ANGELİNA JOLİE'DEN COME AWAY

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Angelina Jolie'nin David Oyelowo ile başrolleri paylaştığı yeni filmi Come Away'in gösterim tarihi belli oldu.

Angelina Jolie’nin David Oyelowo ile başrolleri paylaştığı yeni filmi Come Away’in gösterim tarihi belli oldu. Peter Pan ve Alice Harikalar Diyarında'ki iki hayali karakteri merkeze alan hikayesiyle merak uyandıran fantastik film, 13 Kasım’da gösterime girdi. . Ebeveynleri Jack ve Rose tarafından cesaretlendirilen Alice ve Peter’ın hayal ürünü çay partileri, kılıç dövüşleri ve korsan maceraları trajedi patlak verdiğinde aniden sona erer. Alice ve Peter, ağabeylerini trajik bir kazada kaybetmeleriyle zor zamanlar yaşar. İki kardeş, ebeveynlerinin içine düştükleri derin keder sarmalından çıkmalarına yardım etmeye çalışır. Bu süreçte ev ve hayal gücü arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Alice ve Peter çok geçmeden kendilerini Harikalar Diyarı ve Neverland'a gerçekleştirecekleri fantastik bir yolculukta bulur. Come Away filminde ayrıca Anna Chancellor, Gugu Mbatha-Raw, Derek Jacobi ve Michael Caine de rol alıyor.

ÜLKEMİZİN GİZLİ HAZİNESİ BİTLİS'TE 5 ASIRLIK HAN

Ülkemizin her köşesi gerçekten cennet ve her bölgesinde gizli hazineler barındırıyor. 

Bitlis'te, Van Beylerbeyi Köse Hüsrev Paşa tarafından 16. yüzyılda Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Başhan Hanı'nda, yerli ve yabancı ziyaretçiler kentin yöresel yemekleriyle ağırlanıyor.İpek Yolu güzergahında 500 yıl önce yaptırılan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kültürel miras envanterinde yer alan Başhan, tarihi dokusu ve eşsiz mimarisiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.Selçuklu mimarisiyle kesme taşlardan inşa edilerek bugüne kadar ihtişamını koruyan tek katlı han, uzun yıllar tüccarlara hizmet verdikten sonra aslına sadık kalınarak yapılan restorasyonun ardından kullanıma açıldı.

Yöreye özgü dekorasyonu, 5 asırlık tarihin izleriyle misafirlerini zamanda yolculuğa çıkaran Başhan, kentin yöresel yemeklerinin yapıldığı restorana dönüştürüldü.

İLHAM VEREN BRANDWEEK 2020 ONLINE

EMEA bölgesinin en büyük iş ve markalar dünyası buluşması olan Brand Week Istanbul, Felis Ödülleri, Lovemarks Ödül Töreni, Fark Yaratan Kadınlar, Shortcase ve Geleceğin Liderleri gibi birçok yan etkinlik ve farklı oturumla da sektörün nabzını tutacak. Sizler içim seçtiğim en çarpıcı Brandweek 2020 konu içerik detayları...

Dünyanın kütüphanecisi Brand Week İstanbul’da

Marka güvenliğini toplumsal aktivizme dönüştüren teknoloji lideri Nandini Jammi; dijital insanın izlerini binlerce yıl sonrasına miras bırakan “Dünyanın Kütüphanecisi” olarak da bilinen 21. yüzyılda üretilen sınırsız verinin hem ekolojik yükünü hem de kaybolma riskini dikkate alarak, verilerin güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde muhafaza edilebileceği bir yöntem olan seramik disklerin yaratıcısı seramik sanatçısı Martin Kunze; iklim krizi konusunda yerlilerin bilgeliğini, genellikle bilim insanları ve kamu yetkililerinden oluşan uluslararası işbirliği topluluklarına aktaran coğrafyacı ve aktivist Hindou Oumarou Ibrahim; Arizona Üniversitesi Astronomi, Ay ve Gezegenler Laboratuvarlarında Dünya’nın kökenlerine dair ve evrendeki diğer gezegenlerde hayat bulma üzerine araştırmalar yapan Arizona Üniversitesi Moleküler ve Hücresel Biyoloji Departmanı asistan profesörlerinden Betül Kaçar insanlığı bekleyen geleceğe dair akıllardaki sorulara yanıt bulduk.

Trendler, fikirler ve stratejiler

Brand Week Istanbul bu yıl fiziksel çizgilerin de dışına çıkarak online olarak gerçekleştiriliyor. Online gerçekleşecek yılın en ilhan verici haftasında Inspiration Hall, Digital Hub, Brands & Trands, Felis Case Studies ve Networking Alanları gibi pek çok farklı salonda katılımcılar konuşmacıları dinleme ve onlarla iletişim kurma fırsatı yakalayacak. İçinde bulunduğumuz toplumsal, kültürel, ekonomik, teknolojik ve dijital trendleri dikkate alan, ilham veren konu ve konuşmacıları buluşturmaya hazırlanan Inspiration Hall, platformlardan ekosistem yönetimine, dijital deneyim tasarımından uzaktan hale gelen tüm süreçlere kadar dijital dönüşümün tüm boyutlarına yönelik içgörülerin paylaşıldığı Digital Future Hub’ın yanı sıra Networking alanları ile Türkiye’nin ve bölgenin inovasyon, pazarlama ve yaratıcılık dünyasını özel toplantılarda bir araya geldi.

GÜNÜN SÖZÜ

HAYALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMENİN EN YOLU UYANMAKTAN GEÇER. 

ANNA WINTOUR