2019 İLKBAHAR – YAZ TRENDLERİNDE NELER GÖRECEĞİZ?

Yonca ORTAN 17 Şub 2019

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Kış henüz gelmiş sayılmaz. Ama moda dünyası karlar erimeden hemen önce bize neler giyebileceğimizi söyledi bile.

 Eylül ayının başından bu yana, New York, Londra, Milano ve Paris’teki ünlü tasarımcılar ilkbahar / yaz 2019 koleksiyonlarını sergilediler. Önümüzdeki popüler eğilimleri vitrinlerde şekillenmeye başlandı bile. Kabarık kollu üst giyimler, kargocu pantolonlar geri dönüyor. 

İşte 2019 yılının en önemli bahar trendleri!

2019 İlkbahar/Yaz trendleri, eskilere dönüşüyle ama aynı zamanda yenilikleriyle de dikkatleri üzerine çekecek bir sezon olacak gibi görünüyor.

2019 İlkbahar/Yaz trendleri yeri geldiğinde atletik, yeri geldiğindeyse partilemeyi iyi biliyor. Renklerle arası iyi olan sezon kadını, formal bir görünüme bile renk katabilecek kadar enerjik.

2000'LER HER DETAYIYLA ARAMIZDA

2000'leri yaşamamış olanlar bile 2019'da tüm moda trendlerine hakim olacak.

Yüksel bel pantolonlar, bandana üstler, parmak arası terlikler, mini mini jean etekler, omuz dekoltesinin her türlüsü, saten elbiseler yeniden hayatımıza giriyor. 2019'da çekilen fotoğraflarla 2000'lerin başında çekilenler arasında stil yönünden pek fark olmayacak.

Var mıyım yok muyum: Nude

“Yokum ama var gibiyim de” etkisi yaratan, nude bej rengi, 2019 İlkbahar/Yaz trendleri kapsamında gümbür gümbür geliyor. ‘Uzun ve cool gözükmeliyim’ diyerek tek renk giyinmeyi sevenlerin dolaplarını şenlendirecek.

Beraberinde beyaz, hardal sarısı, lila gibi renkleri de sürükleyerek yaza damgasını vuracak. Temiz bir görüntü sevenler olarak, bu trendi severek kucaklayalım mı?

RENGİMİZ SARI

İlkbahar-yaz aylarından itibaren 2019 yılı içimizi ısıtacak sarı tonlarını moda dünyasına yeniden katıyor. Elbiseler, aksesuarlar, ceketler... Yani aklınıza gelebilecek her yerde sarı rengi göreceğiz.

Asaletin Simgesi ‘’Beyaz’’

İlkbahar ‘geliyorum’ derken beyaz kıyafetlerin ortaya çıkması, insanı çok keyiflendiriyor. Bu sezon, sokaklarda daha fazla beyaz sever kadınlar göreceğiz.

Baştan aşağı bu renk giyinmeye cesareti olmayanları lütfen piste alalım. Bu sezon asil ve havalı görünmek herkesin hakkı.

Yamalı Kotlar

Giysi dolabınıza farklı ve dikkat çekici bir kot pantolon eklemek istiyorsanız yamalı pantolonlara mutlaka şans vermelisiniz! Denim kumaşın farklı renklerinden oluşan yamaları tercih edebileceğiniz gibi renkli, desenli yamalarla da ilgi çekici görünümler arasında. Giymekten sıkıldığınız pantolonlara yama yaparak siz de hem eski pantolonlarınızı değerlendirebilir hem de tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Bisiklet Şortlar

Chanel ilk olarak bisiklet şortlarını 1999 yılında kullanmıştı. Linda Evangelista'nın taşıdığı bu look'un benzerini 2019 podyumunda Anna Ewers taşıdı. Bu da demek oluyor ki bisiklet şortları resmi olarak geri döndü.

Kabarık kollar

Kollar söz konusu olduğunda önümüzdeki bahar bizi çok farklı giysiler bekliyor. Genellikle büyük kıyafetlerin trend olacağı bu dönemde kabarık kollu giysiler ön plana çıkacak. Marc Jacobs’da bu eğilime sahip modacılardan biri... Bu konsepte uygun harika bir koleksiyon çıkarmak için hazırlanıyor. Ayrıca Alexander McQueen, Carolina Herrera ve Rodarte’de de kabarık kollar göreceğiz. 

TRİKO VE TIĞ İŞİ ZİRVEDE: KROŞELER

Büyükannenize önümüzdeki sezonlar için hırkalar ördürmeye başlayın derim. Trikolar son bir yıldır yavaş yavaş yükselişte, önümüzdeki bahar sezonundan itibaren buna tığ işleri de ekleniyor.

Yine bir cool duruş sergileyecek olan özellikle el örgüsü kroşelere dolabınızda yer açın!

Yılan derisi

Deri ve kumaş baskılarda dikkatleri üzerine çeken yılan derisi desenini 2019 sonbahar kış sezonunda da çok göreceğiz. Bu trend Chloe, Jimmy Choo, Zaragibi pek çok ünlü markanın kış koleksiyonlarında karşımıza çıkıyor. 

Kargo pantolonlar

Evet, kargo pantolonlar geri dönüyor! 90’ların orta ve biraz ileri yaş insanlarıyla özdeşleşen bu pantolon türü, şimdi yeni senenin en nadide tasarımlarından biri. Kargo pantolonlar adeta 2019’da nasıl daha cool ve havalı görüneceğinizin anahtarı konumunda.

Vintage çiçekler

Çiçekler ilkbahar mevsiminde her zaman adeta bir dayanak noktası haline gelmişken, bu kez, eski zamanlardan ilham alan çiçeklerin ve cesur, renkli kumaşların yaygınlığı görülüyor. Çiçek renkleri ise özellikle New York defilelerinde sarı ve yeşil olarak belirlendi.

İş kadınlarının yükselişi: Etek takımlar

Gücü eline alıp kendi ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlar günden güne artarken moda da onları içeren bir trend var: Etek takımlar! Yoğun bir temponun içinde zarafet ve şıklığından ödün vermeyenler kadınlara hitap eden bu tasarımın belirgin özellikleri midi elbiseler ve oversize ceketler. İşinizde olduğu kadar şıklığınızla da başarılı olmanız dileğiyle!

Dev fiyonklar

Dev pırlantaları unutun önümüzdeki bahar yerini dev fiyonklar alıyor. Elbiselerinizin göğsünde, omuzlarınızda, sırtınızda, belinizde dev fiyonklar görmeye hazır olun.

Kemer zamanı

Kemerlere daha fazla özen göstermenizin zamanı geldi. Onlara ikinci sınıf bir aksesuar gibi davranmaktan vazgeçin!

PVC çılgınlığı 

Trençkotlar yerine renk renk PVC’ler dolabınızda yer bulmaya hazır! Pvc ayakkabı ve çanta modellerine de bir göz atın derim, keyifli pazarlar dilerim...