Vakıf Katılım web

AGA PROJECT

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
AGA Project'in ilk çalışması olan "Kapı" bir Sivas türküsüdür.

Aga Project; Nida Şan tarafından, Ata’ya ve Türk Halk Müziğine saygı kapsamında geçtiğimiz sene bir proje grubu olarak kuruldu. Rock ve Türk Halk Müziği’ni etnik bir sentezle harmanlayarak Türkiye’de ilk defa “ETNİK ROCK” olarak çalışmalarına başlayan AGA Project Türkiye’nin dört bir yanından farklı yörelerden derlediği halk müziği ezgilerini davul, bas gitar, elektro gitar, bağlama, tabla, tar gibi enstrümanlarla rock formunda seslendiriyor.

AGA Project’in ilk çalışması olan “Kapı” bir Sivas türküsüdür. Orijinal adı “Kapıya çıktım ki yeller esiyor” olan eser Nida Şan’ın dedesi Osman Şan’a aittir. Konservatuarda okuduğum dönemlerden uzaktan da olsa tanıdığım Nida’nın ne kadar başarılı olduğunu zaten biliyordum fakat şöyle de bir durum var; bir aile düşünün ki aynı soyadı ve genleri  taşıyan bütün aile bireyleri hepsi kendi alanında başarılı birer sanatçı. Hepimizin ailesinde illaki sanatla ilgilenen birileri vardır ama bu ailenin tamamı sanatçı.

Tanınmış birçok sanatçıya eşlik etmiş birbirinden değerli müzisyenlerin yer aldığı Nida Şan’ın solisti olduğu AGA Project’te bağlamada Nida Şan, davulda Özgür Erkılıç, bas gitarda Toygar Ersoy, elektro gitarda Cüneyt Pastacı ve yine etnik saz olan tabla ve perküsyonlarda ise Tarık Tüysüzoğlu bulunmaktadır. Kapı’nın düzenlemesi Nida’ya, Mix&Mastering çalışmaları da yine konservatuardan arkadaşım başarılı müzisyen Metehan Köseoğlu’na ait. Türk Halk Müziği denildiğinde birçoğumuz gelenekçi yaklaşsak ve hiçbir yeniliği kabul etmesek de inanın bu grubun etnik rock müzikleri türkülerimize ayrı bir hava katacak. Ön yargılarımızı bir kenara bırakıp, birbirinden başarılı müzisyenlerin bir arada olduğu bu grubun keyfini çıkara çıkara dinleyelim. Orijinalini de çok sevdiğim dededen toruna miras kalan bu çok değerli türkünün yeni düzenlemesini çok beğendim ve sıradaki türkülerimizi sabırsızlıkla bekliyorum. Ve umarım böyle yetenekli dededen toruna aileler daha da artsıni çoğalsın hep hayatımızda, müziğimizde olsunlar.

Sevgi ve müzikle kalın.