Vakıf Katılım web

2019 KADIN PLAJ MODASI

Yonca ORTAN 07 Tem 2019

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Ülkemizde yaz tatillerinin büyük bir bölümünü insanlar güneye inerek tatil beldelerinde yaparlar.

Bu tatilleri geçireceğimiz otellerin birçoğu ya deniz kenarında olur ya da havuzu vardır. Denizde ve havuzda giyeceğimiz kıyafet ve aksesuarlar kadınlar için çok önemli ve hassasiyet içermektedir.

Bayan 2019 plaj giyimi kadınlar için her yıl olduğu kadar çok önemli bir yere sahiptir. Tatil öncesi kocaman bavullar hazırların ve birçok plaj kıyafetleri doldurulur. Bavul ne kadar büyükse o kadar çok eşya alınır. Kadınların tabiatında şık görünmek ve zarafet olduğundan her daim güzel görünmek ilgi görmek isterler. Özellikle de otellerde ve tatil kasabalarında kadınlar giyim ve kıyafetlerine iki kat daha çok önem gösterir.

Şort ve Pareo

Daha geleneksel giyim tarzındaki kadınlarımız için şort ve pareo modelleri önemli tatil aksesuarların başında gelmektedir. Denizde veya deniz sonrası ya da otel içinde veya yürüyüşlerde çok tercih edilen bir kıyafettir şort ve pareo. Pratik oluşu ve tasarımı ve şıklığı itibari ile sıcak bölgelerde çok fazla ilgi görüyor. Pareoyu tatil bölgelerinde her kadının kullanması ve tercih etmesinin nedeni otel içerisinde gezerken, yürüyüş yaparken ya da havuz başında ya da sahillerde kullanılabilir olma rahatlığıdır. Üstelik hareket özgürlüğü sağlaması açısından çok tercih edilen plaj kıyafetleridir.

Ancak görüyoruz ki 2019 plaj giyimine daha cesur modellerle girdik.

Mayokini Tankini

2019 bikini modelleri kadınlarda büyük bir merak uyandırıyor. Bu modeller nasıl olacak diye yazın başında kadınları tatlı bir heyecan aldı. Normal bikini modellerine nazaran daha iddialı ve cesur tasarımları ile transparan bikini plajlarda heyecan yaratacağa benziyor. Mayokini ve tankini modelleri bu sezona damga vuracaklar.

Kadın plaj giyim şıklığı kadar sağlık açısından da çok önem ve hassasiyet içeren bir konu. Denize ya da havuza girip çıktığımızda ıslanan mayo ya da bikiniler uzun saatler üzerimizde kalacağından mantar ve türevleri hastalıklara yakalanma riskimiz bir hayli fazla. Bunun için seçilecek kıyafet ve aksesuarlar seçilirken özen gösterilmeli ve dikkat edilmeli. Kaliteli ürünler tercih etmeliyiz.

Plaj elbisesi bir tatilin olmazsa olmazları arasındadır her zaman kadınlar için. Genellikle rengarenk canlı renkleri ile insanın içini ısıtan ince kumaşlardan yapılmış cildin nefes almasını sağlayan kıyafetlerdir. Bikini modelleri sürekli güncel tutularak bayanların heyecanını bastırıyor. Halter bikini modeli de hiç azımsanmayacak kadar ilgi gören modeller arasında.

Mayo modelleri eski popülaritesini kaybetse de hala ilgi gösteren hanımlar mevcut. Şortlu mayo modelleri de son yıllarda ilgi gören 2019 plaj giyim ürünleri arasına girdi. Elbise mayo zira aynı etkiyi yarattı. Mayo bikini özellikle orta yaşlı kadınların tercih ettiği modeller arasında. Tesettür mayo son yıllarda artan ilgi karşısında oldukça memnun. Özellikle haşema modelleri çok fazla ilgi görüyor son yıllarda.

Kısaca plaj modası kültüre ve cesarete göre değişkenlik gösteriyor.