Vakıf Katılım web

​''15 TEMMUZ GECESİ İKİ ŞEY ÇOK DUYGULANDIRDI BENİ''

Neşe BERBER 17 Tem 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
15 Temmuz 2016 gecesi, Ankara ve İstanbul en büyük mücadelenin verildiği illerdi..

15 Temmuz 2016 gecesi, Ankara ve İstanbul en büyük mücadelenin verildiği illerdi.. Geçen hafta boyunca hem Ankara'da hem de İstanbul'da kalkışmanın yaşandığı ve büyük kayıplar veren ilçelerinin belediye başkanları ile biraraya geldim.. Kahramankazan, Ankara’yı vuran uçakların 4’ncü Ana Jet Üs Komutanlığının bulunduğu yerdi. Başkan Ertürk buradaki uçakların kalkışını engellemek için halkı oraya yönlendirmiş ve kısa sürede kadın, çocuk, yaşlı demeden Kahramankazan halkı büyük bir mücadele içine girmiş.

Gölbaşı ise; darbeci general Semih Terzi'yi vurmasını emreden Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın helalleşip, ucunda ölüm olduğunu bilerek işi riske atmayarak darbeci generalin yakınına kadar girerek komutanının emrini gözünü kırpmadan kabul eden özel harekatçı kahraman Ömer Halisdemir’in bulunduğu yerdi. Burada olmak ayrı bir duygu idi.. Tıpkı Çanakkale Savaşında düşman çıkarmasını haber alan Mustafa Kemal'in, ordudan emir almayı beklemeden kuvvetlerini harekete geçirmesini ve 'Ben size ölmeyi emrediyorum.' deyişini anımsattı bana. Orada halkın nasıl büyük bir mücadele verdiğini birebir dinlemek beni çok etkiledi.

Yine İstanbul'da Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Çengelköy'de yaşananları anlatıyor ve en büyük kayıp veren ilçelerden biriyiz diyor. 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise Hasdal'dan tankların çıkışlarını engellemek için çöp kamyonlarına emir vermiş ve yolları kapatmalarını sağladıklarını anlatıyor. Ve o geceyi anlatırken havalimanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gidişini ve sabaha kadar orada neler yaşadığını paylaşıyor benimle.. Başkan Aydın, o gece yaşadıklarından iki şey çok duygulandırdı beni diyor. Bize de anlatın, diyorum.. Anlatıyor.. 'Cumhurbaşkanımız o gece sığınağa inmedi' diyor. Ve havalimanına gelen sonradan düşman helikopteri olduğu anlaşılan iki helikopterin her şeye rağmen kuleden kesin düşman helikopteri mi değil mi iyice öğrenin kesin sonuç almadan yani emin olmadan vurulmaması talimatını vermesini duygulanarak anlatıyor.. 'Bu kadar büyük ve aynı zamanda iyi kalpli bir lider bizi bırakıp hiç bir yere gitmedi ve emin olana kadar o helikopterlere ateş açtırmadı' diyor.

Ve önceki gün... Türkiye'de milyonlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yürürken BBC, CNN gibi dünyanın en büyük medya organları manşetlerinde Türkiye'yi gördü. Erdoğan'ın tören alanına gelişini canlı veren BBC, şehitler köprüsüne gelen insan seline ait görüntüyü ekrana getirdi. Gören görmeyene anlatsın şimdi daha iyi anlayacaklardır Çanakkale Ruhu dediğimiz Türk halkının o ruhunun, ilk günkü gibi yerinde durduğunu.. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün insan seli olup aktığını. Bugün olsa yine gözümüzü kırpmadan koşarız dediklerini.. 

Minnetle, saygıyla..