A MİLLİ BUZ HOKEYİ TAKIMIMIZ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
A Milli Buz Hokeyi Takımımızın Bulgaristan karşısında aldığı galibiyet sonucunda, seremonide İstiklal Marşı'mızın daha yarısı tamamlanmamışken, marşımızın kesilip birkaç saniyede olsa araya başka bir müzik girdiği video sosyal medyada ve haber bültenlerinde günlerce dolaştı.

13-15 Aralık tarihinde Hırvatistan’ın Sisak kentinde düzenlenen 2022 Pekin Kış Olimpiyatları ön elemelerinde milli duygularımızı kabartan bir grup genç sporcudan bahsetmek istiyorum.

 A Milli Buz Hokeyi Takımımızın Bulgaristan karşısında aldığı galibiyet sonucunda, seremonide İstiklal Marşı’mızın daha yarısı tamamlanmamışken, marşımızın kesilip birkaç saniyede olsa araya başka bir müzik girdiği video sosyal medyada ve haber bültenlerinde günlerce dolaştı. İlk izlediğimde inanın tüylerim diken diken oldu. Benim bu konuda ki hassasiyetim inanın çok derin. 6 yıldır müzik öğretmeni olduğumu hesaba katıp her pazartesi, cuma günleri ve Milli Bayramlarımızda İstiklal Marşı Törenini yönettiğimi düşünürsek içimde ki bu aşkı az çok tahmin edersiniz. Öğretmenlik kariyerimde bana yapılabilecek her türlü hatayı kabul edebilirim fakat İstiklal Marşı’mızı okumayan, milli duygularımıza, Ata’larımıza saygısızlık yapan öğrencileri asla affetmem. Benim en zayıf noktamdan vurdu A Milli takımımız...

 Ülkemize, sporcularımıza, antrenörlerimize yapılan bu saygısızlık karşısında omuz omuza haykırarak devam ettiler marşımızı okumaya. Tekrar başa dönüyorum tüylerim dilen diken izledim sizleri.  Anneleriniz, babalarınız, öğretmenleriniz ne güzel evlatlar yetiştirmişler helal olsun. Umarım benim yetiştirdiğim öğrencilerim de ileride sizler gibi başarılı bireyler olurlar ve sizleri izlediğimiz gibi onları da büyük gururla izleriz.  Milli takım antrenörümüz Deniz İnce ve ekibine ayrıca tebrik etmek istiyorum. Nisan ayında düzenlenecek olan Dünya Şampiyonasında bize daha büyük bir gurur yaşatmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Tabi bu olayla bir de şunu fark ettim ki biz eğitimciler bir şeyleri öğretmek ya da hissettirmek için istediğimiz kadar uğraşalım, insanın kalbinde olmadan hiçbir şey baskıyla ya da zorla olmuyormuş... Umarım A Milli Takımımızın bu davranışı birçok gence örnek olur. Sizleri tanıdığım için inanın çok mutluyum arkadaşlar. Galibiyetinizi tekrar tebrik ederim.

Sevgi ve müzikle kalın.