AVANTGARDE ORKESTRA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Avantgarde Orkestra, Cem İyibardakçı direktörlüğünde "İlk Albüm" isimli çalışmasını geçtiğimiz günlerde dinleyiciyle buluşturdu. 

Ben konservatuarı kazandığım zaman Cem benden üst dönemdi, daha okul zamanlarından ne kadar başarılı olduğunu hatırlıyorum. Cem hem karakter olarak, hem de müzisyen olarak tanıdığım en kaliteli insanlardan biri. Sadece Cem değil, orkestradaki birçok müzisyeni çok eski tanırım, gerçekten Türkiye’de müzik adına yapılan en başarılı topluluk olacağından eminim. Artık ortalıkta gerekli gereksiz müzik yaptığını zanneden bir sürü insan varken böyle kaliteli müzisyenlere hasret kalıyoruz. Bence geç gelen müjdeli bir haber de olsa, bu çıkan “İlk Albüm” gerçekten müzik severlere büyük bir müjde niteliği taşıyor.

Avantgarde Orkestra, 70’li yıllardan günümüze kadar Türk müziğini etkilemiş ve dinleyicilerin hafızalarına kazınmış olan “Geçer”, “Gurbet”, “Uyan”, “Adem Olan Anlar”, “Hani” ve “Onu Alma Beni Al” gibi şarkılarından oluşan, “iyi düzenleme” sloganıyla çıkan albüm sıra dışı düzenlemeleriyle, titiz bir çalışma süreciyle hazırlandı.

Genç ve başarılı grup üyelerinden oluşan Avantgarde Orkestra’nın bu albümünün ilk klip çalışması; sözleri Sezen Aksu, müziği ise Onno Tunç’a ait olan “Geçer” isimli şarkıya çekildi. Klibin yönetmen koltuğunda “İdil Dizdar” ve “Said Dağdeviren” oturdu. Avantgarde Orkestra’nın kurucusu Muhsin Süyen, “Geçer” isimli şarkının da yer aldığı “İlk Albüm” isimli çalışmanın ikinci klibinin hangi şarkıya çekileceğini, müzikseverlerden gelecek tepkiye göre belirleneceğini söyledi.

Yineliyorum, güzel müziklere ve kaliteli müzisyenlere büyük özlem duyduğumuz bu günlerde Avantgarde Orkestra bizleri geçmişten günümüze özlediğimiz bütün şarkılar ile coşturup huzur ile dolduracağa benziyor. İkinci klip şarkısını ben de sizler gibi heyecan ile bekliyor ve orkestradaki bütün müzisyen arkadaşlarıma bu zorlu süreçte başarılar diliyorum.

Sevgi ve müzikle kalın...