2018-2019 SONBAHAR/KIŞ TRENDLERİ

Yonca ORTAN 03 Eyl 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
2018-2019 Sonbahar/Kış modası çok iddialı geliyor. Bu sezonda trendler, dış dünyaya karşı gardını alıyor. Katı bir tavır sergileyen ve bunu göstermekten çekinmeyen sezon kadını, baştan aşağı vahşi desenlere de bürünüyor, tamamen deri elbisesiyle ciddiyetini de arttırıyor.

Bu seneki eğilimlerin daha çok rahatlık üzerine kurulduğunu görebiliyoruz. Bunun yanında kendine güven hissi, renk ve cazibe kavramları da bir araya gelmiş. Kısacası sonbahar-kış 2018-2019 moda trendleri için giyilecek çok fazla seçeneğin olması bayanları çok mutlu edecek. Şimdi de nasıl trendler var bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

Renk Renk Leoparlar

2018-19 Sonbahar/Kış sezonu için leoparlar hiç olmadığı kadar gösterişli ve renkli. Tom Ford’un defilesinde ön plana çıkan neon tonlarından 80’ler ve 90’lardan aldığı ilhamla bizi adeta zaman makinasına bindiren klasik leopara kadar, bu en sevilen desen moda haftasına damga vuran trendlerden oldu.

Renkli hayvan baskılarının yükselen sesine kulak vermenin tam zamanı.

İkinci Deri

İpek ve kadifeye sonbahar podyumlarından gelen en yeni rakip: Deri. Genellikle dış giyim parçası olarak görmeye alışık olduğumuz deri, bu sefer elbise formunda karşımıza çıkıyor. En asil ve ciddi haliyle ofislerin de vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor.

Pofuduk Montlar

Sonbahar/Kış sezonlarında çoğu zaman görmeye alışık olduğumuz pofuduk montlar, yeni sezonda da sokaklardaki hakimiyetini sürdürecek. Konforlu olmalarının yanında aynı zamanda sımsıcak tutacak bu montlara, gardırobunuzda mutlaka yer açın.

Sahte Kürkler

Tarih boyunca kürkler her zaman zenginliğin ve asaletin simgesi olarak karşımıza çıktı. Neyse ki moda dünyası, doğayı korumak adına bu çok sevilen kürkleri, sahte tasarımlarla kadınlara sunmaya başladı. Şık görünümün bir numaralı tercihi olarak tasarlanan bu sahte kürkler, modanın çevreye duyarlılığının bir numaralı göstergesi.

Kıyafetlerin Üzerine Çıkan Kemerler

Gelecek sezonda tek bir aksesuara yatırım yapacak olursanız, bu mutlaka kemerler olmalı. Yüzyıllardır kadınların zarafetini sergilemesinin en çarpıcı yolu olarak görülen bel kıvrımları, belinize takacağınız kemerlerle daha da belirgin hale geliyor. Sadece tek bir aksesuarın görünümünüzü ne kadar değiştireceğine siz bile inanamayacaksınız…

Battaniye Niyetine

Pelerin, büyük şal veya atkı! Battaniyeye benzer büyük parçalar ile rahatlığı ön planda tutun. Kış ekipmanlarının bizi asla üşütmeyeceği bir sezon için heyecanlanmamak ne mümkün. Moda uğruna az mı üşüdük zamanında.

Logomania

En sevdiğiniz markaları daha önce hiç olmadığı kadar sergilemenin zamanı geldi! Milano, size bu özgürlüğü veriyor… Göstere göstere giymenin mubah sayıldığı bir sezon bizleri bekliyor. Fendi ve Versace açıkça logolarını sergilemekten çekinmezken, tabii kanaat önderleri burada “Logolu giyinmek serbest” derken Mango ve Zara gibi markalara yüz vermemekle birlikte lüksün gözüne vurmayı işaret ediyorlar.

Şapkalar

Şapka ya da baş aksesuarı da diyebiliriz. Ama şapkayla ama çeşitli örtülerle başların kapalı olduğu bir sezonla karşı karşıyayız.

Gucci, Balenciaga, Alexander Wang, Calvin Klein ve Versace gibi markalar koleksiyonlarında bu eğilimi gözler önüne serdiler. Her ne kadar bazı görünümler burkaya benzemesi nedeniyle eleştirilse de şov elbette ki devam etti.

Vazgeçilmez Ekoseler

Geçmişten günümüze kadar en özel kumaş kodlarından biri olan ekose, moda haftaları boyunca podyumdan inmedi. Gardıropların her zaman en kurtarıcı parçalarından biri olan bu kumaş, Sonbahar/Kış sezonunda da sizi kurtarmaya devam edecek. Burberry’nin moda dünyasına armağan ettiği bu kareler, birçok tasarımcının defilesinde başroldeydi. İlkbahar/Yaz sezonunda olduğu gibi Sonbahar/Kış sezonunda da bayrağı elden bırakmayan ekoseyi, stilinizle barıştırmanızda fayda var.

Renkli Çoraplar

80’lerin çılgın renkleri çoraplarla birlikte geri dönüyor. Saks Potts’un güzel pastel tonlarından Jeremy Scott’un neon renklerine 2018 Sonbahar/Kış sezonunda bacaklar adeta capcanlı bir renk paleti gibi görünecek!

Som Gümüş Parçalar

Altın ve pembelerden sonra parlama zamanı şimdi gümüşte! Bilim kurgu sahnelerinden fırlama görünümler 2050’lerden sesleniyor. Şimdi al, ileriye yatırım yap! Birkaç sezondur görmeye alışık olduğumuz bu tonlara gardırobunuzda mutlaka yer açın.

Mevsimsiz Çiçekler

Birkaç sezondur görmeye alışık olduğumuz çiçek desenleri, yeni sezonda da hakimiyetini sürdürecek. Mevsim şartlarına pek de uygun olmadığı düşünülen bu çiçekler, kışın soğuk ve kasvetli havasına baharı getiriyor. Tepeden tırnağa bürünebileceğiniz gibi sadece tek bir parçada da kullanabileceğiniz bu trende, siz de ayak uydurun. 

Kat kat giyinme zamanı

Soğuk günlerde kat kat giyinmeyi bir sanata dönüştürmeye hazır olun!

Neyiniz var neyiniz yoksa 2018 Sonbahar / Kış sezonunda doya doya giyebilirsiniz. Gerekirse iki ceket üst üste gerekirse mont üstüne mont. Kıyafetlerinizin üzerine ya da altına ekleyeceğiniz bu katlar, serin havalarda üşümemenizi kolaylaştırmanın yanı sıra cool görünmenizi de sağlayacak.

Omuzlara uzanan küpeler

 Uzun ve büyük küpelere yatırım yapmak için önümüzdeki sezonu beklemeyin, hemen çeşit çeşit alın. Çünkü 2018'de büyük küpeler kombinlerin star parçası haline geliyor. Bu trend birkaç sezon bizi terk etmeyeceğe benziyor.