​ LUCESCU'NUN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYIN SONRA DA 'BAŞARISIZ' DİYE SUÇLAYIP TEFE KOYUN BRAVO!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Ülkemizde tanımadığım, backgroundunu bilmediğim hiçbir teknik adam yok.

Ülkemizde tanımadığım, backgroundunu bilmediğim hiçbir teknik adam yok. Az tanıdıklarım var mesela Yılmaz Vural gibi yıllardır bir baltaya sap olamamıştır. Her türlü desteği almasına rağmen bu böyle olmuştur. Şenol Güneş hocamız Beşiktaş’ı onca imkana, mükemmel bir başkana ve harika bir kadroya rağmen şampiyon mu yaptı? Her türlü tefe konulan hakkında denmedik bir şey bırakılmayan Tudor’un bile gerisinde kaldı. Büyüğümüz Hıncal Uluç’un ve kardeşinin hayran oldukları isimler ortada bile yoklar. Beğenmedikleri Lucescu 72 yaşında Milli Takım’ın başında… Hem de genç isimlerle tanınmadık, bilinmedik futbolcularla milli takıma yeni bir hava veriyor. İşte Lucescu budur. Araştırır tarar, yakalar, bulur ve onları bir takım yaparak ortaya çıkar. Ama elini kolunu bağlayanlar ona rahat çalışma imkanı vermiyorlar.

Bereket Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ve sayın Ali Dürüst’ün destekleri var. Onlar da olmasa Lucescu bıraktı, yerine falan geldi haberlerinden geçilmez gazeteler.

Çok değil kısa bir süre sonra bu ülkenin futbol gündemi değişecek. Yeni ve genç isimler ülkemizin gündemine oturacak. Onları herkes tanıyıp sevecek. Eski yıldızlara teşekkür edilecek. İçlerinde marka olanlar bir süre daha hizmete devam edecek. Marka olmayanlar kulüplerinde futbol hayatlarını sürdürecekler.

Kim futbolu Lucescu kadar bilir dersek birkaç “densiz” “Ben” diyebilir onları es geçin gerisine bakın koca bir hiç göreceksiniz…

Lucescu denenmişmiş… Sizin kahramanlarınız da denendi. Ama onlardan hiç söz etmiyorsunuz, edemiyorsunuz…

Bırakın yeni bir milli takım, yeni yıldızlar ve farklı yeteneklerin önlerini açın. Bunu yapamıyorsanız da gölge etmeyin bu bile yeter… 

Arda Turan’a sahip çıkmak Galatasaray için görevdir!

Kim ne derse desin Arda Turan ülkemizin en büyük markası ve iftihar kaynağı… Kimseye bir zararı olmayan ve futbol topuyla müthiş bir dostluğu bulunan Arda’yı karıştırıcı, mikser falan gibi görenleri insafa davet ediyorum. Arda Turan hiçbir kimsenin bilerek kalbini kırmamıştır. Kimseye de keleği olmamış, futbol hayatını ülkemiz dışında yeteneğiyle sürdürmeyi bilmiştir. Arda’dan başka Barcelona’yla anılan başka bir futbolcumuz olmadığı gibi teknik adamımız da yoktur. Olmadı orada fazla kalamadı ve nedense Galatasaray’a döneceği konuşulmaya başlayınca “Kaşarlanmış ölçüde Fenerliler” Arda Turan’ın Galatasaray’ı karıştıracağı ve lider takımı al aşağı edeceğini görüşünü savunmaya başladılar.

Oysa Arda Turan’ın katkısı ile Galatasaray daha da büyüyecek ve daha da farkı açacaktır. Ömrü olanlar bunu görecek. Ayrıca Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’un “Arda’yı isterim” demesi bu futbolcumuz için açık çektir.

Bravo sana Igor Tudor, Galatasaray teknik direktörlüğü nedir, bunu bir kere daha herkese gösterdin. Hangi Galatasaraylı taraftar Arda’yı sahada görmeyi istemez.

Arda Turan’a sahip çıkmak herkesten önce Galatasaraylı yöneticilerin görevidir.

Bu görevi yerine getirenleri kutlarız, tebrik ederiz ve Arda’ya “Hoş geldin” deriz.

Tabii gelmek isterse…

Ali Şafak Öztürk’ü üzmenin bu ülkeye faydası olur mu?

Antalyaspor’a Samuel Eto’o ve Samir Nasri olmak üzere pek çok ünlü futbolcuyu kazandıran kırmızı-beyazlı kulübü seyredilen ve seyirci toplayan bir takım haline getiren Ali Şafak Öztürk’ü üzmek ve kongre kararını almasına yol açmak büyük yaralar açmaya aday…

Biz nedense karşılıksız bir sevgi gösterenlere kazık atmaktan hoşlanır olduk. Sayın Başkan Öztürk’ün saklamaya çalıştığı göz yaşlarının ardında kim bilir ne fırtınalar var.

Böyle bir takımla Antalyaspor ligde 14’üncü sıradaysa önce teknik patronu sonra futbolcuları kendilerini bir sorgulamalılar.

Böyle bir başkanı üzmek ve bırakmasına yol açmak sadece Antalyaspor için değil ülkemiz futbolu için de yıkım olur.

Mehmet hocamıza artık Batur hoca demeyelim!

Türk basketbolunun marka isimlerinden idi. Yüzündeki gülücükler, sempatik duruşu ile öfkesi arasındaki farkı anlamak zordu. Pek çok başarılar ve önemli kazanımlarıyla o unutulacak kişilerden değil idi.

Basketbol dünyasında adı Batur hoca idi. Ama artık vefat etmiş bu büyüğümüze Mehmet hoca diyelim ve rahmet dileyelim.

Çünkü Mehmet yaratılmışların en üstünü Muhammed Aleyhisselamın isminin kısaltılmışı… Onu Batur hoca olarak değil Mehmet Baturalp hoca olarak anmak ve öyle konuşmak daha uygun olmaz mı?

Allahu Teala ona ve bütün mevtalarımıza rahmet eylesin. Amin.