AYKUT KOCAMAN YARATICILIĞI SEVMİYOR

Serkan KARA 19 Ara 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları
Türkiye'deki taraftar kitlesi neye, ne zaman, ne kadar tepki vermesi gerektiğini kestiremiyor.

Türkiye’deki taraftar kitlesi neye, ne zaman, ne kadar tepki vermesi gerektiğini kestiremiyor. Sahada sezon boyunca verimsiz olan Dirar var ancak kabiliyetinin dışında şeyler beklenen Mehmet Topal’dan ek işler isteniyor. Doğal olarak Mehmet Topal’da gerekli yaratıcılığı gösteremiyor, oyun tıkanıyor ve taraftar nedense Mehmet’e tepki gösteriyor. İyi de ondan bunları yapmasını bekleyen Aykut Kocaman neden müthiş bir teknik adam gibi tanıtılıyor Fenerbahçe camiasında. Valbuena kenarda bekliyor, oyuna giriyor, bir asist yapıyor, bir de gol atıyor ve en güzel cevabı sahada hem hocasına hem de Fenerbahçe taraftarına veriyor. “Uyan” diyor Fenerbahçe taraftarına ama ben bir değişiklik yaratacağını zannetmiyorum.

Koskoca ilk yarıda Fenerbahçe’nin bir tane etkili atağı, kaleye tutan bir tane şutu yok. İlk gol bir duran toptan Fenerbahçe taraftarının gereksiz yere moralini düşürdüğü Mehmet Topal’dan geldi. İkinci gol ise birkaç hafta öncesine kadar takımın en iyisiyken, bir anda ilk on birden kesilen Valbuena’dan geldi ve oldukça güzel bir gole imza attı. Gol sevinci, maç içerisinde birçok şeyden daha anlamlıydı, ilk önce Aykut Kocaman’a doğru daha sonra taraftarlara doğru ben buradayım dedi Fransız yıldız. Maçlardan sonra oturup düşünüyordur, Aykut Kocaman’ın Dirar’da görüp de bende göremediği şey nedir diye.

Fenerbahçe taraftarı istediği kadar iyimser düşünsün, ben hala sarı-lacivertlilerin bu sezon şampiyon olabileceğini düşünmüyorum. Sezon içerisinde yine bir dönem gol atmakta zorlanacaktır ve iki ön libero oynayarak bu sorunu çözmeleri çok zor gözüküyor. Özellikle henüz daha ikinci gol gelmemişken 4-6-0 gibi bir taktiğe dönen Aykut Kocaman oyunu kilitlemeyi, yaratıcılığın önüne koyuyor. Kısacası ilginç bir şekilde Fenerbahçe teknik direktörü sahada yaratıcı hareketler istemiyor.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman’dan kendini kurtarmalı ama ondan kurtulması için öncelikle kendisini en kısa zamanda Aziz Yıldırım’dan kurtarmalıdır. Beklenen Ali Koç başkanlığının da müthiş olmayacağını düşünsem de Aziz Yıldırım otoritesinden iyi olacağı kesin.