ANKARA'DAN SICAK NOTLAR

Neşe BERBER 02 Eyl 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli etken, şehirlerin gelişmişlik halidir.

İller Bankası şehirlerimizin kentsel ihtiyaçlarına yönelik doğru projelere destek vermeye devam ediyor. İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ile Ankara’da görüşme fırsatı yakaladım, çünkü inanılmaz bir yoğunluğu vardı. İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, ‘İlbank’ın tarihi bir misyonu olduğunu, her şehrin ayrı bir kıymeti olduğunu biliyoruz ve şehirlerimizi daha marka şehirler yapmak için önemli çalışmalar yapıyoruz’ diyor. Dünya Bankası Türkiye'deki şehirlerin sürdürülebilir gelişimini desteklemeye yönelik 500 milyon avro finansmanı onayladığı haberini paylaşmıştım. İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, kısa zamanda yerel yönetimlerden rekor sayılacak başvuru geldiğini söyledi. Bu arada İlbank Yönetim Kuruluna İl Özel İdare temsilcilerinden ve Belediye Başkanlarından Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Sivas İl Genel Meclis Üyesi Hakan Akkaş, İlbank Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş ve göreve başlamışlar.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’de yönetim kurulu toplantısı için Ankara’daydı. Rize’ye dair biraz sohbet ettik. Sohbetimizin bir kısmı memleketimiz Rize’ye dairdi. Başkan Metin hızlı başlamış çalışmalarına öncelikle Rize’nin çöp meselesine el atmış hatta görüşmelere başlamış. Rize coğrafi yapısı nedeniyle düz ve yeşil alanı neredeyse hiç yok diyebiliriz. Çöp sorununa hangi yöntem ile çözelim diye görüşmeler yaptı. Başkan Metin, ‘şehrin önce hayati konularını alt yapı sorunlarını çözmek lazım sonra diğer projelere bakmalıyız’ diyor. Ankara’ya gelmişken birkaç görüşme yaptı. Çöpü enerjiye çevirmek ve yok etmek için hızlanmaya karar vermiş gözüküyor. Önümüzdeki günlerde Rize yeni bir çöpü enerjiye çevirip yok etme projesi geliyor.

Başkan Metin’in bir diğer dikkat çekici kararı da, sosyal medyada paylaşılan cenaze fotoğraflarına olmuş, yasaklamış. Cenazelerde çekilen fotoğraflar paylaşılmayacak demiş. Vallahi harika, çok takdir ettim. Zira belediye başkanlarının her adımını fotoğraflayıp sosyal medyaya koyan danışmanlarına umarım örnek olur.

Ankara malum yoğun gündemi olan bir şehrimiz bir diğer durağım AK Parti’den Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçen ilçe Gölbaşı oldu. Gölbaşı Belediye Başkan Ramazan Şimşek başkan olur olmaz öncelikle belediyedeki araçlara kısıtlama getirmiş, kendisi de yakın yerlere ve sabah belediyeye yürüyerek gidip geliyormuş. ‘Uzun süredir yapımı devam eden, Mogan Gölü dip çamuru temizliği de devam ediyor tamamını temizleyerek, Mogan Gölümüzü tertemiz hale getireceğiz’ bilgisini verdi.