BAB VE AFRİN SAHA NOTLARI

Abdullah AĞAR 14 Kas 2016

Abdullah AĞAR
Tüm Yazıları

BAB:

Havadan imha ve yumuşatma atışlarıyla başlayan: Bab ve Gabbasin’i hedef aldığı anlaşılan harekat hızlı bir şekilde gelişiyor. Kuzeyden güneye, batıdan doğuya ilerleyen bir kıskaç harekatı bu. Önceki gün alınan 8 köyden sonra dün de ciddi ilerleyiş vardı. Süsyan, Hazwan, Aldana, Kıyran, Uglan ve Avlan köylerinin alındığı ifade ediliyor. DAİŞ’in harekatı geciktirmeyi için yaklaşma istikametlerine mayın, tuzak, EYP, GEYP döşediği ifade ediliyor. Başlangıçta DAİŞ ciddi bir direniş göstermezken, öğleden sonra ciddi anlamda direnmeye başladığı ifade ediliyor.

Öğleden sonrası için; ÖSO unsurların BAB'ın kuzey mahallerine ulaştığına dair saha bilgisi var. 'Teyitsiz' Uçaklar vurmaya devam ediyor. Saha kaynakları 24 gün sonra tekrar başlayan bu hava akınların, DAİŞ üzerinde büyük etki ürettiğini ifade ediyor.

Bab içinde ise sert çatışmalar bekleniyor. İlçede çok ciddi bir tünel ağı oluşturduğu bilgisine yer veriliyor. Tuzak, mayınlama ve EYP hazırlığı yaptığı ifade ediliyor. (Küçük Musul)

Bununla birlikte DAİŞ’in Bab hastanelerindeki cihazları söktüğü, su ve elektrik şebekelerini tahrip ettiği, fırınları söktüğü bilgisi var. Bab’ın düşmesi/düşme tehlikesi başgöstermesi halinde DAİŞ’in kritik malzemeleri Rakka istikametinde kaçırmayı düşündüğü değerlendiriliyor.

24 gün sonra başlayan başlayan hava akınlarının DAİŞ üzerinde büyük etki ürettiği görülüyor.

AFRİN:

Önceki gece Afrin Rajo'da YPG'ye 155'lik Sert Fırtına etkisi görülmüş.

Sert Fırtına’nın etkisi Afrin’de dün de devam ediyordu.

AFRİN Şarran Nahiyesi GAZZAVİYE köyünde YPG'ye ait mühimmat depoları havadan vurulmuş. (Azez’in kuzey batısı-Afrin’in kuzey doğusu)

Kimin vurduğunu bilmiyorlar.

Biz de bilmiyoruz.

Rejim uçakları vurmuş olabilir! 

Ayrıca DAİŞ, Afrin Şereva ilçesi Hezaviye köyünün girişindeki YPG Asayiş’ine bağlı kontrol noktasına saldırı düzenlemiş. Sayı net olarak bilinmemekle beraber çok sayıda insanın öldüğü ve yaralandığına dair bir bilgi var. (En az 60 olarak ifade ediliyor.)