2020'YE GÜZEL GİRELİM

Yonca ORTAN 12 Oca 2020

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Gelecek bahar ve yaz ayları, hem geçmişten gelen hem de oldukça yeni trendlere gebe.

Henüz kışın ortasında olsak da önümüzdeki ilkbahar ve yaza iki ay kala 2020 trendlerine bakmak ve onlar için dolaplarımızda ne kadar yer ayıracağımızı düşünmek bile şimdiden içimizi ısıtıyor. Gelecek bahar ve yaz ayları, hem geçmişten gelen hem de oldukça yeni trendlere gebe. 2020 İlkbahar Yaz trendleri arasında geçmiş yıllardan ilham olarak 70’lere ait ceket kesimleri, modern tığ işi elbiseler, sürekli cüssesi artan kabarık kollar bulunurken, günümüzün modası takım elbise çılgınlığı ve renkli deriler yaz sıcağında dahi giymek için yarıştığımız en önemli trendler arasında. Tabii bunların dışında çiçekli desenler, puantiye deseni, nane yeşili, turuncu, bebe yakalar, asimetrik fırfırlı elbiseler gibi öne çıkan trendler de var.

NOKTA NOKTA

Sonbahar-kış döneminde de oldukça trend olan puantiyeler önümüzdeki ilkbahar-Yaz sezonunda da bizimle olmaya devam edecek. Yalnızca siyah beyaz renklerde değil hem neonlarda hem de nötr tonlarda karşımıza çıkacak puantiyeleri istediğiniz her parçada tercih edebilir,dilerseniz tamamlayıcı dilerseniz ana parçalar olarak kullanabilirsiniz.

İLHAMINI 70’LERDEN ALANLAR

Asla modası geçmeyecek parçalar arasında yer alan takım elbiseler, her yıl kendini ısıtıp önümüze sunuyor. Gerek gelecekten gerekse geçmişten ilham alan kurumsal takımlar bu kez bu tavrından sıyrılıp, özgür ruhlu kadınların 70'lerin görünüşünü yansıtıyor.

YAZ KARASI

2020 İlkbahar/Yaz sezonu için 'Black is the new white' desek haksız sayılmayız. Siyah, sıkıcılıktan uzaklaşarak yaz gardıroplarına hızlı bir dönüş yaparken; pistlerin en dikkat çeken tasarımları da hep oyunu siyahtan yana kullandı. Her ne kadar yaz için çok ideal olmadığı düşünülse de, nefes alan ferah kumaşlarla, önümüzdeki yaz siyahın hakimiyetinde geçecek.

TRENÇKOTLAR

Klasik bir trençkot sizi asla yarı yolda bırakmaz. Ve tasarımcılar onu gardıropların temel parçası kılmak için bu sezon sıkı bir geri dönüş hazırlığı içinde girdiler. sel bir tasarım dili tercih etti.

KOL DETAYLARI

Eğer hali hazırda balon ve karpuz kollu kıyafetlere yatırım yaptıysanız, ne diyebiliriz ki; doğru yerdesiniz! Hissedilir etkiye sahip kol detaylı kıyafetler sahneyi ele geçirmek üzere. Bu konudaki anahtar sözcüğümüz: Daha. Daha kabarık, daha katlı, daha büyük!

YATAKTAN SOKAĞA

Önümüzdeki sezon için seksapeliteyi merkeze koyan tasarımcılar, iç giyim parçalarını dışa taşımaya oldukça kararlı. Slip elbiselerin sokağı keşfiyle başlayan trend yolculuğuna, iç çamaşırı, sütyen ve korseler de eklenince yataktan sokağa transfer döneminde tüm ekip bir arada.

EL EMEĞİ GÖZ NURU 

El işçiliği, geçtiğimiz yaz olduğu gibi 2020 İlkbahar/Yaz sezonunda da rağbet görüyor. Şile bezi ve keten gibi yaza yakışan ham kumaşların, naif işçilikleri ve gösterişli dantellerle süslendiği tasarımlar deniz kıyısından, gece davetlerine sizinle birlikte birçok yere seyahat edecek. 

NANE YEŞİLİ 

Pembe 2020 İlkbahar-Yaz'da yerini korumaya devam ediyor ancak en az pembe kadar trend olacak bir diğer renk nane yeşili! 

ETEK Mİ PANTALON MU?

Elbise mi yoksa pantolon mu giyeceksiniz karar veremiyorsanız kendinizi hiç zorlamayın, çünkü önümüzdeki sezonda böyle bir ikileme düşmeyecek tercihinizi iki parçadan yana da yapabileceksiniz. 

HALAT KEMERLER

Görünümünüze ister bir fonksiyon kazandırsın ister kazandırmasın, bu sezon bellerimize bir denizci gibi halatlar dolayacağımız kesin. Öyle ki Tory Burch bu trendi bir adım ileri taşıyor ve halatlarını deriden tasarlıyor.

TURUNCU

2020 Mart ayı itibari ile hayatımız turuncuya dönecek. Birçok ünlü markanın koleksiyonlarında yer verdiği renk, şimdiden birçok ünlü isim tarafından tercih edilmeye başladı. Tam bir ilkbahar/yaz rengi olarak nitelendirilen turuncuyu 2020 kış sezonunda da küçük dokunuşlar ile görmemiz mümkün.

İlkbahar sezonunun gelmesi ile beraber daha canlı renkler olarak sayılabilecek pembe, mor ve beyaz gibi renkler ile kombinleyebileceğiniz turuncu parçalar ile 2020 sezonunda oldukça tarz gözükeceksiniz.