.

YEŞİL DARICA’DAN MAVİ DENİZLERE

Yeşil Darıca’ya ‘Yeşil Darıca’ lakabını iade-i itibar yapacağız. Yeşil Darıca’dan mavi

denizlere balık ekmek eşliğinde İstanbul’a açılan tekne turları düzenleyeceğiz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEK

İlçemizde yaşayan öğrencilerimize kira sözleşmesini beyan ettikleri takdirde doğalgaz

faturalarına destek sağlayacağız ve su faturalarında da yüzde 50 indirim uygulayacağız.

İLERİ SÜRÜŞ PİSTİ VE EHLİYET DESTEĞİ

Bu pistler, kız çocuklarına araç kullanma becerisi kazandırmak ve trafik kurallarını öğretmek

amacıyla kullanılacak. Uzman eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimler sayesinde, kız

çocukları güvenli bir şekilde araç kullanmayı öğrenecekler. Erkek çocuklar için ise ileri sürüş

teknikleri eğitimi için özel pistler oluşturulacak. Bu pistler, erkek çocuklara araç kontrolü,

manevra teknikleri ve acil durum müdahaleleri gibi ileri sürüş becerilerini geliştirmeleri için

uygun bir ortam sağlayacak.

TARIM DESTEK FONU

Darıcamızda kalan 20 dekar arazimiz için tarıma destek fonu kuracağız. Tohum, gübre,

sulama sistemleri gibi tarımsal girdilerin temin edilmesi için kullanılacak. Ayrıca, modern

tarım teknikleri ve teknolojilerinin kullanımını teşvik etmek amacıyla eğitim ve danışmanlık

hizmetleri de sunulacak.

GENÇLERİMİZE ÇEYİZ DESTEĞİ

Evlenecek olan gençlerimize sağlıklı bir yuva kuracakları, ev idaresinden aile iletişimi kurma

becerisine kadar birçok konuda eğitim vereceğiz. Öksüz-yetim ya da ailesi geçim sıkıntısı

yaşayan genç kızlarımıza çeyiz desteği vereceğiz.

KIYMETLİ KADINLARIMIZ HEMCİNSLERİM

Yıllardır ideolojik gruplar tarafından haklarımız sözde savunulurken hayatın içerisinde oradan

oraya sürükleniyor ve acımasızca sömürülüyoruz.

Sizlerin hayatını kolaylaştıracak hizmetlere imza atmak Peygamber Efendimizin (S.A.V)

hadisi şerefinde olduğu gibi kadınları Allah’ın yeryüzündeki emaneti olarak gören Yeniden

Refah Partisi’nin asli görevidir.

KADIN MECLİSLERİ İLE ‘REFAH’A KADIN ELİ

Şehrin yönetiminde kadınların söz sahibi olmasını teşvik edeceğiz. Burada alınan kararları

Belediye Meclisi’ne taşıyacağız.

TEK KAPI PROJESİ

Kadınların cep telefonlarına indirebilecekleri bir uygulama hayata geçireceğiz. Bu uygulama

ile kadına şiddet vakalarında sağlıkçıdan kolluk kuvvetine bütün birimler anında hareket

edebilecek. Barınma psikolojik destek ve iş bulma gibi konularda personelimiz tarafından yol

gösterilecek.

SICAK YUVA MERKEZLERİ

Şiddete uğrayan ve gidecek yeri olmayan kadınlarımız için beslenmeden giyime sağlık

hizmetinden psikolojik desteğe kadar tüm ihtiyaçları bu merkezde sağlanacak ve onları hayata

kazandırmak için gerekli adımlar atılacak.

ARABULUCULUK MERKEZLERİ

Aile hayatının idamesi için arabuluculuk merkezleri tüm gayreti ile çalışacak. Aile haklarını

koruyarak ailelerin dağılmasını önlemek için imkanlarımızı seferber edeceğiz.

İŞ GARANTİLİ AKADEMİ

25 bin TL maaşla akademide başarılı olan kadınlarımıza iş garantili bir eğitim akademisi

kuracağız.

REFAH ÇOCUK KREŞİ

Her mahalleye ‘Refah Çocuk Kreşleri’ni kuracağız. Kar amacı gütmeyen çok uygun fiyatlı

ihtiyaç sahiplerine ise ücretsiz bu kreşlerde çocuk bakımından sağlığına, sağlıktan eğitime

liyakatli uzmanlar görev yapacak.

KADIN REFAH KOOPERATİFİ

El emeği göz nuru ürünlerin markalaşacağı Kadın Refah Kooperatifleri açacağız.

Kadınlarımız böylece hem ev ekonomisine destek olacak, hem de maddi bağımsızlığını

kazanacak.

YENİ DOĞAN ‘YENİDEN REFAH’ PROJESİ

Yenidoğan bebeklerimize bir yıllık mama ve çocuk bezini ücretsiz sağlayacağız. Bu

desteğimiz ile anne-babalara bir nebze olsun refah getirmek istiyoruz.

ANNE MORAL KULÜBÜ

Otizmli çocuklarımızın tedavilerinde annelerin morali oldukça önemli. morali düzgün

annelerimizin çocukların tedavileri ilerlerken morali bozuk annelerimizin çocukları tedavide

zorluk çekmekte ya da tedavileri gerilmektedir. Bu sebeple ilçemizde ‘Anne Moral Kulübü’

kuracağız ve burada annelerimize psikolojik destek sağlayacağız.

KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİM FONU

Kız çocuklarımız için okul öncesi eğitim de dahil pozitif ayrımcılık yapacağız. Eğitim bursları

sağlanacak, gerekli materyal ve kaynaklar temin edilecek.

MANEVİ EVLAT PROJESİ

65 yaş üstü büyüklerimizin evladı biz olacağız. Alışveriş ihtiyacını gideremeyen, hastaneye

gidip ilacını yazdıramayan, eczaneden ilacını alamayan büyüklerimizin ihtiyaçlarını biz

karşılayacağız. Hepsi öz anne ve babamız gibi bizden hizmet alacak.

REFAH BAKIM MERKEZİ

Yatağa bağımlı, engelli, kronik rahatsızlığı olan ve yürüyemeyen yaşlılarımızın kişisel

bakımlarını ‘Yaşlı Bakım Merkezi’mizde üstleneceğiz. Evlerinin bakımsızlıktan harap

olmasına müsaade etmeyecek, özel sektörle işbirliği yaparak ev temizliklerini de

sağlayacağız.

EMEKLİLERİMİZE TAM DESTEK

Hiçbir geliri olmayan yaşlarımızın aylık temel gıda ve ilaç masraflarını karşılarken, kirada

oturan emekli aylığı ile kirasını ödeyemeyen emeklilerimize destekte bulunacağız. Yaşlarımız

için ücretsiz çay kahve içebilecekleri Yaşlılar Kıraathanesi kuracağız.

ENGELSİZ ŞEHİR OFİSİ

Ulaşımdan sağlığa sosyalleşmeden istihdama bütün ihtiyaçları tek bir merkezde toplayarak

uzmanlarca bu hizmeti entegre edeceğiz. Yeniden Refahlı belediye olarak şehirlerimizi hızla

engelsiz hale getireceğiz. Belediyelerde engelli istihdamını çoğaltacağız.

ENGELSİZ SPOR OKULLARI

Engelli bireylerin spor yapmasını kolaylaştıracak fiziksel altyapıya sahip olacak. Engellilere

uygun erişilebilirlik, engellerin kaldırılması ve engelsiz spor alanları gibi önlemler alınarak,

engelli bireylerin spor yapma imkanları genişletilecek.

ENGELSİZ DARICA, ENGELSİZ YÖNETİM

Apartman yönetmeliklerine engelli hemşerilerimiz için asansör merdiven rampası gibi

düzenlemeleri şart koşacağız. Engellilerimizin doğalgaz faturalalarına destek olurken su

faturalarına yüzde 50 indirim uygulayacağız. Engelli vatandaşlarımızın her birine özel

donanımla engelsiz araçlarla hastane hizmetlerini sağlayacağız. Evlerinde ekonomiye katkı

sağlayabilecekleri projelere öncelik tanıyacağız.

REFAH MARKET

Artan enflasyon nedeniyle geçim derdi yaşayan hemşerilerimiz için ‘Refah Market’

kuracağız. Komşularına destek olmak isteyen hemşerilerimiz esnaflarımız da bu marketlere

katkıda bulunabilecek.

BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARINA SON

Şehirlerde hemen her gün bir çocuğumuzun hayatına kasteden başıboş sokak köpeği sorununu

ahlak ve adaletten şaşmayan biz çözeceğiz. Sokak hayvanları için yaşanabilir, modern,

konforlu barınaklar inşa ederken bu barınaklar internet üzerinden 24 saat canlı olarak

izlenebilecek. Bu barınaklarda veteriner ve uzmanlar görev yapacak.

İBADETHANELERİN TEMİZLİĞİ

Beldemizdeki tüm ibadethaneleri haftada bir defa temizleyeceğiz.

TAKSİM YANIMDA

İlçemizde ne yazık ki taksi bulmakta zorlanıyoruz. Hayata geçireceğimiz ‘Taksim Yanımda’

uygulaması ile bütün taksiler tek tıkla parmağınızın ucunda olacak.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GEBZELİ ÖĞRENCİLER GÜZİDE GENÇLİK MERKEZİNİ ÇOK SEVDİ https://gazetebirlik.com/haber/gebzeli-ogrenciler-guzide-genclik-merkezini-cok-sevdi-9157/

Gebzeli gençler, Güzide Gençlik Merkezi’ni çok sevdi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün gençlere özel hizmeti Güzide Gençlik Merkezi adeta dolup taşıyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün gençlere armağanı olan Güzide Gençlik Merkezi’nde verilen eğitimlere katılan Gebzeli öğrenciler, Kocaeli’nin ilk ve tek genişletilmiş gerçeklik (XR) laboratuvarında son teknoloji deneyimiyle tanışıyor. Kanuni Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi öğrencilerinin deneyimlediği genişletilmiş gerçeklik (XR) laboratuvarındaki derse konuk olan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gençlerle bir süre sohbet etti. 

GENÇLER İÇİN YENİ PROJELER HAZIR 

Belediyenin tüm imkanlarının gençlerin ve öğrencilerin emrinde olduğunun altını çizen Başkan Büyükgöz, yeni dönemde gençlere yönelik daha nice projelerin hayata geçirileceğinin de müjdesini paylaştı. Bilişim ve ar-ge çağının gereklerine uygun şekilde gençlerin geleceğe hazırlanabilmesi adına Gebze Belediyesi olarak yeni imkan ve projeleri hız kesmeden öğrencilerin hizmetine sunacaklarını ifade eden Başkan Büyükgöz’e, Güzide Gençlik Merkezi’ni yoğun bir şekilde kullanan gençler de teşekkür etti. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ HEMŞERİLERİNİ İŞE UĞURLADI https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-hemserilerini-ise-ugurladi-7198/

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; sabah erken saatlerde ana arterler üzerindeki duraklarda bulunan vatandaşlara ikramda bulunarak işe uğurladı. Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur işlerine gitmek üzere ilçenin ana arterlerinde servis ve ulaşım araçlarını bekleyen vatandaşları uğurladı. 

KAHVALTILIK İKRAMI 

Gebzeli hemşerilerine kahvaltılık ikramında bulunan Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, hayırlı işler, bereketli kazançlar temennisinde bulundu. İkramların yanı sıra taleplerini dinlediği vatandaşlar da Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.      


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Mimar Hüseyin Karakaya'nın Projeleri BÜYÜK YANKI BULDU ! https://gazetebirlik.com/haber/ak-parti-kartal-belediye-baskan-adayi-mimar-huseyin-karakayanin-projeleri-buyuk-yanki-buldu--2089/

Ayrıca Karakaya, Kartal’ın eskiden merkezi ilçe iken maalesef köy gibi kaldığını belirterek;  “Kartallı hemşehrilerimiz Pendik’e Tuzla’ya Sancaktepe’ye imrenerek bakıyor; komşu ilçeler çağ atladı süper lige yükseldi, Kartalımız ligden düştü. Bu benzetmeyi sadece spor açısından değil şehir açısından yapıyoruz. Yaşadığımız şehir bizi mutlu etmeli, ilçe sakini aradığı huzuru bulmalı, konforu yaşamalıdır. Özlenen belediyeciliği yeniden Kartalımızda hayata geçireceğiz. Kartal’ı yeniden zirveye taşıyacağız. İlçeyi yeniden şahlandıracak devasa projeleri bir bir uygulayacağız.” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

Mimar Karakaya’nın projelerinde kentsel dönüşüm önceliğine verdiği önem özellikle vurgulandı. İlçenin mevcut altyapısını güçlendirmeyi ve modernize etmeyi amaçlayan Karakaya, kentsel dönüşüm projeleriyle Kartal'ı depreme hazırlıklı bir kent haline getirmeyi hedefliyor.

Karakaya’nın vizyonu arasında yer alan bir diğer önemli proje ise denizin üzerine sosyal tesis yapılması. Karakaya, Kartal'ın eşsiz deniz manzarasını değerlendirmeyi ve halkın sosyal yaşamına katkı sağlamayı amaçlayan bu proje ile Kartal’a büyük değer katacaklarını belirtti. 

Ulusal medyada yer alan haberlerde, Karakaya’nın proje lansmanında ortaya koyduğu detaylı planların, Kartal'ın geleceği için önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Karakaya’nın proje lansmanının, seçim sürecinde Kartallıların dikkatini çektiği ve ilçenin geleceği için umut verici bir başlangıç olduğu belirtilirken, AK Parti'nin Kartal'da büyük bir destek bulacağı öngörüsü dile getirildi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
GEBZE'DEKİ ÖNEMLİ PROJEDE İLK BETON ATILDI https://gazetebirlik.com/haber/gebzedeki-onemli-projede-ilk-beton-atildi-5579/

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün talimatıyla kent meydanında başlatılan  Çoban Mustafa Paşa Camii’ndeki tuvaletler ve abdesthaneler yer altına alınarak modernize edilecek projede ilk beton atıldı. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında Çoban Mustafa Paşa Camii’ndeki abdesthaneler yer altına alınırken bir yandan da umumi tuvalet ihtiyacı da karşılanmış olacak. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün talimatıyla başlatılan projede temel kazısının ardından ilk beton atıldı. 

KENT ESTETİĞİNE UYGUN BİR YAPIDA OLACAK 

Toplam 360 metrekarelik alanda ve meydanın estetiğine uygun şekilde hayata geçirilecek proje hakkında bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda Çoban Mustafa Paşa Cami’sinin ana çıkış kapısının ön cephesinde hayata geçireceğimiz çalışmayla birlikte, meydanda umumi tuvaletler, abdesthaneler ve gasil hanelerin yer altında en modern sistemle devreye alacağız. En kısa sürede bu çalışmaları tamamlayarak sizlerin hizmetine sunacağız. Şimdiden cami cemaatimize ve Gebze’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
8 Mart Kadınlar gününde Kadınlar Ebeleriyle Buluştu https://gazetebirlik.com/haber/8-mart-kadinlar-gununde-kadinlar-ebeleriyle-bulustu-1828/

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta farklı programlarla kutlandı. Bunların en dikkat çekenlerinden birisi de “Kadınlar Ebeleriyle Buluşuyor” etkinliği oldu. Türkiye’nin 34 farklı şehrinde organize olan ebe dernekleri, özellikle gebelik döneminde kadınlardan uzaklaştırılan ebelerin sesi olup hep birlikte “Ebemi İstiyorum” dedi.

 
 
Serbest Ebeler Derneği, Anadolu Ebeler Derneği, Türk Ebeler Derneği ve Ebe ArGe Derneği Türkiye’nin 34 farklı şehrinde “Kadınlar Ebeleriyle Buluşuyor” etkinliği düzenledi. Gebelik dönemini ebeleriyle geçiren kadınlarla onlara bu süreçte her an destek olan ebeleri bu özel etkinlikte biraraya geldi.
 
Renkli görüntülerin oluştuğu buluşmalarda hem kadınlar hem de ebeler, özellikle doğum sürecinde önemli bir görev üstlenen ebelerin alandan uzaklaştırılmasına karşı çıktılar. İl merkezlerinde buluşan kadınlar birbirleriyle dertleşip tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.
 
“EBELERİN ALANDAN UZAKLAŞTIRILMASINA KARŞIYIZ”
 
Buluşmada konuşan dernek başkanları ortak konulara değindi. Serbest Ebeler Derneği Başkanı Neslihan Şebik ebelik bakımına ulaşımın gittikçe azladığını belirterek ekledi; “Kadınlar özellikle doğumda yaşadıkları obstetrik şiddetten ve aşırı müdahalelerden bıkmış durumda. Kadınlarımız yeniden ebeleriyle biraraya gelerek gebelik başta olmak üzere cinsel sağlıkla ilgili her konuda ebelerden destek almak istiyorlar. Gebeyken ebe muayenelerini ve en önemlisi doğum anında yanlarında ebelerini talep ediyorlar. Kimsenin bunu engellemeye hakkı yok. Konuya dikkat çekmek için bu organizasyonu düzenledik. Gebelerimizin ebelerinden rahatça destek alabileceği ve ebelerimizin engellenmeyeceği bir sistemin kurulmasını hepimiz arzu ediyoruz.”
 
“DOĞUMA EBEMLE BİRLİKTE GİTMEK EN DOĞAL HAKKIM”
 
İkinci çocuğuna hamile olan ve ebesinden detsek alan Elif Öztürk, ebesiyle kurduğu özel ilişkiyi anlatarak; “İlk çocuğumu da ebe kontrolünde doğurdum ve çok memnun kaldım. Ebeleri özel kılan doğum öncesi ve doğumun her aşamasında yanımda yer almasıydı. Zaman içinde ebe-gebe olmanın ötesine geçerek kız kardeş gibi olduk. Şimdi yeniden Ayfer ebemle yola devam ediyorum. Kadınlar olarak zaten hayatın içinde çok fazla yük taşıyoruz. Hamilelik ve doğum gibi destek ihtiyacının arttığı bu süreçleri güvendiğim ebeyle geçirmeyi istemek en doğal hakkım” şeklinde konuştu.
 
 
 
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
RAMAZAN ERZAK KONVOYU DUALARLA UĞURLANDI https://gazetebirlik.com/haber/ramazan-erzak-konvoyu-dualarla-ugurlandi-229/

Ramazan erzak konvoyunu Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz dualarla uğurladı. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürlerinin de katıldığı konvoy uğurlama töreniyle; ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere özel olarak hazırlanan Ramazan kolileri, adreslerine ulaştırılmaya başlandı. Mevlana kapalı pazar yerinde düzenlenen dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Ramazanda bereketi paylaşmak ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz ile hemhal olmak için Gebze Belediyesi olarak organize ettiğimiz, her yıl geleneksel gıda kolisi dağıtım programımızı icra ediyoruz. İnşallah 3 gün içerisinde arkadaşlarımız ekipler halinde ihtiyaç sahibi tespit edilen 5 bin kardeşimize hazırlanan bu koliler ulaştırılacak. 

HER ZAMAN İNSANIMIZIN YANINDAYIZ 

Her zaman değerli insanımızın yanındayız. Biz hamdolsun Gebze’de aç açıkta kimseyi bırakmadık ve bırakmayacağız da. Bu yolculukta da mutlaka bize ulaşan bu tür talepleri detaylı şekilde karşılamaya devam edeceğiz. Ramazanlarını şimdiden hayırlı olmasını Kadir Gecesi’ne herkesin sağ salim ulaşmasını, mutlu ve huzurlu şekilde de bayrama erişmeyi Rabbimden niyaz ediyorum. Ramazanımız mübarek olsun inşallah” dedi.  Yapılan duanın ardından erzak konvoyu adreslere ulaşmak üzere yola çıktı. Gebze’de, Ramazan ayında binlerce erzak kolisi ekipler tarafından adreslere ulaştırılacak.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN BÜYÜKGÖZ'DEN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR https://gazetebirlik.com/haber/baskan-buyukgozden-meclis-uyelerine-tesekkur-3028/

Gebze Belediyesi Mart olağan meclis toplantısı kent meydanında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yönettiği ve 5 yıllık hizmet döneminin son meclis toplantısı olan Mart ayı olağan meclis toplantısı, yoklama ve bir önceki aya ait meclis karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesi ile başladı.  Meclis gündeminin raporlar bölümünde yer alan; Yapı Kayıt Belgesi alan 9 adet parselin satışına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, 4706 Sayılı Kanunun 5. Maddesine göre satışı yapılmak üzere devri uygun görülen Sultanorhan Mahallesi mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, 5127 ada 2 numaralı 318,00 m² yüzölçümlü parselde 92/159 hissede 184,00 m² hissenin 5393 sayılı yasanın 18/e maddesi gereğince satışına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları oy birliği ile kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ademyavuz, Arapçeşme, Barış, Cumhuriyet, Hacıhalil, Hürriyet, İnönü, İstasyon, Köşklüçeşme, Mimarsinan, Mustafapaşa, Osmanyılmaz, Sultanorhan, Tavşanlı Ve Ulus Mahalleleri, Muhtelif Ada ve Parsellerde Trafo Alanı Olarak Değiştirilmesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uip Değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu,Tepemanayır Mahallesi yerleşim alanlarına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun da oy birliği ile kabul edildiği Aralık ayı olağan meclis toplantısı gündemindeki teklifler bölümünde yer alan maddeler ise görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

BÜYÜKGÖZ TÜM PARTİLERE TEŞEKKÜR 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz meclis bitiminde tüm üyelere hitaben teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Başkan Büyükgöz konuşmasında “Bugün itibari ile meclis çalışma dönemi kapanmış oldu. İlk günden bu yana meclis çalışmalarına katkılarınızdan dolayı Gebze halkı adına sizlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca muhalefet partisiyle iktidar partisiyle son derece uyumlu bir süreç yaşadık. Bu sürece katkılarından dolayı tüm partilerimize teşekkür ediyorum. Bu dönem gerçekten bir hoş seda dönemi oldu” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükgöz meclis sonrasında üyeler ile bir araya gelerek meclisi Güzide Barış Sosyal Tesislerinde teşekkür yemeğinde ağırladı. 


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL BELEDİYESİ VE İBB'DEN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ: KARTAL'DA SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEM PLANI'NIN İMZALARI ATILDI https://gazetebirlik.com/haber/kartal-belediyesi-ve-ibbden-ornek-isbirligi-kartalda-surdurulebilir-enerji-ve-iklim-degisikligi-eylem-planinin-imzalari-atildi-4864/

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) İstanbul Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İstanbul Enerji A.Ş.) ile beraber gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın (SECAP)  ilk adımı Kartal’da atıldı. Kartal Belediyesi ile İstanbul Enerji A.Ş. arasında imzalanan protokol ile ilçede doğa dostu ve çevreci adımlar atılacak. 


Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdür Vekili Ömer Lütfü Şensoy ve eski Genel Müdürü Yüksel Yalçın, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars katıldı.

İmzalanan protokol ile Kartal Belediyesi ve İstanbul Enerji A.Ş. sürdürülebilir enerji yatırımları ve iklim değişikliği ile mücadeleye karşı ortak hareket edecek. 

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın (SECAP) amaçları arasında; kentlerin iklim değişikliğine dirençli hale gelmesi, tüm paydaşların sürece dahil edilerek sera gazı azaltım eylemlerinin takip edilmesi, bina ve tesislerde enerji verimliliği eylemleri ile tüketimlerin azaltılması, bina ve tesislerde yeşil dönüşüm planlaması, afet durumları için enerji yönetimi planlamasının yapılması, katkı sağlanması ve çevre farkındalığının artırılması yer alıyor. 

‘2034 vizyonumuz doğrultusunda, daha çevreci bir kent olmak zorundayız”

Toplantıda konuşmaya yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, son 5 yıllık dönemde iklim değişikliğinin Türkiye’ye ve bölgemize yarattığı tehlikelerin güney kıyılarda çıkan yangınların önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti. İklim değişikliği ve sürdürülebilir enerji noktasında yerel yönetimlere büyük ödevler düştüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: 

“Sürdürebilir enerji noktasında geçmişte de büyük adımlar attık. Ancak bu adımlar daha çok bireysel kaldı. Bu bireysel adımların ardından çalıştığımız bazı firmalar oldu. Fakat bugün imzalayacağımız protokol ile 2034 vizyonumuz ile alakalı çalışmalarımızda büyük bir adım olarak görüyoruz.  Bu protokol sayesinde, İstanbul Enerji A.Ş. ile beraber yapmamız gereken binlerce ödevimiz olacak. Kartal Belediyesi olarak, yerel yönetim anlayışımız hiçbir zaman klasik bir anlayıştan oluşmadı. 2034 vizyonumuz doğrultusunda daha çevreci bir kente sahip olmak zorundayız.” 

Konuşmanın ardından Başkan Gökhan Yüksel ve İstanbul Enerji A.Ş. yetkilileri tarafından eylem planı ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi. 

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı Belirlendi

Protokolün imzalanması ile birlikte Kartal Belediyesi,  Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Eylem Planı’nın hazırlık aşamalarına geçecek. Öncelikle sera gazı emisyon envanteri hazırlanacak. Daha sonra emisyon azaltım hedefleri belirlenerek, belirlenen hedefler doğrultusunda eylem planları oluşturulacak ve uygulamaya geçilecek. Süreç, hayata geçirilen uygulamaların (projeler) izlenmesi, doğrulanması ve zaman içinde güncellenmesi ile devam edecek. 

SECAP Nedir? 

Sürdürebilir Enerji İklim Eylem Planı küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkinlerinin azatlımı ve zaman içerisinde ortadan kaldırılmasını hedefleyen, küresel boyutlu iklim enerji eylem planıdır. 2015 Paris İklim Sözleşmesi ve AB Yeşil Mutabakatı kapsamında Türkiye’nin de altında imzası bulunan SECAP Stratejik Planı aynı zamanda yerel yönetimler programıdır. Yerel Yönetimler SECAP programlarıyla yerel sınırlarında, karbon emisyonlarının 2030 yılına kadar %40 azaltılması, 2053 yılına kadar karbon-nötr hedefi doğrultusunda Sürdürebilir Enerji İklim ve Eylem Planı’na oluşturur. Bu plan şehirde tüm paydaşlar tarafından kentin tam katılımıyla uygulanarak bir plana dönüştürülür. 

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ'DEN BEYLİKBAĞI'NDA ESNAF ZİYARETLERİ https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgozden-beylikbaginda-esnaf-ziyaretleri-4541/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’den Beylikbağı’nda esnaf turu. Seçim çalışmalarına sahada hız kesmeden devam eden Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, beraberinde AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, teşkilat mensuplarıyla birlikte Beylikbağı bölgesinde esnaf turu gerçekleştirdi. 

CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK İSTEDİ 

Esnafları dükkanlarında ziyarete den Belediye Başkan Adayı Büyükgöz ve Milletvekili Yılmaz, hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi. Esnafların ve alışveriş yapan vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyen, yeni döneme ilişkin de projeler hakkında bilgi veren Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz; 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifakı’na destek istedi. 

VATANDAŞA VE ESNAFA DESTEK TEŞEKKÜRÜ 

Gebze’nin gelişimine paralel olarak artan ihtiyaçlarını karşılayacak, vatandaşların daha modern ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir kentte yaşamalarına imkan sağlayacak tüm fiziki ve sosyal altyapı güçlendirecek projelerle yeni döneme hazırlandıklarını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, teveccühlerinden ve desteklerinden ötürü bölge esnafına ve vatandaşlara teşekkür etti. 


--]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTALLI KADINLAR, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE TEK SES OLDU https://gazetebirlik.com/haber/kartalli-kadinlar-8-mart-dunya-kadinlar-gununde-tek-ses-oldu-7070/

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları, Kartal Meydanı’nda binlerce kadının katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Kadınlar, yürüyüş boyunca bando takımı ve hazırladıkları pankartlar eşliğinde, Ankara Caddesi üzerinden Kartal Meydanı’na kadar yürüdü. Kartal Meydanı’nda kurulan sahnede konser ve tiyatral gösteriler ile kutlamalar devam etti. Alana gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, meydanda kurulan Kadın El Emeği Pazarı’nı gezerek, Kartallı kadınlar ile bir araya geldi. Kartallı kadınlar, Başkan Gökhan Yüksel ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi. 


 “Kadınların güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz”

Etkinlikte konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi olarak kadınların her alanda yanlarında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi;

"Bugün burada, kadınların haklarını ve değerini kutlamak için bir araya geldik. Kadınlarımızın toplumumuzdaki rolü büyük ve önemlidir. Onlar, ailelerimizin temel direği, iş dünyasının öncüleri ve toplumumuzun gelişimine katkıda bulunan güçlü bireylerdir. Bugün, kadınların seslerini duyurduğu, haklarını savunduğu ve birlikte hareket ettiği önemli bir günü kutluyoruz. Kadınlarımızın karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması, eğitim ve iş hayatında daha fazla fırsat eşitliği sağlanması için çaba göstermeliyiz. Kartal Belediyesi olarak, kadınlarımızın güçlenmesi ve hak ettikleri saygıyı görmeleri için çalışmaya devam edeceğiz. Onların yanında olmaya, destek vermeye ve hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Etkinliğin devamında sahne gösterileri gerçekleşti. Kartal Turizm Folklor Derneği, Renk Sanat Atölyesi Perküsyon Grubu ve Boğazın Türküleri grubu sahne aldı. Sahne performansları boyunca, Kartallı kadınlar doyasıya eğlendi. Etkinliğin sonunda ise, kadın cinayetlerine karşı temsili olarak 129 adet mor balon gökyüzüne bırakıldı.
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ'DEN MESLEK ODALARINA ZİYARETLER https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgozden-meslek-odalarina-ziyaretler-1077/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, seçim çalışmalarına devam ediyor. Sahada sıkılmadık el, ziyaret edilmedik esnaf ve mahalle bırakmamak adına saha çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhur ittifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarını da bu kapsamda ziyaret ediyor. 

MESLEK ODALARI VE STK’LAR 

Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen ve yönetimine, Gebze Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Kaya ve yönetimine, Gebze Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Murat Ceyhan ve yönetimine misafir olan Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz ayrıca MÜSİAD Gebze Şubesi tarafından düzenlenen dost meclisi toplantısında iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. 

ORTAK PAYDA VE HEDEFİMİZ GEBZE

Ortak hedefin Gebze’yi Türkiye Yüzyılına hazırlayacak birbirinden değerli projeleri ve hizmetleri kazandırmak olduğunu vurgulayan Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, “Hepimizin ortak paydası olan Gebze’mizin daha modern ve daha müreffeh bir kent kimliğini kazanmasında başta yerel yönetimler olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, meslek örgütlerimize de sorumluluklar düşmektedir. 

MESLEK ODALARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM 

Bu anlamda Türkiye Yüzyılına Gebze’mizi hazırlayacak projelere katkı sunacak tüm paydaşlarımızı önemsiyor ve destekliyoruz. Bizlerin bu manada yanında olan meslek odalarımıza ve tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.      


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
KARTAL'DA RAMAZAN AYI ÖNCESİ İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI https://gazetebirlik.com/haber/kartalda-ramazan-ayi-oncesi-ibadethanelerde-temizlik-calismalari-basladi-1954/

Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında halkın güvenli ve temiz bir ortamda ibadetini gerçekleştirmesi için ilçe genelindeki tüm ibadethanelerde temizlik çalışmaları yoğunlukla yapılmaya başlandı.

 
Kartal’ın 20 mahallesinde kolları sıvayan ekipler, ibadethanelerin ortak kullanım alanlarında detaylı iç ve dış temizliği gerçekleştiriyor. Belirli bir program dâhilinde çalışan ekipler, camilerin ve cemevlerinin iç temizliğinin yanı sıra; duvarlar, merdivenler, kapılar, tırabzanlar, camlar ve abdest alınan bölümler olmak üzere titizlikle temizle çalışmalarını yürütüyor.  Ayrıca halılar da yıkama makinaları ile yıkanarak kurutuluyor. 

Ramazan ayında özellikle teravih namazı vakitlerinde yoğunluk yaşanan camilerin yanı sıra cemevlerinin ortak alanları ekipler tarafından temizlenirken, çalışmalar kapsamında Kartal’da toplam 79 cami ve 3 cem evinin temizliği gerçekleştiriliyor.
]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
Selma Gülenç'in büyük başarısı! https://gazetebirlik.com/haber/selma-gulencin-buyuk-basarisi-6749/

AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı önünde başlayan ve Darıca Kapalı Pazar’da miting ile

tamamlanan yürüyüşe; AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti

Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Darıca Belediye Başkanı ve Cumhur

İttifakı Adayı Muzaffer Bıyık ve eşi, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ve eşi, 2023

Genel Seçimlerinde MHP Kocaeli 2. Sıra milletvekili Adayı Yudum Kaşıkçı, AK Parti Darıca

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arslan ve partililer katıldı.

“MUZAFFER BIYIK’A EN GÜÇLÜ DESTEK KADINLARDAN GELECEK”

AK Parti Darıca İlçe Başkanlığı önünde başlayan ve Darıca Kapalı Pazar’da miting ile

sonlanan yürüyüşe yüzlerce AK Partili kadın ve teşkilat mensupları katıldı. Kapalı Pazar

alanını tıklım tıklım dolduran kadınlara ilk olarak AK Parti Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı

Selma Gülenç seslendi. Gülenç, “Kadın demek; evlat yetiştiren anne demektir. Kadın demek;

güçlü toplum, güçlü aile demektir. Kadın demek; TBMM’de milletvekili demektir. Kadın

demek; bir siyasi partide il kadın kolları başkanı demektir. Meclis üyesi, öğretmen, doktor,

öğretmen her anlamda güçlü kadın demektir. Sayın cumhurbaşkanımıza bizlere verdiği

değerden dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kıymetli belediye başkanımıza her

alanda kadınları destekleyip, projelerinden ve bize verdiği değerden dolayı teşekkür

ediyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde kıymetli belediye başkanımıza buradan kadın kolları

olarak söz veriyoruz. Size en güçlü destek kadınlardan gelecek. Gözünüz arkada kalmasın”

dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’DE TAHİR BAŞKANIMIZI VE DARICA’DA MUZAFFER

BAŞKANIMIZI SEÇECEĞİZ”

AK Parti Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç’in ardından yoğun programları

nedeni ile erken konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuştu.

Katırcıoğlu, “Bu davada olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Sizler ile birlikte ev ev, kapı

kapı, sokak sokak gezmekten büyük mutluluk duyuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerle

birlikteyiz. 22 yıldan beri nasıl hizmet ettiysek, bu hizmetler aynı şekilde devam edecek.

Sosyal belediyecilik ile insana dokunan anlayışımız ile yola devam edeceğiz. Nesilleri

yetiştiren annelerdir, kadınlardır. Büyükşehir’de Tahir başkanımızı ve Darıca’da Muzaffer

başkanımızı seçeceğiz. Bizler aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın tüm dünyaya karşı güçlü ve

dimdik durabilmesi için en fazla oyu Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye destek vermemiz

gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“SEÇİME 24 GÜN KALA SÖYLÜYORUM, DARICA TAMAM İNŞALLAH”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun ardından konuşan AK Parti

Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ise Kadın Kolları’na “Sizler, siyasetin öznesisiniz” diyerek,

AK Parti teşkilatlarında kadınların öneminin altını çizdi. Şakar, “Bu muhteşem programı

organize eden Kadın Kolları’mıza teşekkür ediyorum. Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda

yaptığımız mitingde, ‘Allah’ın izniyle Darıca tamam’ demiştik. Bugün yine aynısını, sizi

gördükten sonra söylüyorum. Seçime 24 gün kala söylüyorum, Darıca tamam inşallah. Sizler

siyasetin öznesisiniz. Kadın Kolları Başkanıma, SKM başkanımıza, her birinize

katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum Recep Tayyip Erdoğan davasının her

zaman bayraktarları oldunuz, olmaya devam da ediyorsunuz. 31 Mart’ta sandıkları patlatmaya

hazır mısınız?” şeklinde konuştu.

“DARICA HER ZAMANKİNDEN DAHA HAZIR VE KARARLI”

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın ardından AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları

Başkanı Yasemin Özdemir konuştu. Özdemir, “Bugün gördüm ki Darıca, 31 Mart seçimlerine

her zamankinden daha hazır ve daha kararlı. Cumhur İttifakı adayımız Muzaffer Bıyık’a tam

destek Darıca’dan, Darıcalı kadınlardan gelecek. AK Parti, gerçek bir kadın hareketidir.

Kadınlar siyasetin nesnesi değil, öznesidir. Siyasette ‘kadın olmazsa başarı yakalayamayız’

diyen dünya lideri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. 31

Mart’ta Muzaffer başkanımız için sandıklar patlatılacaktır” açıklamasında bulundu.

“DARICAMIZ’DA BU İŞİN BİTMİŞ OLDUĞUNU BUGÜN RESMEN İLAN ETTİK”

Programda son olarak Darıca Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı

Muzaffer Bıyık konuştu. Bıyık, 2019 yerel seçimlerinde elde ettikleri puanı daha da yukarıya

çekerek seçimi kazanacaklarına inandığını kaydederek şunları söyledi: “Darıcamız’da bu işin

bitmiş olduğunu bugün resmen ilan ettik. Kadınlar bir işe inanırsa, bu iş biter. 2019’da

52,5’luk bir zafer kazandık. Bugün daha büyük bir fotoğraf var. Bu rakamı daha da arttırarak

sandıkları patlatacağız. Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum. Kadına şiddetin olmadığı,

cinayetlerin yaşanmadığı bir 2024 temenni ediyoruz. Kadın ve şiddet kelimelerinin yan yana

dahi gelmesine müsaade etmemeliyiz.”

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BÜYÜKGÖZ'DEN MAHALLELERDE HANE ZİYARETLERİ https://gazetebirlik.com/haber/buyukgozden-mahallelerde-hane-ziyaretleri-324/

Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, sahada seçim çalışmalarına devam ediyor. Toplumun her kesiminden vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, mahalle ziyaretleri kapsamında hanelere misafir oluyor. Vatandaşların davetlerine icabet eden Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz’ün son durağı Hacı Halil Mahallesi oldu. 

HİZMET VE PROJELERİ ANLATIYOR 

AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak ve teşkilat mensubu hanımlarla ev ziyaretlerine katılan Başkan Adayı Büyükgöz, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak proje ve hizmetlere ilişkin bilgi veriyor. Hizmetlere ilişkin mahalle sakinleriyle istişarede bulunan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, talepleri ve önerileri de ilk elden dinliyor. Hanelerinde konuk ettikleri Başkan Adayı Büyükgöz’e ziyaretinden ötürü teşekkür eden mahalle sakinleri kendisine çalışmalarında başarılar diledi.  


]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN YILMAZ: BEYOĞLU GELECEĞİ İÇİN EN İYİSİNE KARAR VERECEKTİR! https://gazetebirlik.com/haber/baskan-yilmaz-beyoglu-gelecegi-icin-en-iyisine-karar-verecektir-5649/

"Beyoğlu geleceği için en iyisine karar verecektir," diyen Bozyokuş, Çavuşoğlu'nun şehri sanayileşme, üretime ve istihdama dayalı projelerle tanıştıracağını ve halkın yaşam standartlarını yükseltecek bir belediyecilik anlayışı ile belediyeyi yöneteceğini söyledi. Beyoğlu'nun sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel anlamda gelişmesi için var gücüyle Çavuşoğlu ile çalışacaklarını belirten Başkan Bozyokuş, çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:"  Beyoğlu'nun yeniden inşası için, Çavuşoğlu  liderliğinde, şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Beyoğlu halkı İYİ Parti ve Gelecek Partisi ittifakı  ile birlikte şehrin çehresini değiştirecek ve Beyoğlu'nu İstanbul'un parlayan yıldızı yapacak. Bizler hazırız beyoğlu'na hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere güvenen, bizlere inanan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Beyoğlu GELECEĞ'i için en İYİsine karar verecektir"dedi.

]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com
BAŞKAN ADAYI BÜYÜKGÖZ CUMAKÖY SAKİNLERİNE KONUK OLDU https://gazetebirlik.com/haber/baskan-adayi-buyukgoz-cumakoy-sakinlerine-konuk-oldu-411/

31 Mart’ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerine yönelik saha çalışmalarına devam eden Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, mahalle gezileri kapsamında Cumaköy sakinlerine konuk oldu. AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, skm ve teşkilat temsilcilerinin de katıldığı Cumaköy’de ilk olarak Kur’an kursu öğrencilerine misafir oldu. Usta öğreticiler ve kadın kursiyerlerle hasbihal eden Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz daha sonra Gebze’nin kırsal mahallelerinden olan Cumaköy’deki esnafları gezdi. Mahalle esnaflarına hayırlı işler ve bereketli kazançlar dileyen Başkan Adayı Büyükgöz, kıraathanelerdeki vatandaşlarla da hasbihal ederek taleplerini dinledi. 

CUMAKÖY SAKİNLERİNE DESTEK TEŞEKKÜRÜ 

“Cumaköylü hemşerilerimizle selamlaşıp sohbet ettik” diyen Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, “Yeni dönemde de hizmet ve eser siyasetimizi merkezden kırsala Gebze’mizin her mahallesine ulaştıracağız inşallah. Cumaköylü hemşerilerime desteklerinden ve teveccühlerinden ötürü şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz Cumaköy programını, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılarak tamamladı.   


--]]>
Gazete Birlik info@gazetebirlik.com