2020-2021 SONBAHAR-KIŞ AYAKKABI TRENDLERİNDE KONFOR YILI

Yonca ORTAN 27 Eyl 2020

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Tekstilde olduğu gibi ayakkabıda da 2020-2021 trendleri belli oldu.

Tekstilde olduğu gibi ayakkabıda da 2020-2021 trendleri belli oldu. Önümüzdeki yıl, en çok konforlu ayakkabılar tercih edilecek. Teknolojik ve kullanışlı modeller de trendlerde öne çıkıyor...

2020-2021 ayakkabı trendleri nasıl olacak?

WGSN'in MICAM etkinliğindeki sunumuna göre, 2020-2021 Sonbahar-Kış sezonunda kadın ayakkabı koleksiyonları üç tema altında toplanıyor: Konfor, Teknoloji ve Kullanışlılık, Yeniden Yapılmış Miras. Bu temalara göre ayakkabılarda ilk olarak konfor öne çıkıyor. Özellikle evden çalışan kişiler düşünülerek öne çıkartılmış bir trend. Bu anlamda yumuşak deriler, dokulu malzemeler ve daha çok kışlık babetler göreceğiz. Renklerse beyaz ve toprak tonları.

Ayakkabı trendleri hangi talepler doğrultusunda oluşuyor?

Ayakkabı trendleri toplumsal olarak oluşan alışkanlıkların ışığında değişiyor. Son dönemde şıklık kadar rahatlık ön planda. Bunda gelişen teknolojiler ile evden çalışmanın ve genç nüfusun iş hayatındaki rolünün artması gösterilebilir. Böylece daha rahat ayakkabılar ve önlenemez yükselişiyle sneaker hayatımızda iyiden iyiye yer edindi.

Yeni sezonda mutlaka sahip olmamız gereken ayakkabı modelleri hangileri?

Gelecek kışın olmazsa olmaz parçaları: Topukları heykelsi tasarımlar, ince bantlı küt uçlu sandaletler, balerin babetler, kapalı uçlu topuklu kışlık terlikler (tercihen yün, tüvit ve dokulu kumaşlardan)

Askeri Bot Stilleri

Soğuk günlerin olmazsa olmazı. Kısa, orta ve uzunluktaki askeri bot stilleri ile çok güzel modeller var. Genellikle zarif bağcıklı stiller dikkatimizi çekti. İpler çok özenle yerleştirilmiş ve güzel bir hava katması sağlanmıştı. Hermes, Rodarte, The Row, Dior, Altuzarra, Alexander Wang gibi markalarda bu askeri bot modelleri mevcut. Önümüzdeki günlerde de vitrinlerde askeri botları çok fazla göreceğiz.

Şehirli Kadının Kovboy Tarzı Ayakkabıları

2020 kış ayakkabı modellerinde şehirli kadının kovboy tarzı ayakkabıları da vardı. Bazıları bu modeli çok fazla tercih etmese de modeller çok oluşturulmuştu. Sizler de modelleri gördükten sonra bizle aynı kanıda olacağınızı düşünüyoruz. Balmain, Calvin Klein, Celine, Louis Vuitton, Stella McCartney gibi markalar bu modeli koleksiyonlarında kullandılar. Renkleri ağırlıklı olarak koyu tonlarda idi. Bunda da kış mevsiminin etkisi vardı.

Diz Üstü Çizme Tasarımları 2021

Diz üstünü iyice saran sanki bir bacak görünümü veren seksi tarz olduğunu ifade edelim. Genellikle diz üstü çizmelerin dış kısmında güzel modeller ve görünümler vardı. Bazıları ise sade idi. Mavi, krem, siyah, kırmızı ve turuncu renkler çok yaygın olarak diz üstü çizmelerde tercih edilmiş. Fendi, Balmain, Celine, Nina Ricci, Oscar De la Renta, gibi markalar koleksiyonlarında diz üstü çizmelere yer vermişler.

KIPKIRMIZI

İster spor ister klasik olsun ama güze uygun olsun. Bu sezon hit renkler arasında olan kırmızı hem sizi iddialı kılacak hem de trende yaklaştıracak. Güz renklerine de son derece uyum sağlayan kırmızıyı tercih etmekten çekinmemenizi öneririz.

Saten ve İpek Modelli Ayakkabılar

Dış deri yerine saten ve ipek tarzda kullanımlar önemli oranda artmış durumda. Daha önceki yıllarda saten ve ipek tarzı modellere pek rastlamazdık ama bu yıl çok sıklıkla rastlayacağız. Bazı ipek ve saten görünümlü ayakkabı modelleri gerçekten çok şık. Saten ve ipek bir ayakkabıyı benzersiz kıldığına şüphe yok. Özel günler için böyle perspektif de ayakkabılar tercih etmek çok akıllıca olabilir.

Mimari Topuklu Tarzlar

Heyecan verici detayların özellikle de topukların çok yer kapladığını söyledik. Dinamik geometrik topuklar, prizmatik topuklar çok fazla kendini gösterdi. Birçok tasarımcı bu şekilde ayakkabılarına dikkat çekici bir görünüm kazandırmışlardı. Balmain bu görünümü en çok kullananlar arasındaydı.

PARLAK

Son zamanlarda fazlasıyla gördüğümüz parlak, taşlı, simli ayakkabılar genelde özel günlerde tercih edilse de bu sezon ünlü modacılar tarafından günlük hayata uyarlanmış durumda. Artık her tarz ayakkabı modelinde çekinmeden parlak seçimler yapabilirsiniz.

Bembeyaz

Genelde kış günleri beyazı çok fazla görmezdik ama bu sezon var. Beyaz çok güzel bir renk ve aslında kış günlerine çok yakışıyor fakat çabuk kirlendiği için hoşumuza hiç gitmiyor diyebiliriz. Bu sene durum farklı beyaz renk hem ayakkabılarda hem çizmelerde hem de botlarda yerini aldı buna göre kendinize yön verin. İşte bu şekilde 2020-2021 sonbahar-kış bayan ayakkabı modellerini özetlemiş olduk.

Alışveriş listemize bu modellerden tarzımıza uyanları da eklemeyi unutmayalım o halde. Biliyorsunuz ki bir kadına asla ayakkabı sayısı sorulmaz, çünkü bilmez. Ayakkabı her zaman bir kadın için tutkudur, aşktır. Aşkla kalın, modayla kalın...