ADALETLİ ADALET…

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Gülşen'i son dönemde bolca konuştuk. Eleştirdik, eleştirdik ve her eleştirimizde yok artık bu kadar da olmaz dedik.

Gülşen’i son dönemde bolca konuştuk. Eleştirdik, eleştirdik ve her eleştirimizde yok artık bu kadar da olmaz dedik. Ama bu kadarını gerçekten de beklemiyorduk. İnanabiliyor musunuz bu ülkede sadece yanlış bir cümle kurduğu için bir kadın sanatçı tutuklandı. Hırsızlık yapmadı, kimsenin canına kast etmedi, tecavüz de etmedi, sadece talihsiz, yanlış bir cümle kurdu. Gülşen’in yaptığını asla doğru bulmuyorum ama ona yapılanında doğru olduğunu düşünmüyorum. 30 Nisan’daki bir konuşmasının bugün medyaya sızdırılmasını hiç ama hiç doğru bulmuyorum.

Yaptığı basın açıklamasında “Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür dilerim. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım.” diyor. Hatasının farkında ve özür diliyor. Yetkili makamlardan Gülşen için işleyen adalet sisteminin gerçek suçlular için de işlemesini diliyorum.

Biz gerçekten de her gün bir kadın cinayeti duymaktan kahroluyoruz, istismara uğrayan çocukları duymak içimizi parçalıyor. Mesela eski sevgilisi tarafından defalarca tehdit edilen bir genç kadının sesi daha karakola ilk ayak bastığında duyulsun istiyorum. Çok canlar kaybettik bunlar için jet hızında ilerleyen bir adalet sistemi diliyorum ve gerçekten adaletli bir sistem olsun istiyorum.